Auto huren in thailand, dit moet je weten
29 mei 2017 
1 min. leestijd

Auto huren in thailand, dit moet je weten

De kogel is door de kerk, wij gaan definitief een auto huren in Thailand met onze kleine dreumes om een roadtrip te maken in het zuiden van dit Aziatische pareltje.

Links rijden in Thailand

Even hebben we getwijfeld over het rijden in Thailand. Na het inwinnen van informatie bij Nederlanders die in Thailand wonen, is de conclusie dat je prima een auto kunt huren en dat rijden is Thailand goed kan. Vooral in rustige gebieden is het links rijden geen probleem. In de grote steden kan het soms wel chaotisch zijn, wij zouden Bangkok niet aanraden om zelf te rijden. Sowieso is het prettig om een automaat te huren, dan hoef je in ieder geval niet met links te schakelen. En verder moet je niet bang zijn om te rijden, oftewel voorrang durven nemen en niet te afwachtend zijn.

Kinderstoel en eisen in het buitenland

Een autostoeltje blijkt lastig om te huren in Thailand voor een 2-jarige. Dat wordt dus een zoektocht naar een passende oplossing. Het is niet in alle landen vanzelfsprekend dat je een autostoel kunt huren bij het huren van je auto en in Thailand blijkt dat dus erg lastig. Stoelverhogers zijn meestal niet overal verkrijgbaar en als je gaat vliegen is het zelf meenemen ook niet praktisch. Maar wat dan?

Veilig vervoeren met de Bubble Bum

Hoe kunnen we ons kindje veilig vervoeren in Thailand? Voor het vervoeren van kinderen gelden in Thailand geen specifieke eisen. Omdat het huren van een kinderstoeltje niet makkelijk is besluiten we eerst om zelf een stoelverhoger voor in de auto mee te nemen. Maar dat blijkt minder praktisch qua volume in de bagage. We zijn dolblij als de lokale babywinkel de oplossing biedt: De BubbleBum, het opblaasbare autostoeltje! Je kind moet wel minimaal 15 kilo wegen, 13,5 kilo kan ook blijkt uit eigen ervaring als je kind ook wat groter is.

OVERNACHTEN MET KIDS

BANGKOK

CHIANG MAI