Europa-Park met een baby
Europa-Park
Mireille Steegmans
Europa-Park
07/13/2021
7 min

Baby’s zijn van harte welkom in Europa-Park

07/13/2021
7 min

Een paar dagen Europa-Park past perfect in onze tour door Duitsland in de meivakantie, toch zijn er wat twijfels. Is Europa-Park met een baby van 9 maanden leuk? Er is maar 1 manier om daarachter te komen: dakkoffer installeren, koffers inpakken en gaan!

Ed en Edda here we come…met een baby!

We arriveren in de middag bij Europa-Park vanuit het Zwarte Woud. Nadat we hebben ingecheckt parkeren we onze auto, gooien snel onze spullen in de knusse blokhut en struinen het park in. Wat me direct opvalt, is de sfeer in het gezellige cowboy gedeelte waar we slapen. De blokhutten -met zelfs een honeymoonsuite erbij- liggen gezellig bij elkaar en op de daken pronken allerlei gezellige groene plantjes. Europa-Park gaat met haar tijd mee met deze groene daken.

De auto staat vlak bij onze accommodatie en daar kan hij de komende dagen ook blijven staan. Handig! We horen dat onze buren ook al gearriveerd zijn. Oftewel: deze blokhut is best wel gehorig. No worries, na een dag rondslenteren en dikke pretparkfun verwacht ik dat we slapen als roosjes. Tijd om het park in te gaan met onze 7-jarige en een baby van 9 maanden waar Ed en Edda, de mascotte muizen van Europa-Park ons vast al staan op te wachten! Tijd om Europa-Park met een baby te gaan verkennen.

Overnachten in Europa-Park met een baby

Picknickplaatsen en gezelligheid

Vanuit de Monorail worden we direct gegrepen door de sfeer van Europa-Park. Wow, in dit pretpark is echt aan de details gedacht. Het lijkt wel een showroom, zo mooi! We zijn vanuit de hoogte de gezellige restaurant, leuke pleinen, vrolijke gezichten en leuke plekken om even bij te komen van alle indrukken. Picknicken behoort ook tot de mogelijkheden. Handig met kleine kinderen. Na een paar uurtjes rondlopen in het park is het al duidelijk: baby’s zijn hier meer dan welkom. Ik zal even verder toelichten waarom….

Is Europa-Park handig met een baby?

Baby service: verschoningsruimtes

Op verschillende plekken in het park en in veel toiletruimtes zijn volop mogelijkheden om je baby of peuter te verschonen. We hebben niet alle plekken getest -hadden wel wat beters te doen-, maar ik kan wel stellen dat de verschoningsruimtes die wij hebben gezien netjes schoon en compleet waren. Hier kun je met een gerust hart je baby neerleggen. Een ruimte waar je je kont perfect kunt keren, een kraan, zeep en papier om je handen af te drogen. Op een aantal plekken is er de mogelijkheid om je fles op te warmen voor je baby. Soms een bankje of stoel waar ik zelf meerdere keren borstvoeding geef, hoewel dit ook in een hoekje bij iedere restaurant kan als je je daar zelf prettig bij voelt. Er is dus aan alles gedacht voor een baby in het park, je bent van harte welkom met je kleinste kroost!

Borstvoeding Europa-Park met een baby

Europa-Park met een baby

Gluckskind-Lounge van DM

Het is niet nodig om potjes, lepeltjes en allerlei ander spul mee te sjouwen naar Europa-Park. In Italië (in het park dus)  hebben ze alles wat een babyhartje kan bekoren: van hapjes tot toetjes en van een kolfruimte tot leuke speeltjes. En alles er tussenin. Natuurlijk neem je zelf een en ander mee als je met een baby naar Europa-Park gaat, maar als je misgrijpt dan is het je ultieme redding: de Gluckskind-Lounge van DM.

Als wij hier in de namiddag zijn is de ruimte heerlijk rustig en perfect schoon. De verschoningsruimte is wederom netjes schoon en we besluiten om hier even te gaan zitten zodat onze baby wat kan eten en daarna heerlijk in slaap kan vallen. Potje kopen, in de magnetron lepeltje erbij en er kan gegeten worden. Hier worden wij als ouder echt blij van. Als je informatie wilt hebben over eten voor je baby inclusief een professioneel advies dan kun je dit ook krijgen in de Gluckskind-Lounge. Eerlijk gezegd komen wij daar niet voor naar Europa-Park, maar de optie geeft wel aan dat baby’s en kleine kinderen hier serieus meetellen.

Indoor speelplek voor onze baby om even te bewegen

In het Koninkrijk van de Minimoys, bij de populaire attractie Arthur is een binnengedeelte met de kleine indoor speelplek Minos Spielecke voor baby’s en hele kleine kinderen. Deze speelplek heeft een hekje en het is de bedoeling dat je er je schoenen uittrekt, dan blijft het hygiënisch voor de baby’s en kleintjes die er rondkruipen. In het Koninkrijk van de Minimoys zijn er nog een paar attracties voor de allerkleinsten zoals de Poppy Tower en een soort van rups voor de allerkleinsten. Voor onze baby zijn de monorail, de trein en een tour langs de bewegende sprookjes van Grimm ook dikke prima. Ga je naar Europa-Park met een peuter dan is het repertoire ineens veel groter en echt ontzettend leuk. Wij kiezen vanwege onze liefde voor achtbanen voor het spektakel.

