Glamping Landal Coldenhove

Kindvriendelijke accommodaties

Overnachten op de fijnste plekken met kinderen

Overnachten in Nederland met kinderen

In Nederland


Meer overnachtingen in Nederland

Nutchel forest village Elzas Frankrijk

In Frankrijk


Meer overnachtingen in Frankrijk

Landal GreenParks met kleine kinderen

Overnachten bij Landal GreenParks

Overnachten bij Landal GreenParks? Wij zijn fan!  Landal GreenParks heet je van harte welkom  in landen als Nederland, België, Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije. En er is genoeg te kiezen! Van een luxe vakantiewoning tot een knusse bungalow speciaal voor gezinnen met kinderen. Of zoek je een avontuurlijke campingervaring met je eigen caravan of tent? Wil je wat meer luxe, maar wel slapen in de natuur? Dan is het glamping concept van Landal echt geweldig! Maak plezier bij de KidsClub met Bollo  en geniet op veel parken van het zwembad en meer fijne  faciliteiten voor gezinnen!
Tiny house in de Ardennen met kinderen

BELGIË

Leuk vakantiepark in de Eifel met kinderen
DUITSLAND

GROOT-BRITTANNIE

Kindvriendelijke camping Ardeche Frankrijk
FRANKRIJK
Kindvriendelijke accommodatie in Umbrië

ITALIË

Leuke Landal in Nederland met kinderen

NEDERLAND

PORTUGAL

Leuk glamping in Slovenië met kinderen

SLOVENIË

Kindvriendelijke finca in Andalusië

SPANJE

Kindvriendelijke hotels & gezinsaccommodaties

Wij verzamelen voor ouders de meest kindvriendelijke accommodaties. Van die wereldplekken waar je met kinderen heerlijk kunt genieten. Een accommodatie waar een kinderstoel, box en babybadje is, is wat ons betreft niet per definitie altijd de meest kindvriendelijke. De sfeer, ontvangst en manier waarop er met kinderen wordt omgegaan is minstens zo belangrijk. Jezelf ergens welkom voelen met je gezin, dat staat in onze ogen voorop. 

Als ouder kan het kiezen van een kindvriendelijk hotel behoorlijk overweldigend zijn weten wij uit eigen ervaring. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden dat het moeilijk is om te bepalen waar je moet beginnen. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer en dat is ook waarom wij de kindvriendelijke hotels en andere leuke gezinsaccommodaties die wij ontdekken hier met je delen op onze website en je vindt er nog véél meer in de moodboards van Kleine Wereldreiziger PLUS. Met een ervaring van een ander gezin is het gewoon gemakkelijker om het perfecte hotel voor je eigen overnachting te vinden.  Wij hebben een persoonlijke selectie gemaakt van kindvriendelijke hotels en andere gezinsaccommodaties en delen ze graag met je! 

Waar moet een kindvriendelijk hotel aan voldoen? Dat is heel erg persoonlijk. Van voorzieningen tot locatie, er zijn altijd een aantal factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een hotel of accommodatie. Met onze suggesties kun jij het perfecte kindvriendelijke hotel, appartement of die ene leuke glamping kiezen voor je de volgende vakantie met kinderen. Een vakantie met het hele gezin is wat ons betreft altijd een bijzondere gelegenheid en het kiezen van een kindvriendelijk hotel kan een cruciale rol spelen in het creëren van mooie herinneringen (of een eeuwig trauma ;-))

Leuke accommodaties in Thailand met kinderen

Accommodaties in Azië met kinderen

Appartement Parijs met kinderen

Accommodaties in steden

Overige bestemmingen

Kindvriendelijke hotels Zuid-Afrika

ZUID-AFRIKA

Private Camp Oman met kids
OMAN

DUBAI

Leuke kasbah in Marokko met kinderen

MAROKKO

Wat maakt een hotel kindvriendelijk?

