Hotel rural in Portugal met kinderen
Leuk hotel in Portugal met kinderen

Quinta do Tedo

Leuk hotel in Portugal met kinderen
Speeltuintje met veel ruimte

Fijn zwembad in prachtige omgeving

Fantastisch restaurant

Vanaf € 115,- per nacht (3 personen) | Meer accommodaties in Portugal

Dit bekroonde bed & breakfast laat je genieten

Bed & Breakfast Quinta do Tedo opende haar deuren in 2011. Het doel was om mensen die deze bed & breakfast bezoeken mee te laten genieten van de prachtige omgeving en de enorme passie waarmee port, wijnen en olijven worden gemaakt. En dat is wat ons betreft meer dan gelukt! Wat is het genieten als je voor het porthuis staat en je kijkt uit over de Douro Vallei en dus de enorme velden met druiven. Of beter nog: vanuit je eigen kamer met 'valley-view'. Wij vinden deze plek het meest geschikt voor ouders met een klein kindje tot ongeveer 1,5 jaar.

Midden in de Douro Vallei

Dit bijzondere plekje ligt echt midden in de Douro Vallei, het gedeelte wat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De bed & breakfast is kleinschalig met 5 kamers die ieder in hun eigen stijl zijn ingericht, een combinatie van design en de Portugese stijl. Quinta do Tedo heeft ook een appartement met keuken, perfect voor gezinnen. Kinderen onder de 4 jaar verblijven overigens gratis. Het mooie aan dit complex is eigenlijk dat het heel intiem is en echt een familiebedrijf is. In 1992 kochten de huidige eigenaren het pand en werd begonnen met de restauratie van het 250 jaar oude pand met een immens stuk land er omheen. De familie met drie kinderen woont zelf overigens in Toscane, Italië. Quinta do Tedo is een perfecte uitvalsbasis voor leuke uitstapjes in de omgeving. Ga bijvoorbeeld naar Pinhão, loop door de eindeloze velden met druiven van Tedo, ga kajakken of kanovaren (beschikbaar bij de accommodatie), ga lekker zwemmen in de Tedo rivier of ontdek de regio op de mountainbike.

Vlak bij de druiven en de portwijn

Wij vonden een rondleiding bij Quinta do Tedo een absolute aanrader. Voor het eerst zagen we echt de oude attributen, manden en ruimten die gebruikt worden in het proces om port en wijn te maken. Als je in het goede jaargetijde komt dan is het zelfs ook mogelijk om te ervaren hoe het is om druiven te stampen. Helaas waren wij er eind juni en dan hangen de druiven nog heerlijk aan de bomen, op zoek naar zoveel mogelijk zon. Er worden jaarlijks verschillende soorten port en wijnen geproduceerd die al meerdere malen in de prijzen zijn gevallen. Niet heel vreemd, want het zijn ook werkelijk lekkere wijnen. Het sfeervolle café waar je port en wijnen kunt proeven is prachtig gelegen en heeft wederom een prachtig uitzicht. Wij kunnen alleen maar concluderen dat dit een geweldige belevenis is, prachtige sfeer heeft en dat ook kinderen deze omgeving zullen waarderen (en ook de enorme ruimte).

Relaxen en genieten van het uitzicht

Heb je genoten van de rondleidingen van de Quinta do Tedo en haar wijn- en olijfolieproeverijen? De omgeving verkend? Dan is het tijd om heerlijk te relaxen in het zwembad met uitzicht op de wijnvelden en de rivier. Wat een plaatje! De stoelen en het terras wat erbij ligt zijn overigens erg fijn om te relaxen. Het zwembad wordt afgedekt, dus is schoon. Net als alle ruimten er omheen overigens. Het landgoed is best groot, kinderen kunnen hier ook heerlijk rondlopen en spelen. Onze kleine wereldreiziger vond het ook ontzettend leuk om te spelen met de vele kurken die verzameld waren in een groot half wijnvat.

Het meest bijzonder aan Quinta do Tedo?

De combinatie van alle goede elementen die wij altijd zoeken op reis. Heerlijk kunnen genieten van een goede port op een prachtige locatie, kunnen relaxen in het zwembad en tegelijkertijd ook allerlei andere mooie faciliteiten tot je beschikking hebben om een actieve ochtend of middag in te plannen. En dat allemaal binnen handbereik. We like that...a lot!

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.