Agriturismo Pieve del Castello
Pieve del Castello Umbrië

Pieve del Castello

Pieve del Castello
Pieve del Castello Umbrië

Pieve del Castello

Agriturismo Pieve del Castello

Midden in de natuur

Groot zwembad

Eigen kitchenette

Vanaf € 60,- per nacht

Agriturismo tussen de Italiaanse cipressen

Pieve del Castello in Umbrië is zo'n agriturismo waar wij met een grote glimlach op ons gezicht aan terugdenken. Als we de onverharde landweg in Marsciano inslaan -met nog geen 200 meter meer te gaan op de navigatie naar deze accommodatie-  zien we de cipressen afsteken tegen de ondergaande zon. Zonder enige twijfel waan je je direct in Italiaanse sferen met dit uitzicht, wij wel in ieder geval!

Midden in de Italiaanse natuur

We worden gastvrij ontvangen door Dario, eigenaar van Pieve del Castello en zoon van de vroegere eigenaar van dit landgoed. In 1972 kocht de vader van Dario dit prachtige stuk land in Umbrië en dat is in onze ogen geen verkeerde keuze geweest. We droppen onze bagage in appartement Rosmarinus, een 6-persoons accommodatie voor gezinnen. Hoewel de supermarkt vlakbij zit, besluiten we om een lekkere pizza te gaan eten  bij het sfeervolle Le Cerquelle dat 5 minuten rijden is vanaf de agriturismo. Over een aantal landweggetjes gaan we richting het centrum van Marsciano. We genieten echt enorm van deze prachtige omgeving.

Voor ieder gezin een eigen plekje

Pieve del Castello ligt in de glooiende heuvels van het groene Umbrië dat in alle jaargetijden mooi is. De enorme tuin rondom de accommodatie is heerlijk voor kinderen en heeft verschillende plekken om samen te eten en om te ontspannen met het hele gezin. Wat heel prettig is, is dat je vanuit deze agriturismo heel goed de omgeving kunt ontdekken. Door de centrale liggen ben je bijvoorbeeld zo in Perugia, Assisi, Deruta, Todi of zelfs het meer van Trasimeno.

Ontbijtje in de opkomende zon

De volgende ochtend begint de dag vroeg en als we de gordijnen open maken zijn we direct verrast door het fantastische uitzicht rondom ons appartement. We hebben een adembenemend uitzicht aan alle kanten en genieten in de opkomende zon van het ontbijt op ons balkon. In de woonkamer en de keuken aan de andere kant van ons appartement is het nog bijna donker in deze tijd van het jaar (eind september). Tijd voor een lekkere plons in het mooie zwembad dat grotendeels omheind is. Verder verkennen we de agriturismo en ontdekken we er een klein museum alle werktuigen waarmee de vader van Dario vroeger het land bewerkte. Wat een heerlijke sfeer hangt er op deze voormalige boerderij die volledig is gerenoveerd en ook geschikt is gemaakt voor feesten en bruiloften.

Kleinschalige agriturismo in ontwikkeling

Ons appartement heeft 2 aparte slaapkamers, ruime badkamer en een woonkamer inclusief keuken. Prima voor een gezin van 4 en met de slaapbank uitgeklapt ook toegankelijk voor een gezin van 6. De grote slaapkamer heeft airco die reikt tot de keuken/woonkamer als de deuren open staan. Pieve del Castello is een kleinschalige agriturismo waarmee de eigenaar grote plannen heeft. Er zijn nieuwe appartementen in aanbouw inclusief een sauna. Bovendien moet er een restaurant komen waar de gasten een vorkje mee kunnen prikken, begeleid door een wijntje in de avond. Een mooie toevoeging in onze ogen.

Pieve del Castello Marciano
Agriturismo Umbrië met kinderen
Pieve del Castello