Educatieve thema's op vakantie, ga op avontuur!

NASA Space Center educatief voor kinderen

Educatie als avontuur op vakantie met kinderen

Denk eens aan interessante educatieve thema's voor je kinderen en plan daar je vakantie op. Zeker weten dat het een sport gaat worden om steeds meer te weten te komen over bepaalde thema's! Hoe meer je weet over de Vikingen, de Romeinen of de oude Egyptenaren: hoe interessanter het wordt!

Bezoek het Vikingeskibsmuseet in Denemarken, het  Vikingdorp Lofoten in Noorwegen of het Jorvik Viking Centre in  Engeland om ook in oog te staan met de stoere Vikingen. Fan van de Romeinen? Ga naar het Colosseum en Forum Romanum in Rome, bezoek Archeologisch Park Xanten in Duitsland of kijk eens de film Pompeii. Er valt zoveel te leren, thuis en op reis met je kinderen!

Kasteel van Boulogne-sur-Mer

Historische thema's

  • De Middeleeuwen
  • De Industriële Revolutie
  • De Renaissance
  • De Prehistorie
Ribe Vikingen met kinderen

Volkeren uit het verleden

  • De Oude Egyptenaren
  • De Vikingen
  • De Oude Grieken
  • Ontdekkingsreizigers en zeevaarders

Educatieve thema's

Binnen het educatieve thema van vakanties met kinderen zijn er tal van onderwerpen die zowel leerzaam als fascinerend zijn om samen te ontdekken. Educatieve vakanties met kinderen zijn een prachtige manier om de wereld te verkennen en tegelijkertijd waardevolle lessen mee te geven. Het gaat hierbij niet alleen om het zien van nieuwe plaatsen, maar vooral om het ervaren en begrijpen van de rijke geschiedenis en cultuur die elke bestemming te bieden heeft. Zo’n reis kan een onuitwisbare indruk achterlaten en de liefde voor leren bij je kind aanwakkeren. Stel je voor dat je samen met je gezin door de tijd reist, van het oude Rome naar de glorie van de Griekse beschaving. Het is niet alleen een avontuur; het is een levende geschiedenisles die verder gaat dan de pagina's van schoolboeken.

Denk eens aan de volgende educatieve thema's en plan daar je vakantie op, zeker weten dat het een sport gaat worden om steeds meer te weten te komen over bepaalde thema's! Hoe meer je weet over de Vikingen, de Romeinen of de oude Egyptenaren: hoe interessanter het wordt!

De Middeleeuwen

Ontdek kastelen, ridders en middeleeuwse steden. Kinderen kunnen leren over het leven in de middeleeuwen door bezoeken aan kastelen, deelname aan middeleeuwse festivals en rondleidingen door historische steden.

De Vikingen

Verken de wereld van Vikingen en hun expedities. Reizen naar Scandinavië kunnen worden verrijkt met bezoeken aan Vikingmusea, historische dorpen en zelfs deelnemen aan een Vikingboottocht.

De Oude Egyptenaren

Duik in de mysteries van de farao's en piramides. Educatieve trips naar Egypte of bezoeken aan musea met Egyptische collecties bieden kinderen een kijkje in deze oude beschaving.

Ontdekkingsreizigers en zeevaarders

Leer over de grote ontdekkingstochten. Themareizen die gericht zijn op de avonturen van beroemde ontdekkingsreizigers zoals Columbus, Magellaan, of Vasco da Gama, waarbij kinderen kunnen leren over de geschiedenis van ontdekkingen en zeevaart.

De Oude Grieken

Beleef de mythologie en filosofie. Bezoeken aan oude Griekse ruïnes, theaters en musea kunnen kinderen onderdompelen in de wereld van Griekse goden, helden en filosofen.

De Industriële Revolutie

Ontdek de veranderingen in technologie en samenleving. Bezoeken aan industriële musea, historische fabrieken en wetenschapscentra kunnen kinderen leren over de invloed van de industriële revolutie op de moderne wereld.

De Renaissance

Duik in een tijdperk vol kunst en vernieuwing. Een reis naar Italië, met bezoeken aan Florence, Venetië en Rome, kan kinderen kennis laten maken met de kunst, architectuur en uitvindingen van de renaissance.

De Prehistorie

Terug naar de tijd van de dinosaurussen en vroege mensen. Bezoek natuurhistorische musea, dinosaurusparken, of prehistorische grotten om meer te leren over het leven lang voor onze tijd.

Ruimteverkenning

Blik omhoog naar de sterren en verder. Bezoeken aan planetaria, ruimtevaartmusea en zelfs ruimtevaartcentra kunnen kinderen inspireren met de wonderen van het universum en de wetenschap achter de ruimteverkenning.

Wereldculturen en tradities

Een wereldreis op educatieve wijze. Thematische reizen die gericht zijn op het leren over verschillende culturen door middel van hun tradities, eten, muziek en kunst. Wij vinden dit vooral heel erg terug in Azië, waar je kunt kennismaken met traditionele dansen. Educatieve vakanties met je gezin bieden een unieke kans om als gezin samen te leren en nieuwe perspectieven te ontdekken. Ze verrijken de kennis, stimuleren de nieuwsgierigheid en zorgen voor onvergetelijke ervaringen. Het is een kans om verhalen uit de oudheid tot leven te brengen en de wonderen van onze wereld door de ogen van je kinderen te zien.