Leuk hotel in Portugal met kinderen
Leuk hotel in Portugal met kinderen

Design Hotel Minho

Leuk hotel in Portugal met kinderen

2 zwembaden (binnen en buiten)

Heerlijke spa (ook voor gezinnen)

Geweldig restaurant

Vanaf € 100,- per nacht (4 personen)

Design met respect voor de natuur

Hotel Minho ligt in het noorden van Portugal en is voor families een heerlijke uitvalbasis voor een combinatie van actief zijn en relaxen. Het hotel heeft 60 kamers, waarvan er 5 als thema suite zijn ingericht. Verder zijn er ook een aantal family rooms voor ouders met één kind. De familiekamers hebben uitzicht op het zwembad en je kunt vanuit je kamer zo naar het zwembad toe lopen als je op de benedenverdieping zit.

Sfeervol design hotel

Hotel Minho is een intiem hotel met een aantal mooie faciliteiten. Er zijn twee buitenzwembaden, waarvan er eentje ondiep en dus voor kinderen is. Binnen is er ook een zwembad met saunafaciliteiten, badmuts wel verplicht. Voor families is hier in de ochtenden altijd tijd gereserveerd, zodat je dus ook met je kinderen hier naartoe kunt: de kinderen kunnen even lekker zwemmen en bubbelen en ondertussen kun je zelf even in de sauna of het Turks stoombad. Verder kunnen we ook de massages hier van harte aanbevelen. Wat een rust! De keywords van hotel Minho zijn elegantie en eenvoud en dat is echt terug te zien in het strakke design waarin veel houtelementen zitten. Wij houden ervan! De vriendelijkheid van de Portugezen, het heerlijke ontbijt, het fruit op de kamer en de prachtige wijnbar met ruimte voor kinderen zijn echt een toegevoegde waarde.

Suites voor families

Hotel Minho heeft voor families met 2 of 3 kinderen ook mooie thema suites ingericht. Wat dacht je van een creatieve Vincent van Gogh kamer of een kleurrijke Andy Warhol suite? Deze suites liggen apart van het hoofdgebouw en bestaan uit twee verdiepingen met terras. Je hebt ook nog een ruime woonkamer en keuken tot je beschikking, al zouden wij aanraden om te gaan eten bij restaurant Braseirão do Minho dat direct naast het hotel ligt. Het eten is in verhouding niet duur in Portugal en de kwaliteit is werkelijk waar geweldig. Je kunt kennismaken met lokale specialiteiten en vergeet ook zeker niet de wijnen. Voor kinderen staan er ook meer gangbare gerechten op de kaart, maar onze kleine wereldreiziger vond het een feest om mee te proeven van de lokale lekkernijen waaronder ook hert uit de streek. Het meest malse stuk vlees dat we ooit hebben gegeten! Bovendien is er bij het restaurant een speeltuintje en er is WIFI dus de kinderen vermaken zich als je zelf nog zit te genieten van de heerlijke gerechten. De prijzen voor een hotel van deze kwaliteit zijn ook erg betaalbaar.

Unesco? Actief? Of gewoon relaxen?

Om meteen alle vragen te beantwoorden: in deze regio en vanuit Hotel Minho kan het allemaal. Fietsen in het noorden van Portugal vonden wij geweldig. De ecopista verbindt daar een heleboel mooie plaatsen met elkaar. Bovendien ben je ook snel in prachtige steden zoals Braga en Guimarães. Bezoek ook zeker de stad Amarante met haar prachtige kerk, het fort van Valenca, de Duoro Vallei en natuurlijk één van de pittoreske wijnhuizen in de regio. Hotel Minho kan je ook altijd perfect advies geven over de meest geschikte excursies!

Het meest bijzonder aan Hotel Minho?

Dat is voor ons toch wel de rust die je vindt in het hotel en in de omgeving, terwijl je jezelf ook geen seconde hoeft te vervelen. Als we dit optellen bij de variëteit in de regio, dan kunnen wij eigenlijk geen enkele reden bedenken om Hotel Minho en haar prachtige omgeving niet te bezoeken!

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.