Over Mireille Steegmans en Kleine Wereldreiziger

Echt genieten met je kinderen, niet alleen langs highlights hollen

Wij zijn een avontuurlijk en actief gezin dat het heerlijk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten en bijzondere ervaringen op te doen. Of we nu een visje grillen met de eigenaar van onze Portugese casa, te gast zijn bij bruiloften in landen als China, Thailand en Wales, of vrienden bezoeken in de Ardennen die we in Lissabon hebben ontmoet; het zijn dit soort momenten waar wij intens van genieten. Ook onverwachte logees uit Japan die een week blijven, behoren tot de avonturen die ons leven verrijken. Dat is waar wij van houden, dat zijn wij!

Kleine Wereldreiziger in het kort

Reiscommunity gezinnen reizen met kinderen

Family travel

Gijs en ik, beide coaches, focussen op mogelijkheden en zien dit terug in onze oplossingsgerichte boys. Wij streven ernaar elke dag optimaal te benutten en kiezen voor slow traveling om echt te genieten van de kleine dingen met ons gezin. Positieve vibes zijn essentieel voor ons, waarbij we niet van highlight naar highlight racen.
Korting bij Sunny Cars

(Mini) roadtrips

Roadtrips zijn onze favoriete manier om bestemmingen te verkennen, en dit kan ook in de vorm van meerdere mini-roadtrips vanaf één locatie. Onze aanpak is geen race om een lijst van toeristische plekken af te vinken, maar om onszelf onder te dompelen in de heerlijke dingen die elke bestemming te bieden heeft.

Meet the locals

Voor ons is de wereld een klaslokaal. Er is zoveel te leren door om te gaan met de lokale bevolking en dit verrijkt onze reis. Leren van anderen is onze leidende ster tijdens het reizen en deze filosofie schijnt helder binnen het hele Kleine Wereldreiziger-team.

Tuk tuk rijden met kinderen

Natuur & duurzaamheid

Wij houden van de buitenlucht en ondersteunen groene initiatieven, het liefst plannen we activiteiten die ene connectie hebben met de natuur. We leren onze kinderen over duurzaamheid en maken ze bewust hiervan. We zijn niet perfect, maar het begin is gemaakt met slechts één kleine zak restafval per maand.

Kamperen in Nederland met peuter

Local food 

Gijs was ooit een chef-kok en vpor ons is lekker eten essentieel op reis. Onze gastronomische avonturen hebben van onze kinderen makkelijke eters gemaakt. Van Dhal curry uit Sri Lanka tot spaghetti carbonara zoals in Italië. Mede dankzij onze reizen zijn de kinderen avontuurlijke eters en lusten ze veel.

Wandelen klamm Oostenrijk met kinderen

De wereld ontdekken met ons gezin, we love it!

Onze kinderen laten kennismaken met de wereld en genieten met ons gezin. Andere landen, gebruiken en gewoonten ontdekken en deze respecteren. Dat is onze missie als gezin! We inspireren graag andere gezinnen om hetzelfde te doen. Meer weten? Mail ons!

De wereld door de ogen van...

Wij weten uit eigen ervaring dat reizen met een kind superleuk is! We reizen al meer dan 25 jaar, maar we beleven de wereld als ouders nu echt anders dan toen we nog met z'n tweetjes gingen backpacken. We nemen veel meer de tijd om stil te staan bij wat we allemaal zien en beleven. Reizen hoeft niet per definitie naar een ver oord en kan juist ook dicht bij huis. Ons reistempo ligt veel lager en dat vinden we heerlijk!