Leuke cottage in Wales met gezin
Llandewi Retreat Wales Cottage

LLanddewi Retreat

Leuke cottage in Wales met kinderen
Llandewi Retreat Wales Cottage

LLanddewi Retreat

Leuke cottage in Wales met kinderen

Hot tub in de tuin

Geen WiFI

Midden in de natuur

Vanaf € 735,- per week

Midden in de natuur met een hottub

LLanddewi Retreat is een pareltje tijdens onze vakantie in Wales. Zo'n wereldplekje waarvan je denkt: daar zou ik nog wel eens naartoe willen. En dat was ook wat de eigenaren Glyn en Sharon voor ogen hadden toen ze deze plek bouwden. Missie geslaagd!

In the middle of nowhere

We hebben deze cottage online geboekt en het adres doorgekregen. Coördinaten in Google Maps en rijden maar. Niet dus. Deze cottage ligt duidelijk afgelegen en je moet de weg er naartoe kennen. Geen WiFi, geen exacte coordinaten. We rijden wat heen en weer, maar hebben geen idee dus we vragen het even aan een voorbij rijdende meneer die ook Julian blijkt te heten. Als we de naam van de cottage laten zien (uitspreken moet je niet aan beginnen in Wales) dan zegt hij direct: ah, that's Glyn's place. I will give him a call. Zo gezegd, zo gedaan. Onze nieuwe dorpsgenoot voor de komende week brengt ons keurig naar het juiste adres. Als we het veerooster naar onze oprit over rijden weten we eigenlijk al genoeg: we zitten écht midden in de natuur. Vet!

Let's heat up the hot tob!

Tijd om uit te pakken maken we later wel, het is tijd om snel wat te gaan eten en de hot tub op te stoken. Het koelt in de avond flink af in dit gedeelte van Wales -ja, ook in de zomer. Perfect dus om naar de sterren te kijken en te genieten. We vinden het allemaal geweldig. Dit was écht een hele goede keuze en we missen de elektronica om ons heen eigenlijk geen seconde om heel eerlijk te zijn. Vanuit de hot tub hebben we zicht op de berg met schapen die in de schemering weglopen. Ondertussen piept de oven en is ons kippetje klaar samen met de ovenschotel. De keuken heeft precies genoeg om een lekkere maaltijd neer te zetten. Whiskey erbij, kinderen gezellig aan het spelen, dit is genieten!

Vliegeren op de oprit en crossen op een quad

We starten in de ochtenden lekker rustig op, het is echt vakantie in deze lekkere cottage in het midden van Wales. Onze 1-jarige baby slaapt gemiddeld uit tot 9 uur dus dat is echt perfect. We ontbijten lekker uitgebreid en genieten van de koeien en de schapen om ons heen. Iedere ochtend komt de boer op het land naast ons de dieren voeren. Hij rijdt op een quad en Lucas mag zelfs een ritje mee maken. De mensen zijn hier zo ontzettend vriendelijk en hartelijk. Verder is het vliegeren op de oprit -waar het meeste wind staat- vast prik bij de ondergaande zon.

Ook de omgeving is een heerlijke retreat

Pinpoint even je vertrekpunt voordat je gaat rijden en let goed op hoe je moet rijden als je teruggaat. Als we de omgeving gaan verkennen, worden we nog veel meer verrast. Overigens zit er een grote TESCO op 10 minuten rijden van Llandewi Retreat en dat is echt ideaal, want er zijn verder gewoon geen grote supermarkten in deze regio. Een must visit is Elan Valley en de Elan Valley Reservoirs. Hier kun je met gemak een aantal dagen naartoe gaan, slow traveling en genieten van de natuur. De uitzichten en de rust. Mid-Wales, wij komen zeker weten nog een keer terug...

Het meest bijzondere aan LLanddewi Retreat? Of je nou links, rechts, voor of achter kijkt: overal is natuur. Rust. Groen. Het is hier gewoon echt heerlijk om met ons gezin te zien en samen te genieten. We hadden hier met gemak nog een week kunnen verblijven. Ik (Mireille) krijg kippenvel als ik dit opschrijf en denk aan de heerlijke tijd die we hier hebben gehad. These memories stay forever....

Leuke cottage in Wales met baby
Cottage in Wales met gezin
Cottage zonder WiFi in Wales

Meer overnachtingen met kinderen

Glamping Landal Coldenhove

Top 3 landen in Europa

Leuke accommodaties in Thailand met kinderen

Top 3 in Azië

Appartement Parijs met kinderen

Top 3 steden met kinderen