Parijs met kinderen, 25x tips en highlights voor gezinnen

Parijs met kinderen, 25x tips en highlights

Een weekendje Parijs met kinderen is in één woord geweldig! Parijs is veelzijdig, ook voor kids. Je zult zelf Parijs met hele andere ogen zien als je met kinderen gaat! 

Thalys naar Parijs vanuit Amsterdam

Parijs met kinderen is geweldig! 

We hebben een aantal leuke dingen om in Parijs te doen met kinderen op een rij gezet. Combineer de hoogtepunten die je zelf wilt zien zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame met andere interessante uitjes voor kinderen. Overigens zijn veel highlights in Parijs ook wel ingericht op gezinnen en als je naar de Klokkenluider van de Notre Dame gaat dan klinkt het kinderen natuurlijk ineens heel anders in de oren dan een saai gebouw. Het ligt er dus ook wel aan hoe je het als ouder brengt. Wist je trouwens dat je boven op de Notre Dame kunt staan? Ons advies is om met de Thalys naar Parijs te gaan, tenzij je een hotel hebt waar je de auto gratis kunt parkeren. Anders is het ten eerste een flinke zoektocht en ten tweede een rib uit je lijf om te parkeren voor een weekendje weg.

Metrostation Arts et Métiers

# Het tofste metrostation van Parijs

Het metrostation Arts et Métiers is voor kinderen het gaafste metrostation van Parijs met kinderen als je het ons vraagt. Het metrostation is met koperplaten beslagen en de tandwielen hangen er aan het plafond. Vanuit Arts et Métiers loop je ook zo naar het gelijknamige museum Arts et Métiers. Wat je daar vindt? Technologie, grappige instrumenten en uitvindingen. Kinderen hebben natuurlijk geen idee hoe grammofoonplaten, auto's en vliegtuigen en vroeg uitzagen.

Met de Parijs Museumpas heb je toegang tot heel veel musea in Parijs, zeker de moeite waard als je veel wilt zien!

Parijs Museum Pass

# Met de metro naar de highlights van Parijs

Kinderen van 4 tot 10 jaar reizen in de metro van Parijs voor een tarif réduit (€7,05/10 stuks). Voor kinderen onder de 4 jaar is de metro in Parijs gratis. Vanuit je hotel met de metro naar de Eiffeltoren reizen en lekker door het park van Champ de Mars lopen tot aan de École Militaire. Dit is goed te doen met kinderen. Van hieruit kun je bijvoorbeeld weer makkelijk de metro pakken naar de Arc de Triomph. Hier wil je natuurlijk de Champs Elysee een stuk afgelopen en vervolgens pak je dan op de Champs Elysee de metro naar het Louvre. 


Reis in ieder geval lekker kris kras door Parijs met kinderen met de pas van Paris Visité of een andere pas naar keuze en profiteer van een aantal kortingen. Reken wel even van tevoren uit of je de kaart eruit gaat halen, want dagkaarten of kaarten voor meerdere dagen zijn meestal pas aantrekkelijk als je er vrij veel mee reist. Je moet er overigens rekening mee houden dat de afstanden ondergronds, dus in de metro van Parijs, soms erg groot kunnen zijn. Wil je één of twee stations verderop weer uitstappen? Dan is te voet gaan soms zelfs sneller dan eerst alle trappen naar beneden lopen in de metro, een gangenstelsel doorgaan en vervolgens twee haltes verder weer hetzelfde ritueel herhalen.

Museum in Parijs met kinderen

# Stadspas Parijs met kinderen voor gratis vervoer en entree

Wil je zeker weten een aantal musea bezoeken en kris kras door Parijs gaan met het openbaar vervoer? Bekijk dan zeker ook de mogelijkheden van de stadspassen voor verschillende dagen. Wij hebben een aantal opties voor je onder elkaar gezet en ja, het lijkt duur maar als je een aantal entreeprijzen en de tickets voor de metro gaat optellen dan kan het ook aardig oplopen natuurlijk in een stad als Parijs. Slim om vooraf voor jezelf een rekensom te maken. Let op dat kinderen vaak een gereduceerd tarief betalen voor entree of zelfs gratis naar binnen mogen. Hieronder hebben we in een duidelijk overzicht gezet welke stadspassen interessant zijn. Wij hebben zelf goede ervaringen met de Stadspas Parijs.

