Europa-Park Camp Resort blokhut
Europa-Park Camp Resort tipi tenten

Europa-Park Camp Resort

Europa-Park Camp Resort
Europa-Park Camp Resort tipi tenten

Europa-Park Camp Resort

Europa-Park Camp Resort

Slapen in een blokhut

Overnachten in een tipi-tent

snurken in een pipowagen

Vanaf € 96,- per nacht

Camp Resort voor cowboys & indianen

Europa-Park Camp Resort is dé manier om betaalbaar te overnachten bij Europa-Park met kinderen en bovendien ook wat meer het campinggevoel te krijgen. De blokhutten, tipi-tenten en pipowagens staan gemoedelijk bij elkaar en door de cowboysfeer waan je je echt even in het wilde westen. Wij vinden het een prima plek om te overnachten, want we zijn de hele dag in Europa-Park en hebben niet veel comfort en ruimte nodig.

Europa-Park Camp Resort met een baby

We slapen in een blokhut voor 6 personen. Wat groot voor ons maar met een baby erg fijn. De travel-cot van Deryan staat op de grond waardoor we niet superveel vloerruimte overhouden. Blij dus met de grotere blokhut. We kunnen buiten lekker zitten rondom het haardvuur en wanen ons in een western vanaf het moment dat we onze blokhut uitstappen. In onze blokhut zelf kunnen we helaas niet zitten, in andere blokhutten met soms zelfs 2 etages kan dat wel. Heb je kinderen waarvoor de trap geen gevaar is? Dan raden wij een blokhut met 2 verdiepingen aan. Of natuurlijk zo'n toffe tipi-tent of pipowagen (chuckwagons) voor de sfeer. Wij zijn geen enorme liefhebbers van kamperen, maar vinden dit heel erg prima voor 2 nachten. Overigens zijn alle kasten in de blokhut af te sluiten met een sleutel dus heb je een soort van kluisje. Ben je een slechte slaper? Neem dan oordopjes mee, want de blokhutten zijn geschakeld en dus flink gehorig (ja, je hoort je buurman snurken) en kunt mensen met harde stem letterlijk horen praten.

Voel je als een cowboy

In de ochtend om 8.00 uur gaat de muziek aan in het Camp Resort en hangt er direct een gemoedelijke sfeer buiten. Het hele camp ligt eigenlijk rondom de grote vijver gesitueerd die in de avond sfeervol is verlicht en het is leuk hoe de tipi-tenten zijn vernoemd naar de legenden van het Wilde Westen.  Niet alleen in Europa-Park zelf, maar ook bij de accommodaties heeft de familie Mack weer oog voor detail, dat is duidelijk. Zadels, pistolen en enorme geweren prijken aan de muren van de omringende gebouwen. Het toilet heeft zo'n ingang zoals je die kent uit westernfilms. In totaal kunnen er 458 mensen slapen in het Camp Resort. Dat lijkt veel, maar toch is het geheel kleinschalig van opzet en moet je ruim van tevoren boeken om een plekje te bemachtigen!

Waarom overnachten in het Camp Resort?

Het Camp Resort in Europa-Park is betaalbaar en sfeervol. Bovendien loop je in maximaal 10 minuutjes naar de ingang van het park en je auto kun je alle dagen veilig laten staan op het parkeerterrein bij het kamp. In de kluisjes vlak bij het restaurant waar ook het ontbijt wordt geserveerd, kun je kostbare bezittingen opbergen. Het ontbijt is perfect verzorgd in de Silver Spur Saloon. Er is volop keuze uit brood, beleg, verse thee en alles wat lekker is voor in je yoghurt. Verder  een English Breakfast voor de liefhebbers (wij!). De sanitaire ruimtes zijn schoon en ruim. Er schijnt een indianenshow op gezette tijden te zijn in Camp Resort, deze hebben wij niet gezien helaas.

Niet onbelangrijk om te vermelden is dat de bedden prima liggen. Je moet je eigen slaapzakje meenemen, in een hoeslaken en hoes voor je kussen wordt voorzien. Het is mogelijk om tegen een vergoeding beddengoed te verkrijgen bij de receptie. Handig om te weten als je de hele vakantie slaapspullen moet meesjouwen voor twee nachten in Europa-Park zoals in ons geval.