Voordat we ingaan op de factoren die een hotel kindvriendelijk maken, is het belangrijk om te begrijpen wat dit precies betekent en wat wij onder kindvriendelijk verstaan. Een kindvriendelijk hotel is in de basis een hotel waar je welkom bent met je gezin. En daarbij is een hotel of accommodatie nog meer kindvriendelijk als er specifieke voorzieningen en diensten zijn die geschikt zijn voor alle leeftijd, dus ook voor kinderen. Wij verkiezen een hotel met sauna die toegankelijk is met kinderen boven een hotel waar alleen volwassenen in de sauna mogen bijvoorbeeld. En verder valt er te denken aan faciliteiten als kinderbedjes en kinderstoelen tot kinderactiviteiten en kinderclubs. Zelf zijn wij al snel tevreden met een speelhoekje in een restaurant, maar we nemen vaak gewoon een klein spelletje mee voor vermaak. En als er geen campingbedje is dan nemen we zelf de travel-cot wel mee als we ergens graag willen overnachten. Kortom: als we welkom zijn met kinderen dan passen we er snel een mouw aan. Veel mensen hebben de opvatting ¨een hotel is kindvriendelijk hotel als de kinderen vermaakt worden, zodat ouders kunnen genieten van hun vakantie en er moet een kinderstoel zijn¨. Dat is niet onze definitie van een kindvriendelijk hotel, want wij beleven een vakantie echt het liefst met onze kinderen erbij. 


Hoe kies je een kindvriendelijk hotel?


Locatie en attracties - Een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van een kindvriendelijk hotel is de locatie en de nabijheid van attracties of juist niet. Het is natuurlijk net waar je bent en wat je zoekt. Zo kiezen wij in Bangkok liever voor een hotel in harte centrum, omdat we dan overal snel zijn. In Parijs maken we de overweging bewuster en kiezen we soms ook voor een accommodatie buiten het centrum, maar dan wel weer vlakbij de metro. Wil je echt veel doen op vakantie? Dan is het slim om te zoeken naar hotels die zich in de buurt bevinden van populaire gezinsattracties, zoals pretparken, musea en speeltuinen. Je vermindert je reistijd en hebt entertainment voor de kinderen.

Kamer en faciliteiten - Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een kindvriendelijk hotel of accommodatie zijn de ruimte en de faciliteiten. Wij vinden het fijn om de ruimte te hebben en zoeken dus een hotel, appartement of ander soort accommodatie met voldoende ruimte voor ons en de kinderen om te kunnen bewegen. Ook dit is persoonlijk en niet altijd hetzelfde, want als wij een stedentrip maken dan is een ruimte hotelkamer voor ons minder belangrijk. Veel hotels bieden familiekamers of suites aan die geschikt zijn voor gezinnen. Let op de beschikbaarheid van extra bedden, aparte slaapkamers of geschakelde kamers. Het hebben van voldoende ruimte en privacy kan het verblijf voor het hele gezin comfortabeler maken.

Daarnaast kan het handig zijn om te zoeken naar hotels die voorzieningen bieden zoals kinderbedjes, kinderstoelen en extra bedden. Andere faciliteiten die nuttig kunnen zijn voor gezinnen zijn onder meer wasfaciliteiten en kitchenettes in de kamer. Als er een wasmachine is dan hoef je ineens maar de helft van de bagage mee te nemen. Voor ons is dat daarom een belangrijke faciliteit bij een vakantie van meer dan een week.

Kinderopvang en activiteiten - Voor sommige ouders kan het belangrijk zijn om tijdens hun vakantie wat tijd voor zichzelf te hebben. Dan is het slim om te zoeken naar hotels die kinderopvang en activiteiten aanbieden. Dit kan variëren van kinderclubs tot oppasservices. Het is dan in onze ogen wel echt noodzakelijk om te zoeken naar hotels die ervaren personeel hebben en die activiteiten bieden die geschikt zijn voor de leeftijd van je kinderen. Je laat je kostbaarste bezit namelijk achter.