Vale do Ninho nature houses
Vale do Ninho nature houses

Vale do Ninho nature houses

Vale do Ninho nature houses
Vale do Ninho nature houses

Vale do Ninho nature houses

Vale do Ninho nature houses

Aangesloten bij Bikotel

Geweldige locatie in de bergen

Authentiek in Portugal

Vanaf € 90,- per nacht

Vale do Ninho nature houses in de onbekende Schist Villages

Vale do Ninho Nature Houses, of in het het kort VN Nature Houses is een vrij nieuw concept waarin ecotoerisme centraal staat. Het mooie is dat je hier werkelijk waar midden in de natuur ziet, compleet met prachtig uitzicht, dieren, een groenten- en fruittuin. Aan de andere kant heb je alle comfort die je maar wenst tot je beschikking. Dit is een geweldig leuke accommodatie met kinderen in Portugal, wij weten zeker dat je hier geen spijt van gaat krijgen!

Een verborgen pareltje in de bergen

Deze prachtige accommodatie ligt in één van de verlaten Schist Villages in de bergen, op ongeveer 40 minuten rijden van de studentenstad Coimbra. Je kunt bij Vale do Ninho Nature Houses genieten van de rust, een duik in het zwembad, actief zijn of juist kiezen voor een heerlijke mix. Het Cuckoo’s House waar wij zelf verbleven is zeer geschikt voor families. Er zijn 2 badkamers, 2 toiletten en 4 slaapplaatsen, maar er is met gemak plek voor meer kinderen. In overleg met de eigenaar Pedro en zijn vrouw is er veel mogelijk. De keuken is goed uitgerust en heeft een Nespresso apparaat: goede koffie dus. Verder zijn de accommodaties stuk voor stuk prachtig aangekleed en sfeervol. Je loopt vanuit de achterdeur zo de tuin met zwembad in en als je het trapje omhoog loopt dan kom je bij de BBQ waar wij dagelijks – zelfs ook met de lunch – gebruik van maakten. Je zit hier echt midden in de natuur, de bossen zijn vlak bij en het uitzicht over de vallei is prachtig.

Actief in de bergen van midden Portugal

Vale do Ninho Nature Houses is een perfecte uitvalsbasis voor een aantal actieve trips met de kinderen. Dit is een ‘Bikotel’ wat betekent dat je hier goede E-bikes kunt huren, zelfs met aanhangwagentje voor kleine kinderen. Dit geeft je de mogelijkheid om de berg op te rijden en te genieten van het prachtige uitzicht. Of je kunt ’s ochtends naar de markt van een nabij gelegen plaatsje om verse vis te halen voor de lunch en het diner. Wij raden de sardines en dorade zeker aan! Daarna nog even naar de groenten- en fruitmarkt. Met een E-bike kan zelfs iemand die niet getraind is prima in de bergen fietsen. Verder kun je in de omgeving verschillende workshops volgen zoals broodbakken, geiten melken en vervolgens geitenkaas maken. Een andere aanrader is geocaching in de bergen van dit prachtige plaatsje. Je komt op plaatsen die je anders niet zou zien en bovendien leer je nog wat, erg leuk voor kinderen!

Waarom overnachten bij VN Nature Houses?

Deze plek in de bergen is echt uniek in haar soort en de tijd lijkt er soms echt te hebben stilgestaan. Iedere ochtend hoor je de bel van de bakker die met zijn bus vers brood brengt aan het hele dorp. Wil je uitslapen? Hang je broodzak buiten, dan kiest de bakker het lekkerste brood voor je uit. Je kunt bovendien iedere ochtend vers vlees, kaas en yoghurt vragen voor het ontbijt.

Meer overnachtingen met kinderen

Glamping Landal Coldenhove

Top 3 landen in Europa

Leuke accommodaties in Thailand met kinderen

Top 3 in Azië

Appartement Parijs met kinderen

Top 3 steden met kinderen