arrow_drop_up arrow_drop_down
22 september 2016 

Glamping op de camping in Friesland bij de Stjelp

Op zoek naar een leuke camping in Friesland waar je zomer en winter in een heerlijke glamping safaritent kunt slapen met je gezin? Dan is camping de Stjelp een goede keuze voor rust en toch ook actief zijn en spelen in de natuur. Vlakbij Nationaal Park de Alde Faenen, wereldplekje!

BeschikbaarheidCamping de Stjelp in ’t kort

  • Glamping vanaf € 550,- per week
  • Ook per nacht te boeken
  • Verhuur van fietsen, kano’s, sloepen en zeilboten

De Stjelp is genieten van de rust

Op loop- en fietsafstand van Nationaal Park De Alde Faenen in Friesland ligt een verscholen kampeerplekje voor gezinnen: de Stjelp. In Oudega, tussen Earnewâld (Nationaal Park De Alde Feanen) en Drachten kun je heerlijk genieten in stijl met je gezin. De gastvrije Aline en haar man Menno hebben hier namelijk een leuke accommodatie voor gezinnen gecreëerd: een glamping safaritent die compleet is ingericht met steigerhouten meubels voor 7 personen! Lekker midden in het weiland een heerlijke plek om te genieten van de middagzon en vooral…de rust. Met ons gezin waren wij een weekend te gast tijdens onze bezoek aan het vlakbij gelegen nationale park dat eveneens de moeite van één of zelfs meerdere bezoeken meer dan waard is.

Glamping op de camping in Friesland

Wat een heerlijk plekje is onze glamping safaritent, de enige op de camping overigens. Hopelijk volgen er meer glamping tenten in de toekomst voor de optimale glamping sfeer. Buiten onze tent is de Stjelp een camping in de natuur, maar als we ons trapje op lopen en de ‘deur’ omhoog klappen van onze tent dan komen we terecht op een prachtig plekje. Alles is ingericht met steigerhout en daardoor sfeervol. De inrichting is lekker huiselijk door leuke bordjes met quotes, warme kleden, tierlantijntjes en gezellige bosjes bloemen in potjes van Olvarit en Bonne Maman. Het geheel klopt gewoon. Onze kleine wereldreiziger gaat meteen op ontdekkingstocht en wordt helemaal vrolijk als hij de stapelbedden én de bedstee ziet. “Mag ik hier slapen vannacht?”

Verder is er aan alles gedacht om lekker comfortabel te verblijven in deze safaritent. Voor kinderen zijn er een aantal spelletjes en kleurtjes, bovendien kan er gespeeld worden in een soort speelhuisje onder de bedstee. Het tweepersoonsbed heeft een klamboe en ’s ochtends direct zicht op de weide waar de reeën langs huppelen. Zeker kijken bij zonsopgang. Het terras buiten heeft een aantal lekkere stoelen en een picknicktafel en als de ouders relaxen dan kan onze kleuter lekker spelen in de speeltuin inclusief trampoline, schommel en glijbaan. Hij vindt het ultiem!

Glamping in de winter? Juist wel!

Glamping is populair bij gezinnen in de zomerperiode, maar vergeet zeker niet dat glamping in de winter of de herfst ook prima kan. Juist zet de Stjelp hierop in met deze safaritent, omdat de omgeving in de koudere maanden ook zeker de moeite waard is, alleen wel anders dan in de zomerperiode natuurlijk. Glamping op de camping in Friesland krijg op deze manier een andere betekenis. Wat dacht je van een vaarexcursie in een afgesloten boot in Nationaal Park De Alde Feanen (als het weer het toelaat) of een herfst zintuigentocht? Minstens zo leuk! En lekker samen in de glamping tent koken, een spelletje spelen met de kachel aan en ondertussen weten dat het buiten guur weer is. Heerlijk toch? Denk sowieso niet dat je je verveeld, of je nou in de zomer of de winter naar de Stjelp gaat. Aline is trots op haar regio en weet legio leuke plekjes die je gezien wilt hebben. Met recht een trotse Friese en de beste ambassadeur voor de omgeving als je het ons vraagt.

De Stjelp camping Oudega

 

Een gezellige beestenboel

Wat onze kleine wereldreiziger het leukst vond aan de glamping safaritent op deze fijne camping in Friesland? Eigenlijk drie dingen. Hij heeft vanaf de eerste minuut vrienden gemaakt met de paarden die in de wei en op stal staan en iedere ochtend ging hij ze hallo zeggen. Hij vindt het maar jammer dat wij geen paarden hebben. Verder vindt hij het geweldig om vanuit de safaritent de reeën en vogels te kunnen spotten in de ochtend, het is zijn uitkijktoren. En als laatste natuurlijk de bedstee. Welk kind wil daar nu niet in slapen?!

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.