Kindvriendelijke finca in Andalusië
Andalusië
Mireille Steegmans
Andalusië
05/07/2021
2 min

Verrassend slapen in Andalusië

05/07/2021
2 min

Van die heerlijke plekken om te overnachten in Andalusië. Ja hoor van die accommodaties die hebben ze absoluut volop in Zuid-Spanje, ook voor gezinnen! Van die vakantiehuizen, kleine hotels of finca's die lekker rustig en comfortabel zijn. Genieten! 

Slapen in een vakantieboerderij in Andalusië

Zo'n accommodatie om te kunnen genieten met je kroost en toch overal best wel dichtbij zitten? Dan is een boerderij in Andalusië met je kinderen heel erg fijn kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Deze vakantieboerderijen en gerestaureerde die van alle gemakken zijn voorzien en vaak heel erg sfeervol zijn, zijn in ieder geval plekken waar wij heel graag komen met ons gezin. Deze landhuizen liggen vaak heel landelijk dus verwacht geen enorme drukte, hoewel dit natuurlijk wel samenhangt met de locatie die je kiest: bij een nationaal park, dicht bij het strand of tegen de stad aan. Eén ding is zeker: je kunt in deze vakantieboerderijen echt kennismaken met de cultuur van Andalusië. Zoek je nog een leuke finca in Andalusië? Dan heb ik een hele fijne selectie voor je gemaakt met wat mij betreft Finca las Nuevas als echte topper!

Slapen in een grotwoning in Zuid-Spanje

Wil je slapen in een bijzondere accommodatie met kinderen? Dan is deze tip een echte must! In Guadix kun je namelijk in een soort gipsyhuisje slapen wat is uitgehouwen in de kalkstenen heuvels. In de zomer is het lekker koel in deze grotwoningen in de omgeving en in de winter is er een constante en lekkere temperatuur rond de 18 graden in het huisje in de rotsen. Wil je zelf ervaren hoe het is om in een grot te overnachten? Boek dan een leuke grot (cueva) in de omgeving van Guadix. Ze zijn erg populair, misschien zelfs wel de meest populaire accommodatie in Andalusië!

Slapen in een grotwoning in Andalusië

Agriturismo in Andalusië?

De Costa del Sol is onderdeel van Andalusië en populair bij vakantiegangers. De stranden zijn er mooi, het eten is er lekker, de sfeer die er hangt is goed. Bovendien zijn er prachtige vakantiehuizen te huur. Perfect voor een heerlijke vakantie en voor ondernemende families is het bovendien ook leuk om de strandvakantie te combineren met een paar leuke uitjes in Andalusië. Er zijn in Andalusië ontzettend leuke vakantiehuizen en hacienda's te huur. Als je met je kinderen wilt genieten van een wat meer authentieke accommodatie en de natuur dan is een agriturismo in Andalusië een slimme keuze. Mooie regio's om te verblijven zijn in ieder geval de witte dorpen, Nerja, Granada, Córdoba, Sevilla en de bekende Costa del Sol. Alle plaatsen zijn goed bereikbaar met de auto.

Vakantiehuis in Andalusië met kinderen