Appartement eco-boerderij Pornic
Éco-Domaine La Fontaine

Éco-Domaine La Fontaine, Pornic

Overnachten bij de boer Atlantische Kust

Kinderactiviteiten in de natuur

Duurzaamheid voor de natuur

Authentiek en ecologisch

Vanaf € 90 per nacht (4 personen)

Éco-Domaine La Fontaine, slapen bij de boer in Frankrijk

Éco-Domaine La Fontaine, gelegen in het prachtige Pornic, is een oase van rust en natuur. Met een geschiedenis van meer dan 130 jaar, biedt het een unieke mix van accommodaties met appartementen voor gezinnen, spa-behandelingen en een micro-boerderij, allemaal gelegen tussen de zee en prachtige tuinen. Het ethos van het domein is diep geworteld in duurzaamheid en het creëren van een harmonieuze relatie tussen mens en natuur. Dit wil je je kinderen laten ervaren, wat een prachtige plek is dit. Éco-Domaine La Fontaine biedt veel lokale productie en ze gebruiken en hergebruiken werkelijk alles waar mogelijk. Het heerlijke eten in het restaurant is grotendeel afkomstig uit eigen tuin en al het groente- en fruitafval uit de keuken wordt de volgende dag gebruikt voor het voeren van de dieren op het eigen domein. Fantastisch!

Kinderactiviteiten waar je blij van wordt

Voor gezinnen met kinderen is Éco-Domaine La Fontaine een ware speeltuin. Kinderen kunnen genieten van het voeren van dieren met Tim, meedoen aan spannende schattenjachten en deelnemen aan boeiende verhalenwandelingen met Léna. Deze activiteiten bieden niet alleen plezier, maar zijn ook educatief, waardoor kinderen op een interactieve manier in contact komen met de natuur en leren over duurzaamheid. Dit maakt van Éco-Domaine La Fontaine een ideale plek voor gezinsuitjes die zowel vermakelijk als leerzaam zijn.

Lokaal produceren en oog voor duurzaamheid

Nog zo'n fijne binnenkomer op deze plek: Éco-Domaine La Fontaine legt een sterke nadruk op lokale productie en duurzaamheid. Ze produceren een aanzienlijk deel van hun eigen voedsel, waaronder groenten, eieren en wijn, rechtstreeks uit hun tuinen. Dit streven naar zelfvoorziening wordt versterkt door hun inzet voor een circulaire economie, waarbij afval wordt geminimaliseerd en, indien mogelijk, hergebruikt. Deze principes van duurzaamheid en lokale productie zijn niet alleen goed voor de planeet, maar bieden ook gasten een authentieke en ecologisch bewuste ervaring. Ik kan je vertellen dat de eigen geproduceerde "Jus de Pommes - Poires" bijvoorbeeld echt heerlijk is en de verse appeltjes die ik in de ochtend zelf pluk in de appelboomgaard smaakt ook fris en fruitig. Het feit dat je zo'n appeltje dan eet met uitzicht op zee is wel echt heel gaaf!

Vissen, paardrijden en zorgen voor de dieren op de boerderij

Éco-Domaine La Fontaine biedt volop kinderactiviteiten aan (tegen betaling). Op zaterdagochtend in de schoolvakanties kun je de dieren mee verzorgen en iedere dinsdag in de schoolvakanties kun je mee gaan vissen. Verder valt er genoeg te ontdekken op de boerderij en ook buiten het seizoen zijn er activiteiten voor kinderen zoals een schattenjacht, de Olympische Spelen van La Fontaine (briljant bedacht!) en in het seizoen kun je pompoenen uithollen en kerstknutsels maken. Door deze activiteiten kun je met het hele gezin genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied, terwijl je kinderen ook een hands-on ervaring krijgen in het zorgen voor dieren en het waarderen van de eenvoud van het boerenleven. Dit zorgt voor een volledige en verrijkende ervaring voor zowel volwassenen als kinderen als je het ons vraagt!

Éco-Domaine La Fontaine, kamers en appartementen

Bij Éco-Domaine La Fontaine in Pornic vind je een charmante residentie bestaande uit 19 studios en appartementen, elk met een uniek uitzicht op zee of de tuin. Deze accommodaties zijn perfect voor gezinnen en je hoeft je geen zorgen te maken over beddengoed of handdoeken, want die worden voorzien. De residentie biedt een scala aan faciliteiten om je verblijf aangenaam te maken, zoals een uitgebreid ontbijtbuffet met goede koffie, smakelijke lunches in de restaurants, relaxen bij het zwembad, huisgemaakte lekkernijen in het theesalon en diverse activiteiten zoals fietsen of tennissen. En dan kun je nog naar buiten stappen en direct wandelen langs de ruige wilde kust bij Pornic, de oude haven bekijken en tal van lokale bezienswaardigheden en activiteiten ondernemen. Ja hoor, op dit plekje kom je met het hele gezin wel lekker bij. 

Heerlijk eten als de kinderen slapen

Na een dag vol activiteiten kunnen je als ouders genieten van de culinaire hoogtepunten van het restaurant van Éco-Domaine La Fontaine, "Les Tables de la Fontaine". Met gerechten geïnspireerd door en grotendeels afkomstig uit hun eigen tuinen, biedt het restaurant een authentieke eetervaring die de lokale smaken en duurzaamheid benadrukt. Dit maakt elke maaltijd niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een viering van de lokale productie en ecologische verantwoordelijkheid. De kamers en appartementen liggen in één gebouw en hoewel ik de babyfoon niet zelf heb getest: ik denk dat je in dit oude gebouw prima bereik hebt. Geloof me: je wilt echt in het restaurant eten hier en zeker met kleine kinderen is het gewoon echt perfect om hier samen romantisch te tafelen, terwijl je weet dat de kinderen vlakbij zijn. Alles is hier overzichtelijk, klein en gemoedelijk. Voor het personeel is ook geen vraag te veel!

Éco-Domaine La Fontaine Frankrijk
Accommodatie boerderij in Frankrijk
Gites in Frankrijk met restaurant