Ierland, genieten voor kleine kinderen die kunnen lopen

Pas de laatste middag gaan we naar Ierland, Irland in het Duits. Dat hadden we eerder moeten doen! Oftewel: we moeten echt nog een keertje terug naar Europa-Park met een peuter of kleuter, want dan beleef je het park echt totaal anders. De Sheep Rock, Old Mac Donald’s Tractor Fun en de enorme buitenspeeltuin in Ierland zijn fun. Je mag in Irland niet roken en kunt echt op ontdekkingsreis door dit land dat sinds 2016 pas open is in Europa-Park. Ierland ligt in het park vlakbij Frankrijk en Engeland en aan het riviertje Elz. Je vindt hier een schommelschip voor kinderen, een carrousel en veel klim- en glijplezier.

Onze baby die al bezig is met het zetten van zijn eerste stapjes vindt het binnengedeelte bij Irland erg leuk, waren we hier toch maar wat eerder naartoe gegaan. Deze indoor speelhal luistert naar de naam Limerick Castle en biedt veel klim -en glijplezier op meerdere etages. In dit oude Ierse kasteel loop je je kwijt als je niet uitkijkt, wij genieten vooral in de ballenbak met onze baby.

Erg leuk is trouwens The O´Mackay´s Cafe and Pub in Ierland. Je eet hier de lekkerste burgers van lamsvlees, originele Ierse bierspecialiteiten en de beste taarten zoals de Ieren ze ook bakken. Dat is fantastisch aan Europa-Park: het eten. Geen makkelijke frietjes en burgers, maar echt eten in het thema van het land.

Ierland Europa-Park met een baby

Waarom Europa-Park met een baby fantastisch is?

Er zijn in Europa-Park eindeloos veel mogelijkheden voor kleine kinderen en baby’s. Nette verschoningsruimtes, magnetrons, leuke speelplekjes en potjes eten. Alles waar een baby blij van wordt zeg maar, want tot ongeveer een jaar kan een baby natuurlijk gewoon nog niet echt uit de voeten in Europa-Park. Of anders gezegd: je baby doe je niet direct een groot plezier met een bezoekje, want hij of zij kan gewoon nog niet veel. Maar zo is het natuurlijk bij ieder uitstapje, je baby gaat gewoon voor de gezelligheid mee. Waarom wij Europa-Park met een baby stiekem echt ultiem vinden, afgezien van de gezelligheid met onze kleine ukkepuk dan dus. DE BABY-SWITCH!

De BABY-SWITCH is werkelijk ultiem en bespaart je enorm veel tijd. Wij willen als ouders graag ook in de achtbanen kunnen met onze oudste zoon en moeten in veel pretparken altijd tossen wie mag gaan. Bij Europa-Park niet, want hier hebben ze dus de BABY-SWITCH uitgevonden. Deze BABY-SWITCH kan trouwens ook ingezet worden als je nog een klein kind hebt wat niet in een attractie mag hoor. Je hoeft als ouders door het gebruik van de BABY-SWITCH maar één keer te wachten in de rij. Hoe dan?

Nou één ouder gaat eventueel met je andere kind of kinderen in de normale wachtrij van een attractie staan en geeft bij een medewerker van de attractie aan dat je gebruik wilt maken van de BABY-SWITCH. Je krijgt een pasje waarmee je jezelf na de rit in de attractie samen met je partner kunt melden, meestal bij de uitgang van een attractie. Nu blijft de andere ouder bij de baby of kleine kind en kan de partner zonder te wachten in de attractie. Europa-Park geeft aan dat de BABY-SWITCH mogelijk is bij alle attracties die je niet samen met je kind kunt doen. Wat een uitvinding is dit!

Praktische informatie voor Europa-Park met kleine kinderen

  • Europa-Park verhuurt kinderwagentjes bij de hoofd- en hotelingang. Deze kinderwagens zijn geschikt voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten, ze zijn dus niet geschikt voor een baby die nog ligt.
  • Bij iedere attractie is duidelijk aangegeven of kinderen er pas in mogen vanaf een bepaalde lengte en/of leeftijd. Staat er bijvoorbeeld 11/140 dan betekent dit dat kinderen vanaf 11 jaar en 140 cm lengte in de attractie mogen. Het kan ook zijn dat er een maximale lichaamslengte geldt bij kinderattracties. Europa-Park is als eerste attractiepark ter wereld gecertificeerd door TÜV SÜD als “Fit for Kids” en besteedt veel zorg aan veiligheid voor kinderen.
  • Download de Europa-Park app, dat kun je in één oogopslag zien wat de wachttijden zijn van de attracties die je zeker wilt zien. In combinatie met de app vinden wij het ideaal om toch ook een ouderwetse papieren plattegrond van de stapel mee te grissen als we het park inlopen. Als de telefoon leeg is, blijkt deze enorm van pas te komen!