Glamping boerderij Belgie
BoerenBed België met kinderen

Hoeve Den Overdraght

Boerenbed
Safaritenten op de boerderij
Glamping boerderij Belgie

Hoeve Den Overdraght

BoerenBed België met kinderen

Slapen bij de boer

Vlakbij Gent & Lille

Zonder Wifi

Vanaf € 310,- per weekend (2 nachten)

Sfeervol overnachten bij Hoeve den Overdraght

Boerenbed Hoeve Den Overdraght ligt in het Vlaamse Poperinge, grofweg in het midden van de driehoek, Gent, Duinkerke en Lille. Meteen een paar leuke plekken om te bezoeken tijdens een verblijf!

Het moderne landbouwbedrijf van Filip & Ann

Je wordt bij Hoeve Den Overdraght dat bestempeld wordt als "Boerenbed" warm ontvangen door het gezin met hun prachtige Jerseykoeien en schapen. De kinderen kunnen altijd wel ergens boer Filip aan het werk vinden en hem helpen bij het voeren van de koeien, het binnenhalen van het gras of ergens anders op het erf. De tenthuisjes staan in Poperinge gezellig samen in een boog rond het speeltuintje. Wij ontdekken de Vlaamse Westhoek met ons gezin vanuit een tenthuisje bij Boerenbed in Poperinge. Het tenthuisje staat op een kleinschalige camping op het erf van het boerenbedrijf en is ontzettend sfeervol ingericht. Er zijn per week twee ochtenden waarop je met de boerin mee kunt om de dieren te verzorgen. De kinderen mochten helpen bij het voeren van de koeien, kalfjes, schapen en kippen en het rapen van eieren. Geweldig!

Back to basic in luxe... heb je wel WifI?!

Je gaat bij BoerenBed back to basic, maar dan wel op een wat ‘luxere’ manier. Je kookt op een houtkachel waarmee je ook je tent verwarmt en de tent wordt verlicht met kaarsen en olielampjes, zo lekker knus. Er is voldoende leefruimte in de tent en de kinderen kunnen heerlijk buitenspelen. Bij sommige Boerenbed locaties is een zwembad en soms zelfs een hottub aanwezig. Op de meeste boerderijen zijn er momenten waarop je met de boer of boerin mee kunt om de dieren te verzorgen. Ook worden er op veel boerderijen activiteiten georganiseerd en kunnen er momenten zijn dat je bijvoorbeeld voor een pizza-avond kunt reserveren. Mocht je je nu afvragen: hoe moet dat met mijn kinderen als er geen elektra of wifi is. Tijdens ons verblijf waren er drie tieners aanwezig op de camping en die hebben het alle drie overleefd. Ik heb ze vooral lekker met elkaar zien spelen. Je kunt overigens je telefoon of andere devices opladen op een centrale plek.

Slapen in tenthuisjes

Overnacht je bij Boerenbed, dan slaap je in tenthuisjes op het erf van een boerenbedrijf. Het zijn kleinschalige campings met ontzettend sfeervol ingerichte tenten. De tenten hebben zes slaapplekken. Je kunt slapen in de bedstee -waarin onze kleuter zich direct geborgen voelde-, een ‘kamertje’ met een stapelbed en een ‘kamertje’ met een tweepersoonsbed. Wij boeken een lastminute bij Boerenbed Hoeve Den Overdraghten hebben een badkamer met een douche en toilet in de tent, maar dat is niet bij elke Boerenbed hetzelfde. Soms staat de douche buiten, of is er een douche bij de boerderij. Op de warme douche na heb je geen kranen met warm water in de tent en er is ook geen elektriciteit of Wifi.

Overnachten bij de boer BoerenBed
Boerenbed logeren bij de boer
Leuke Boerenbed in Belgie