Vinha da Manta
Vinha da Manta

Vinha da Manta

Vinha da Manta
Nederlands management

Kleinschalig en intiem

Midden in de natuur

Vanaf € 105,- per nacht  (laagseizoen, 4 personen) | Meer accommodaties in Portugal

Genieten op een Portugees landgoed

Vinha da Manta is een Portugees landgoed bij Faia, een klein dorpje vlakbij het Parque Natural Serra Da Estrela. Verborgen in de uitlopers van het Portugese Parque Natural Serra da Estrela bevindt zich dit paradijsje. Menno en Jacqueline runnen daar hun landgoed Vinha Da Manta, voorzien van negen luxe canvas lodges en een vakantiehuisje, te midden van olijfbomen, moestuin en omringd door de bergen. Jacqueline rijdt graag paard met de ruiters onder ons en Menno kookt mediterrane heerlijkheden voor zijn gasten met ingrediënten uit eigen biologische tuin en regio of laat je een heerlijk glas wijn proeven. Vinha Da Manta is een plek voor levensgenieters, lekkerbekken, boekenlezers, zwemmers, uitslapers, paardrijders, wandelaars en vooral: paradijsvogels.  Ik kan je garanderen dat een vakantieverblijf op dit landgoed met je gezin echt helemaal top is.

Kleinschalig en intiem

Wat kun je verwachten bij Vinha da Manta? Natuur, comfort en luxe. Kortom: een heerlijke en vooral ontspannen plek om met kinderen naartoe te gaan. Meer dan de helft van de boekingen bij Vinha da Manta bestaat uit terugkerende gasten dus ook deze mensen bevestigen wat wij zeggen: dit is écht een fijne plek. Er hangt een lekkere relaxte sfeer op het landgoed en met 8 luxe ingerichte canvas lodges is Vinha da Manta kleinschalig en intiem. Je hebt hier voldoende privacy met je eigen terras voor je lodge, waardoor je dus gewoon je eigen gang kunt gaan met je gezin. Je ziet in praktijk dat je kinderen al heel snel met elkaar optrekken en gezamenlijk op avontuur gaan op het landgoed.

Passadiços do Mondego

Passadiços, de boardwalk wandeling door het dal van de Mondego rivier waar de Portugese overheid ruim 4 miljoen euro in heeft geïnvesteerd. Hij begint op loopafstand van Vinha da Manta. Als je hem helemaal wilt lopen is het best pittig omdat je veel trappen op en af moet.  De wandeling is in totaal 12 km waarvan 7,5 over de boardwalks. Je kunt genieten van de overweldigende natuur in de kloof en de ruïnes van oude wolfabriekjes, afgewisseld met een duik in de rivier.  De wandeling kan bij je accommodatie beginnen of eindigen en het is goed voor een hele dag activiteit. Vanuit Vinha da Manta kan een haal- of breng service worden georganiseerd zodat niemand twee keer de 12 km hoeft te lopen!

Leven met passie

Alles is mogelijk bij Jacqueline en Menno. Vraag het en zij staan klaar, geven je de beste tips en delen hun passies met je. De keuken bij Vinha da Manta is erg goed en die credits zijn vooral voor Menno voor wie koken een passie is. Bovendien kan hij als vinoloog de juiste Portugese wijnen erbij aanbevelen. Kinderen krijgen altijd vooraf te eten en er is bovendien een aangepast menu. De ouders kunnen dan vervolgens samen de hele avond aan de lange tafels onder de olijfbomen genieten. Bijna iedereen eet meestal mee en dat is niet gek, wat de sfeer en de omgeving zorgen voor een soort verbroedering.

Jacqueline is dol op paarden, er lopen 5 paarden en 2 pony's rond die door haar verzorgd worden en ze trekt er vaak op uit met alle paarden en pony's. Dit echtpaar heeft ook nog eens 3 leuke kinderen en zij leven met hun gezin volgens hun passie.

Genoeg te beleven voor gezinnen

In het hoogseizoen is er dagelijks een yogales op het grote yogaplatform, iedereen kan meedoen. Voor kinderen is er zelfs ook yoga! Verder kun je een fijne massage boeken bij een professionele masseuse. Jacqueline organiseert paardrijtochten en paardrijlessen die je kunt boeken voor je kinderen of zelfs met je hele gezin. Willen jullie liever niet te actief zijn, dan is het ook heerlijk om te gaan zwemmen bij de rivercanyon. En dan kunnen de ouders even zonnen en lekker niets doen, als je tenminste geen hele kleine kinderen hebt die je nog iedere seconde in de gaten moet houden...

Er is ook een zwembad bij Vinha da Manta wat eruit ziet als een kleine paradijs vanwege haar heldere water en mooie planten. Bij het zwembad is er een bar waar je drinken en ijs kunt kopen. Ook voor de lunch kun je hier terecht.

Het meest bijzondere aan Vinha da Manta?

We hoeven hier weinig woorden over te zeggen, de foto's spreken eigenlijk al voor zich. De sfeer is hier geweldig! Wat wij bijzonder vinden is dat Menno en Jacqueline hun passies achterna zijn gegaan. Om de dag wordt er gekookt voor alle gasten, je wilt je hier maar al te graag voor inschrijven want het is echt genieten. Er is ook een klein winkeltje voor de eerste benodigdheden, lokale en eigen gemaakte producten, vooral met lokaal maak je ons altijd erg blij!

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Vakantiehuis met zwembad in Portugal