arrow_drop_up arrow_drop_down

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?

26 september 2016 

Het prachtige Bab Al Shams in de woestijn van Dubai

Bab Al Shams Desert Resort & Spa ligt ongeveer 3 kwartier rijden vanaf Dubai en ligt midden in de woestijn. Het resort werd ooit gebouwd door de sjeik met als doel om als buitenverblijf voor zijn gasten te fungeren. Ga hier zeker naartoe voor een prachtige zonsondergang!

In de duinen van Dubai

We rijden midden in de duinen rondom Dubai. Het enige wat we zien is zand en zon en dan ineens de oprit naar het luxueuze vijfsterrenresort Bab Al Shams. Een gigantische oprit met aan beide zijden van weg lantaarns leidt ons naar een parkeerplaats; de toegang tot het resort dat is gebouwd in de stijl van een traditioneel Arabisch fort. Op het moment dat je binnenstapt bij Bab Al Shams Desert Resort & Spa ben je verkocht. Je ziet fonteinen, mooi aangelegde tuinen en leuke steegjes naar de prachtige kamers. Het resort heeft een prachtig zwembad met fantastisch uitzicht op de woestijn.

Bab al Shams Resort en Spa

Wat een heerlijke sfeer hangt hier. De kamers zijn niet goedkoop, ga anders gewoon voor een middag relaxen!

Bab Al Shams & Al Sarab Rooftop lounge

Vanaf het de Al Sarab Rooftop lounge heb je een prachtig uitzicht op de woestijn en vooral met zonsondergang is het genieten wanneer je de kamelen voorbij ziet lopen. Het hele resort is tot in de puntjes af en er hangt een geweldige sfeer die je voor eeuwig bij zal blijven. Je kinderen zullen direct willen zwemmen in het prachtige zwembad en een drankje willen bestellen in de Pool Bar.

Zonsondergang woestijn Dubai

De zonsondergang in de woestijn van Dubai, Een bijzonder plaatje dat op ons netvlies staat gegrift.

Aladdin’s Kids Club

Bab Al Shams Desert Resort & Spa biedt Arabisch comfort en rust, maar is tegelijkertijd een plaats waar kinderen zich geweldig zullen vermaken. Er zijn vele activiteiten in de buurt te doen, waarvan wij een ritje op de kameel in de woestijn, paardrijden of een jeep safari met wat oudere kinderen zeker kunnen aanbevelen. Het resort biedt een geweldige Kids Club met gecertificeerd personeel voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Kleinere kinderen kunnen alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Je kinderen zullen de tijd van hun leven hebben met kaarten maken, schminken, origami, armbanden maken en spelletjes zoals Twister of genieten van een leuke kinderfilm. De Kids Club is dagelijks van 9.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds geopend en alle activiteiten vinden plaats op het Bab Al Shams resort.

Bab al Shams dakterras

Het dakterras van Bab al Shams heeft een prachtig uitzicht over de woestijn. Mooi voor de zonsondergang!

Zelf even lekker ontspannen

Voor de ouders is er het wellness-centrum Satori dat vele behandelingen biedt waaronder verjongingsmassages. Bab Al Shams beschikt over 4 restaurants waar traditionele en internationale gerechten geserveerd worden. Het beroemde restaurant Al Hadheerah Desert biedt een Arabische ervaring in de openlucht. Heerlijk nadat je de kinderen in bed hebt gelegd, waar ze dromen over alles wat ze die dag hebben meegemaakt. Als je op het terras zit kun je aan het eind van de middag genieten van de zonsondergang, maar ook van de kamelen die je in de woestijn voorbij ziet komen. Het is werkelijk alsof je in een sprookje terecht bent gekomen op deze prachtige plaats midden in de woestijn.

Leuke accommodaties in Dubai met kinderen

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?