Kindvriendelijk hotel in Mechelen
Kindvriendelijk hotel in Mechelen

NH Mechelen, België

Kindvriendelijk hotel in Mechelen

Centrale ligging

Kindvriendelijk ontbijt

Kwaliteit

Vanaf € 70,- per nacht | Meer accommodaties in Belgie

Kindvriendelijk NH hotel in Mechelen met kinderen

Zoek je naar een hotel in Mechelen met kinderen voor een weekendje weg? Dan is een kindvriendelijk hotel in het centrum de meest voor de hand liggende keuze. Wij kiezen voor NH Mechelen waarvan wordt gezegd dat het kindvriendelijk is.

Daar word je als ouder altijd blij van!

Een hotel dat kindvriendelijk is, is eigenlijk ook wel een must voor ons als we naar Mechelen gaan. De stad die zichzelf ‘kinderstad’ noemt. Maar is NH Hotels in Mechelen wel echt zo kindvriendelijk als ze beloven? We zijn zaterdagochtend al vroeg in de stad en bij ons hotel. Al direct bij binnenkomst in NH Mechelen maken we kennis met een ontzettend vriendelijke receptionist die ons alles wat we willen weten vriendelijk en met geduld uitlegt. We kunnen onze bagage bewaakt neerzetten, maar onze kamer is nog niet klaar dus inchecken kan later pas. Logisch, want het is nog niet eens uitchecktijd. De eerste kennismaking is in ieder geval goed en de receptioniste vind onze kleine meneer grappig en reageert echt op Lucas. Daar word je als ouder altijd blij van!

Service dik in orde, schoonmaken kan beter

De parkeergarage is (nog) vol en bovendien willen we liever gratis onze auto parkeren. We krijgen het advies van de receptionist om onze auto gratis te parkeren op het ‘Douaneplein’ en rijden daar in nog geen 5 minuten naartoe om vervolgens Mechelen te gaan ontdekken. Gewapend met een pretpakket, wandelroutes voor Mechelen, plattegrond en een grote dosis gezellige zin en vrolijkheid om deze stad te doorkruisen.

Vroeg in de middag lopen we even naar het hotel om in te checken, want het NH Mechelen ligt op loopafstand van de Sint Romboutstoren en de Grote Markt, om even een paar herkenningspunten te noemen. Ideaal, want Lucas vindt het heerlijk om even met zijn eigen Duplo te spelen die we hebben meegenomen. We vinden de kamer lekker ruim, er is een extra bed bij gezet voor Lucas en het uitzicht is perfect. Behalve wat kleine schoonmaakdingen in onze kamer zijn we meer dan tevreden over NH Mechelen. Qua vriendelijkheid zat het al helemaal snor en ook qua grootte en compleetheid van onze kamer is het dik in orde. De bedden liggen heerlijk, zo blijkt ook ’s nachts.

Als we het hebben over schoonmaakdingen dan bedoelen we overigens niet alleen het stof op de plinten, maar vooral ook de natte drinkglazen die in elkaar staan op de badkamer. Geen probleem om ze zelf even goed schoon te maken, maar dat is normaal gesproken de taak van iemand anders. Wat wel erg is, is wat we ontdekken bij de laatste controle of we alle Duplo blokken hebben. Er liggen grote glassplinters onder het raam. Voor ons geen showstoppers om het hotel direct niet meer kindvriendelijk te noemen, maar het is wel echt een extreem groot minpunt. Je moet je eens voorstellen dat er hier een baby kruipt die op onderzoek uitgaat...!

Kindvriendelijk ontbijt

Na een heerlijke nacht slapen mogen we aanschuiven bij het ontbijt bij NH Mechelen. Honger! Eerst even kijken wat ze allemaal hebben voordat we een keuze maken. Dat is trouwens altijd iets wat wij heel bewust doen om te voorkomen dat er dingen worden uitgekozen door onze kleine wereldreiziger die vervolgens niet worden opgegeten. Het welbekende 'de ogen waren groter dan de maag-verhaal'. Naast de verse sappen, verse broodjes, English breakfast, yoghurt en vers fruit is er ook....een speciale tafel met het kinderontbijt!

Het tafeltje is niet helemaal meer vol - vooral de verschillende repen waren populair - maar Lucas straalt als hij het bordje, bestek en de beker speciaal voor hem ziet. Dan nog een pakje drinken zelf uitkiezen en het feest is compleet. Dit is voor het eerst dat wij dit op deze manier meemaken in een hotel. Als je het vraagt dan is het altijd mogelijk om iets te regelen voor je kind, maar een speciaal gedekte tafel voor kinderen, met 'kinderfaciliteiten' bij de hand vinden we echt super. Al snel komt een medewerkster ook kleurtjes, een kleurboek en een placemat brengen waarmee het echt compleet is. Onze kleine wereldreiziger voelt zich echt speciaal en dat is waar het voor ons om draait!

Hier word ik nou blij van!

Ik eet zelf sinds kort nauwelijks over liever zelf geen brood meer. Buiten de deur ontbijten of lunchen is dan niet altijd makkelijk. Bij NH Mechelen was er genoeg keuze voor mij. Een lekker ontbijt met fruit, yoghurt en ook ruime keuze uit toppings zoals ze dat bij NH noemen. Ik vond het geweldig! Goji bessen, havermout, noten, zonnebloempitten en nog veel meer keuze. Absoluut een dikke pluim hiervoor. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten en een beoordeling blijft een momentopname en persoonlijke mening. NH Mechelen heeft onze test voor kindvriendelijkheid doorstaan. Waar kijken wij naar bij de kindvriendelijkheid van een hotel? Wij kijken naar het totaalplaatje van onze belevenis en bovenal benoemen we gericht de aandachtspunten ter plaatse die wij minder prettig ervaren, zodat daar ter plekke iets aan kan worden gedaan.

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.