Halloween Europa-Park pretpark
Europa-Park
Mireille Steegmans
Europa-Park
11/02/2023
7 min

Ontdek de magie van Halloween in Europa-Park

11/02/2023
7 min

Bij Europa-Park vieren ze  het grootste Halloween van Duitsland met leuke shows die je meenemen naar een wereld van horror en magie. Al 25 jaar lang zwerven er tijdens de herfst in het grootste pretpark van Duitsland donkere figuren rond te midden van 180.000 feloranje pompoenen uit de regio, 15.000 chrysanten, 6.000 maïsplanten, 3.000 balen stro en meer dan 100.000 herfstbloemen. Dikke spinnenwebben en mysterieuze muziek maken de Halloween-sfeer helemaal compleet. Zodra de duisternis valt, kunnen de meest onverschrokken bezoekers uitkijken naar het meermaals bekroonde horrorspektakel "Traumatica - Festival of Fear". Niet voor de allerkleinsten uiteraard. Zelfs de waterwereld Rulantica laat zich van zijn griezelig mooie kant zien en biedt de perfecte ontsnapping aan saaie herfstdagen. Na een heerlijke griezeldag kun je ontspannen in je Europa-Park Hotel-Resort of overnachten vlakbij Europa-Park. Dit is perfect voor een paar dagen weg tijdens de herfstvakantie of een lang weekend er op uit in het najaar met je gezin.

Halloween Europa-Park

Halloween in het Duitse Europa-Park

Bij Europa-Park in Duitsland is het een herfst vol magie en spanning, want tijdens het Halloweenseizoen van eind september tot begin november krijgt de herfst een heel nieuwe dimensie. Dit is dé periode waarin het park transformeert in een betoverende Halloween-wereld. Duizenden pompoenen, appels en strobalen kleuren het park in een schitterend herfstpalet. We zagen al Halloween bij Disneyland Parijs en andere bekende pretparken en ik kan je vertellen: Halloween is een heerlijke periode voor een pretparkbezoek! Europa-Park is gedurende het Halloween-seizoen iedere dag geopend van 9.00 uur tot minimaal 18.00 uur. Dat betekent dus een volle dag plezier voor de hele familie! Verwacht geen nachtmerrie-achtige wezens door het hele park maar eerder vriendelijke 'creepy' figuren die je kinderen zullen vermaken. 

Halloween Europa-Park Duitsland parade

Heb je oudere kinderen? Ga je naar Traumatica - Festival of Fear of andere plekken waarvan bekend is dat er een griezels lopen, dan kun je natuurlijk wel heel wat akelige taferelen verwachten!

Halloween met kinderen Europa-Park

Ed's Halloween Parade

Rondom Halloween staat in Europa-Park ook Ed's Halloween Parade weer voor de deur! Deze monsterlijke optocht is een must-see voor alle Halloweenliefhebbers. Wanneer de duisternis valt, betreedt de angstaanjagende "Nachtraaf" het toneel en hij komt niet alleen. Heksen, geesten, piraten en zelfs een reusachtige spin zullen de vreedzame Halloween Parade verstoren. Maar maak je geen zorgen, want alles komt goed! Je kunt genieten van prachtig versierde wagens, geweldige kostuums en fantastische muziek die je meteen in Halloweensfeer brengen. Ed's Halloween Parade vind je in het betoverende Luxemburg en de hele parade duurt ongeveer 20 minuten. De show begint om 17:30 uur, dus zorg ervoor dat je op tijd bent om de beste plekjes te bemachtigen. Dit is echt heel erg leuk met kinderen, ze gaan op in het verhaal en dat is ontzettend leuk om te zien!

Halloween parade Europa-Park

Halloween in Europa-Park

Spannende ritjes in de herfst

In de 16 Europese themagebieden van Europa-Park is er ook in de herfst volop rijplezier voor het hele gezin - en pas op, want je kunt worden meegesleept in een angstaanjagend avontuur volgens alle regels van de spookkunst. In de Magic Cinema 4D presenteert MACK Magic een spannend filmavontuur van 12 minuten over Nikola Tesla. Deze meeslepende bioscoopervaring biedt een boeiend inzicht in het leven van de weinig bekende uitvinder in Europa en geeft een voorproefje van de toekomstige achtbaan van Europa-Park in het themagebied Kroatië.

In het Franse themagebied is er het Spooky Kids Village met diverse activiteiten voor kinderen. Gasten kunnen hun Halloween-kapsel laten verzorgen of zich uitleven op de "Spooky Steps". Het Nederlandse themagebied biedt ook wat extra's voor Halloween. Hier veranderen de "Koffiekopjes" in "Griezelkopjes" met flitsende lichten en enge muziek, waardoor de rit een griezelige ervaring wordt. Niet geschikt voor de allerkleinsten wellicht. Griezelige decoraties transformeren de snelle Spaanse koetscarrousel "Feria Swing" in een angstaanjagende "Flight of the Vampires". 