Gratis parkeren in Parijs

# Gratis parkeren in Parijs

Gratis parkeren in Parijs is haast onmogelijk, tenzij je accommodatie een parking heeft. Betaalbaar parkeren is natuurlijk wel een optie. In Parijs geldt dat je betaald moet parkeren van maandag tot en met zaterdag tot 20.00 uur ’s avonds. Op zon- en feestdagen is parkeren gratis. Er zijn 2 zones in Parijs. In zone 1 (centrum) is het parkeertarief € 4,00 per uur. In alle arrondissementen aan de rondweg (périphérique) is het uurtarief € 2,40, Je kunt het makkelijkst betalen met een creditcard, anders moet je de "Paris Carte' kopen bij een kiosk.

Verder zijn er volop parkeergarages in Parijs. Wil je goedkoop parkeren in Parijs? Dan zijn er een aantal opties:

 • Reserveer een parkeerplaats vooraf via www.mobypark.com
 • Parkeren aan de rand van de stad voor € 25 per weekend bij Parking2000. Neem van hieruit de RER lijn naar Gare du Nord en stap over op de metro. Handig dus als je accommodatie hebt in de buurt van een metrostation.

Verschillende soorten stadspassen voor Parijs

# Paris City Pass / Turbopass Paris

(2-6 dagen)

Vanaf € 102,90 per persoon, gratis toegang tot 60 musea, attracties en bezienswaardigheden. Gratis reizen met de metro, bus en trein in zones 1-3 plus er is een combinatie te maken met een 'skip-the-line' Eiffeltoren ticket. Je krijgt bovendien gratis stadskaarten die erg praktisch zijn. Meer dan 14 dagen van tevoren bestellen.# Passlib en Paris Visité OV-kaart

(2-5 dagen)

Vanaf € 109,- per persoon, gratis toegang tot meer dan 60 musea, gratis reizen met openbaar vervoer (zone 1-3), gratis rondvaart van 1 uur, 1-daagse sightseeing tour en een stadskaart. De kaart is geldig vanaf de dag dat de kaart is geactiveerd en vervolgens is de kaart geldig tot middernacht op de laatste dag. Je kunt dus 's avonds nog terug naar je eindbestemming.


# Paris Pass 

(2,3 of 6 dagen)


Vanaf € 131,- per persoon, gratis openbaar vervoer in zone 1-3 en gratis toegang tot meer dan 60 musea, attracties en ook nog een aantal extra's waaronder 1 dag hop-on hop-off bustour Parijs en kortingen bij restaurants en winkels. Wil je sowieso een dag gebruik maken van de hop-on, hop-off-bustour in Parijs? Dan is dit een hele goede optie. Voor een los ticket voor deze bus betaal je als volwassene namelijk zeker € 30,-

 TIP! Je ziet dat een aantal van deze passen uitgaan van zone 1-3 voor het gratis vervoer. Pak je een hotel verder buiten het centrum dan moet je er rekening mee houden dat je het vervoer naar het centrum nog apart moet betalen.

- Mireille Steegmans (Kleine Wereldreiziger)

Eiffeltoren beklimmen met peuter

# Klimmen en dineren op de Eiffeltoren

Iedere keer als we in Parijs zijn willen we toch weer een keer de Eiffeltoren beklimmen om te genieten van het uitzicht. Dat komt omdat we Parijs inmiddels in verschillende jaargetijden hebben gezien en omdat het voor een peuter en inmiddels kleuter gewoon leuk is om de Eiffeltoren te beklimmen. Voor gezinnen die van lekker eten houden in combinatie met een gaaf uitzicht er de mogelijkheid om te lunchen op de Eiffeltoren. Waar? In het 58 Tour Eiffel restaurant waar je letterlijk tussen de staalconstructie zit op de eerste verdieping. Niet direct goedkoop, wel bijzonder! Ik moet er even bij zeggen dat het diner in 58 Tour Eiffel (inclusief ticket voor de lift) voor mensen is die echt houden van lekker eten. Want je kunt foie gras, zalm en chocolade mousse verwachten. 

