Bijzonder hotel in Zweeds Lapland
Bijzonder hotel in Zweeds Lapland

Malå Hotell

Sneeuwscootertocht Zweeds Lapland met tiener
Outdoor hottub

Noorderlicht spotten

Sauna en spa-mogelijkheden

Vanaf € 146,- per nacht

Volledig gerund door de lokale bevolking van Malå

Malå Hotell is uniek! Dat komt doordat het hotel helemaal gerund wordt door de lokale bevolking van het plaatsje Malå. 

Warm en welkom

Van de receptie, de koks in het restaurant tot de schoonmaakmedewerkers, alles wordt gedaan door één van de inwoners uit het dorp. Wij ervaren tijdens onze hele reis dat het gemeenschapsgevoel erg hoog is, in ieder geval in het noordelijk deel van Zweden wat wij bezoeken. Men doet veel met en voor elkaar, als bezoeker merk je dat en dit geeft je echt een warm en welkom gevoel. Wij houden van initiatieven waar een verhaal achter zit en het Malå Hotell is daar een mooi voorbeeld van. Als je dus op zoek bent naar een bijzondere overnachting en prettige ervaring plus je wilt tegelijkertijd de lokale bevolking steunen; dan moet je hier naartoe.

Verblijf in een familiekamer of cabin

Het Malå Hotell heeft 47 kamers waarvan 20 familiekamers en verhuurt cabins. In de ruime familiekamers staan een tweepersoonsbed en is een slaapbank waarop nog twee personen kunnen slapen. De volledig uitgeruste cabins bieden in totaal 8 slaapplaatsen. In het restaurant van het hotel kan je gebruik maken van het buffet voor een uitgebreid ontbijt, lunch of diner. Wij maken zelf gebruik van het ontbijt en het diner, tijdens onze sneeuwscootertocht krijgen we namelijk al een eenvoudige, maar lekkere, warme Zweedse lunch. In het restaurant mag je de hele dag door koffie, thee of warme chocomelk uit de automaat pakken. Lekker wanneer je buiten bent geweest en wilt opwarmen.

Winterse activiteiten voor het hele gezin

Vanuit het Malå Hotell kun je verschillende winterse activiteiten doen. Het is handig om ze vooraf te reserveren, want alles is kleinschalig en op basis van beschikbaarheid. Het Malå Hotell werkt voor haar excursies samen met Börje en zijn vrouw Lena die samen het VildmarksCamp hebben. Dit is dé plek voor stoere activiteiten zoals bijlwerpen, lassowerpen en quadracen in de wildernis. Niet direct heel geschikt voor gezinnen, maar er is meer. Gezinnen kunnen met Börje en Lena mee voor een meer gezinsvriendelijke activiteiten. Een mooie sneeuwscootertocht die echt fantastisch is bijvoorbeeld. Tijdens deze tocht krijg je ook nog eens een cursusje ijsvissen. Wij vangen een flinke zal. En dat is nog niet alles, want voor een kennismaking met rendieren en een fijne skitour kun je ook rekenen op de hulp van dit leuke stel.

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Bijzonder overnachten in Zweeds Lapland