Parade Halloween Europa-Park

"Traumatica" is de ultieme sensatie voor thrillseekers

Papa's en mama's opgelet! Voor de dapperste halloweengangers is het horrorfestijn "Traumatica - Festival of Fear" een absolute must. Dit meermaals bekroonde horrorspektakel doet zelfs de meest onverschrokken bezoekers huiveren. "Traumatica - Festival of Fear" vindt dit jaar plaats van 27 september tot 11 november. Elke vrijdag tot zondag en op geselecteerde dagen, waaronder 31 oktober.  "The Vampire's Club" en "The Witching Hour" Experience vinden ook plaats en de vijfdelige documentaireserie 'Hoe word je in 90 dagen een monster' wordt elke donderdag exclusief uitgezonden op VEEJOY.

Het verhaal is dat monstermaker Bill McCoy op zoek is naar de ultieme horrorervaring voor "Traumatica". Samen met zijn team wil hij het perfecte monster creëren. Hiervoor heeft hij een speciale horror-bootcamp opgezet, waar getalenteerde amateuracteurs in 90 dagen de kunst van het van het schrikken leren en zichzelf met behulp van Hollywood-make-up transformeren in echte monsters.

Traumatica Europa-Park Halloween

Halloween winter Europa-Park

Glijplezier en oases van rust in Rulantica

In de waterwereld Rulantica kun je je ook prima vermaken tijdens Halloween me speciale verrassingen en leuke versieringen. De buitenruimte wordt getransformeerd in een herfstachtige sfeer met een enorm skelet, pompoenen, maïsstengels en balen stro. Voor de kinderen zijn er griezelig leuke animaties, zoals de interactieve kindershow "Ghost Time" en de zoektocht naar de "Schat van de Ghost Vikingen". Volwassenen kunnen op geselecteerde data de Rulantica-sfeer echt tot leven brengen met DJ-beats in de swim-up bar in de Frigg Tempel. Tijdens de herfsttraktaties kunnen gasten genieten van heerlijke lekkernijen, zoals Halloween-wraps, vurige Pizza Diavolo, Poutine Chicken Pumpkin, of een verfrissende Halloween-cocktail.

Rulantica Europa-Park glijbanen

Voor avontuurlijke waterpret kunnen bezoekers terecht bij de rondvaartattractie "Tønnevirvel", die het hele jaar door geopend is. Hier kunnen gasten een watergevecht houden in gondels die ronddraaien in het kristalheldere water. Dit jaar zorgt "Vikingløp", de grootste speedglijbaan van Europa, voor nog meer waterplezier. In acht buizen met een totale lengte van ruim 1.500 meter kunnen gasten liggend op matten glijden.

Na het plezier van de glijbanen kunnen bezoekers ontspannen in de nieuwe Rulantica Svits met namen als "Nørd", "Øst", "Sør" en "Vest", hoog in de Nordiskturn. Deze dagsuites kunnen optioneel worden geboekt en bieden luxe voorzieningen zoals een sauna, een gezellige loungeruimte en een eigen loggia. Voor nog meer exclusiviteit zijn er de Rulantica VIP Svits met namen als "Sørvind" en "Vestavind". Deze tweeverdiepingen dagsuites zijn voorzien van meubilair van hoge kwaliteit, panoramische ramen en een eigen balkon. Als extra ontspanningsmogelijkheid is er het exclusieve "Hyggedal" ontspannings- en saunagedeelte. Vooral op koele herfstdagen is het nieuwe textielvrije stoombad "Damp Huset" een heerlijke feelgood-ervaring.

Rulantica Europa-Park Rust

Rulantica Halloween Europa-Park

Culinaire hoogstandjes tijdens Halloween

Voor wie na het spannende rijplezier honger heeft, zijn er speciale seizoensgebonden traktaties beschikbaar. Naast heerlijke pompoengerechten en andere herfstlekkernijen worden ook typische Oktoberfestspecialiteiten geserveerd. En dat is natuurlijk waar Duitsland, maar ook zeker Oostenrijk beroemd om is! 

Gasten van de culinaire wereldnoviteit Eatrenaline beleven een spannende reis voor de zintuigen. Je kunt in dit fine dining restaurant genieten van een hoogwaardige topkeuken en visuele, akoestische, reuk- en tactiele ervaringen. Het hart van Eatrenaline is de ‘Floating Chair’, een innovatief ride-systeem van MACK Rides waarmee gasten door de verschillende werelden van plezier kunnen zweven. De allerkleinsten zullen de fine dining hier minder waarderen, maar als je een oppas regelt dan is dit voor ouders een waar feest!

Overnachten bij Europa-Park met Halloween

Na een dag vol onvergetelijke momenten bieden de zes in de herfst ingerichte hotels van Europa-Park en het Camp Resort de perfecte gelegenheid om de dag ontspannen af te sluiten met je gezin. In de gethematiseerde werelden van de 4-sterren en 4-sterren superior avonturenhotels - van Scandinavische landschappen tot het diepe zuiden tot het jonge Amerika - kunnen bezoekers heerlijke uren beleven. Lees mijn blog over overnachten bij Europa-Park of vlakbij Europa-Park en kom ook meer te weten over het waterpark van Europa-Park in mijn blog over Rulantica.

Halloween Europa-Park met kinderen