Leuke B&B in Groningen met tiener
Leuke B&B in Groningen

Bed & breakfast D’Olle Pastorie Groningen

Leuke B&B in Groningen

Inclusief sauna in de tuin

Diner mogelijk op aanvraag

Spelletjes en kinderfietsen beschikbaar

Vanaf € 123,- per nacht (o.b.v. 2 volwasenen en 1 kind)

Met kinderen slapen in een oude Groningse pastorie

Bed & breakfast D’Olle Pastorie stond al een tijdje op ons lijstje. In de herfstvakantie blijven wij met ons gezin vaak wat dichterbij huis. Met de auto gaan we naar Vierhuizen een heel klein plaatsje in de provincie Groningen op 10 kilometer van Nationaal Park Lauwersoog, dichtbij de veerboot naar Schiermonnikoog en een half uur rijden van de stad Groningen. De perfecte uitvalsbasis voor onze midweek in de provincie. In Vierhuizen slapen we in een familie- en kindvriendelijke bed & breakfast D’Olle Pastorie.
 

Daar waar de dominee met zijn gezin woonde

Een pastorie is het huis was vroeger bij de kerk hoorde en waar de dominee met zijn gezin woonde. Dit huis is omgebouwd tot bed & breakfast met verschillende (familie)kamers en een gezamenlijke woon- en eetkamer. Mijn opa was vroeger dominee en alhoewel mijn opa en oma al niet meer in de pastorie die bij de kerk hoorde woonde toen ik klein was, vind ik het nu toch een leuk idee om in deze bijzondere bed & breakfast naast de kerk te slapen met ons gezin.


Familiekamers, spelletjes en kinderfietsen aan alles is gedacht

Het grote huis naast de kerk heeft vier kamers waarvan 1 familiekamer die geschikt is voor een gezin met 2 kinderen. Naast een heerlijk tweepersoonsbed staat er een grote slaapbank in de kamer. Ook is er nog plaats voor een zitje met tafeltje. Het is een fijne ruime hoekkamer met uitzicht op de tuin en de kerk. Wij zitten echter liever in de eetkamer met grote eettafel waaraan we spelletjes kunnen doen. In de huiskamer staan spelletjes die je gewoon kan gebruiken, je hoeft dus geen spelletjes van huis mee te sjouwen. In deze bed & breakfast is aan alles gedacht om het jou en je gezin makkelijk en naar de zin te maken. 

 

Je kunt ook gebruik maken van de aanwezige (kinder)fietsen. Wij hebben hier in de herfstvakantie geen gebruik van gemaakt, zou je dit wel willen, dan is het aan te raden om de fietsen van te voren te reserveren. Tenslotte is er ook nog een sauna aanwezig in de grote tuin. Wil je deze gebruiken dan kan je deze bij de eigenaren reserveren. 

 

Eten en drinken in de oude pastorie

Zoals gezegd is in deze bed & breakfast aan alles gedacht en ontbreekt het jou en je gezin aan niets. Elke ochtend staat er een enorm uitgebreid ontbijt voor je klaar. Verse warme broodjes en croissants, boterhammen, crackers, beschuit, maar ook lokale bijzondere broodjes staan op tafel. Kazen, vleeswaren, zalm en zoetigheid zoals verschillende soorten jams en hagelslag zijn er ook. Wij zijn het meest blij met het verse fruit zoals aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen, druiven, ananas en meloen. Je kan ons bijna niet gelukkiger maken! Daarnaast worden er ook eitjes gekookt of gebakken op de manier die je lekker vindt. 

 

In de eetkamer staat ook een koffiezetapparaat waar je de hele dag door lekkere cappuccino en latte kan maken. Er is limonade en er zijn blikjes met frisdrank die je gewoon mag pakken. Voor de ouders is er ook een wijntje of slaapmutsje in de vorm van een likeurtje in te schenken. 


Gezonde maaltijd, afgestemd op je wensen

Wij eten één keer ‘s avonds in de bed & breakfast. Dit is mogelijk als je het van te voren aanvraagt. Best fijn dat je een keer ‘s avonds de deur niet uit hoeft, je een gezonde maaltijd hebt en de kinderen op tijd op bed kan leggen. Je mag zelf aangeven waar je van houdt, hier wordt zeker rekening mee gehouden. 

 

Wil je toch een keer buiten de deur eten, dan is restaurant De Oude Sluis in Zoutkamp een echte aanrader. Het is niet de eerste keus met kleine kinderen die het niet gewend zijn om even stil te zitten of uit eten te gaan. Je eet hier heel erg lekkere en bijzondere gerechten. Dus neem je je kinderen vaker mee uit eten en wil je voor een betaalbare prijs iets bijzonders eten in een mooi restaurant aan het water? Dan is dit een echte aanrader!


Conclusie: Ben je opzoek naar een centraal gelegen en bijzondere accommodatie? Dan is D’Olle Pastorie een geweldige keuze om met kinderen en paar nachten in te verblijven!

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Kindvriendelijke accommodatie Groningen