Bijzonder hotel in Zweeds Lapland
Bijzonder hotel in Zweeds Lapland

Källan Hotel & Spa

Bijzonder hotel in Zweeds Lapland

Outdoor hottub

Noorderlicht spotten vanuit het hotel

Sauna en spa-mogelijkheden

Vanaf € 174,- per nacht

Optimaal genieten van een winterse omgeving

Källan Hotel & Spa heeft zowel in de winter als in de zomer een prachtige omgeving te bieden. Wij slapen met ons gezin, met één dochter van 10 jaar, in één van de hotelkamers met tweepersoonsbed en eenpersoonsslaapbank. De kamers zijn ruim en hebben een fijne grote badkamer. Wanneer je in het hotel verblijft kan je gebruik maken van de buffetten in het restaurant en de ontspanningsmogelijkheden. 


Opwarmen in de spa en het zwembad

Het is heerlijk om eind van de middag gebruik te maken van de sauna en het zwembad in dit hotel. Buiten is nog een hottub, die je kan bereiken door een stukje door de sneeuw te lopen. Wanneer wij er zijn is deze hottub afgehuurd en kunnen we er jammer genoeg geen gebruik van maken. Handig dus om bij je reservering al aan te geven dat je wilt genieten in de hottub. Het zwembad water is lekker warm en kinderen kunnen er rustig in spelen. Je deelt het zwembad en de sauna nog met andere gasten, dus wij maken geen bommetjes in het water. Maar zonder bommetjes en met respect voor andere gasen kunnen kinderen zich hier zeker goed vermaken. Voor het gebruik van de spa mogelijkheden geldt een toeslag.


Wandel- of langlauftochten

Vanuit het Källan Hotel & Spa kan je zelf wandel- of langlauftochten maken, maar je kan ook verschillende andere winteractiviteiten direct via het hotel boeken. Denk bijvoorbeeld aan een  sneeuwscootertocht, huskytocht of bezoek rendieren. Allemaal aanraders overigens! Het hotel staat op een perfecte plek om het Noorderlicht met kinderen te kunnen spotten! Bovenop een berg, zonder veel ‘lichtvervuiling’, kan je het Noorderlicht hier zeker zien wanneer het er is. Op het moment dat wij er zijn is het jammer genoeg bewolkt en missen we deze kans, maar de plek zelf is er zeer geschikt voor!


Geniet de hele dag door van warme drankjes en snacks

Het fijne aan het Källan hotel is dat er naast een uitgebreid ontbijt, lunch en diner in buffetvorm de hele dag warme dranken en snacks voor je klaar staan. In het restaurant vind je een tafel met koffie en je kunt er zelf thee en warme chocolademelk maken. Daarbij ligt altijd wat lekkers zoals een koekje of cakeje. ’s Middags staat er bij het zwembad en de spa een klein buffet met warme en koude drankjes, cakejes en sandwiches.


Bij de lunch- en dinerbuffetten kan je kiezen uit verschillende gerechten van vlees, kip, vis en groente en is er zeker wel iets wat kinderen lekker vinden. Sauzen kan je apart opscheppen. De Zweedse keuken kent wel wat andere smaken dan degene die wij in Nederland kennen, maar wij vinden alle gerechten die we tijdens onze reis in Zweeds Lapland eten erg toegankelijk voor het hele gezin.

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Bijzonder overnachten in Zweeds Lapland