Onze kleuter likt hier zijn vingers bij af, maar dat is niet bij ieder kind zo, dat realiseren wij ons ook. Natuurlijk kun je sowieso alsnog de Eiffeltoren op met je kinderen. Op de eerste verdieping door de nieuwe glazen vloer kijken of een ticket kopen om te voet of met de lift door te gaan naar de volgende verdiepingen. Met goed weer kun je ook naar het hoogste puntje van de Eiffeltoren toe. Echt wel een belevenis voor iedereen die geen hoogtevrees heeft. Ik zelf vond de wiebelende lift naar de tweede verdieping voldoende en ben daar gestopt om te genieten van het uitzicht. Er zijn verschillende tickets vooraf te koop voor de Eiffeltoren:


Opéra National de Paris

# Opéra Garnier of Opéra National de Paris

Bezoek het mooie gebouw van Opéra Garnier. Dit oude gebouw uit 1891 is prachtig zowel van buiten als van binnen. Kinderen zullen onder de indruk zijn vanaf het moment dat ze binnenkomen in de foyer en over de marmeren trappen naar boven lopen op weg naar de grote zaal waar nog steeds voorstellingen gegeven worden. In de zaal staan zachte fluweel rode stoelen, is het plafond kleurrijk beschilderd en hangt een enorm grote kroonluchter. Je kijkt er je ogen uit. Verder bevinden zich in het gebouw mooi versierde gangen en zalen. Een aantal kostuums uit voorstelling staan tentoongesteld. Koop vooraf tickets voor een tour door de Opéra National de Paris, wel zo handig. 

Je waant je met gemak terug in de tijd en kan je goed inbeelden dat hier vroeg chique aangekleden dames en heren de opera bezochten. Leuk om te weten is dat de hoofdrolspeelster uit de tekenfilm Ballerina als grote wens heeft om te dansen in dit opera gebouw. Ieder kind die de film gezien heeft of gaat zien na het bezoek aan de opera zal het gebouw van buiten en binnen herkennen. Zo wordt een bezoek aan een oud opera gebouw ineens heel interessant en actueel. Verder is de toegang voor kinderen tot en met 12 jaar gratis. Bekijk vooraf wel wat de openingstijden zijn, deze zijn per seizoen verschillend of wanneer er speciale voorstelling zijn.

Les Invalides Parijs met kinderen

# Indrukwekkend bezoek aan Les Invalides

De plek waar Napoleon ligt begraven onder de gouden koepel is prachtig en tegelijkertijd indrukwekkend. Op zich ben je hier met kinderen vrij snel uitgekeken, maar dat geldt niet voor Musée de l’Armée dat direct bij Hôtel des Invalides ligt. Voor ouders en kinderen in Parijs een must, omdat het een stukje erfgoed en geschiedenis is. De harnassen, zwaarden, ridders en kanonnen bij Musée de l’Armée zijn echt cool. Zijn je kinderen wat ouder? Dan zijn de verschillende exposities over de wereldoorlogen zeker interessant.

Geen wachtrij voor Les Invalidas? Koop je ticket vooraf! Erg handig en slim met kinderen!


Boek hier je tickets vooraf voor Les Invalides. Je kunt tot 24 uur van tevoren annuleren en krijg dat het volledige bedrag terug. Je hebt met je ticket toegang tot de koepelkerk (graftombe van Napoleon), Musée des Plans-Reliefs en Musée de l'Ordre de la Libération.

Louvre met kinderen

# Mona Lisa zoeken in het Louvre

Eerst even bij het water naast de piramide kijken en vervolgens op jacht gaan naar de Mona Lisa. De wachtrij voor het Louvre is niet altijd lang en als je de kans krijgt is het zeker een aanrader om hier naar binnen te gaan, ook met kinderen. De entreeprijs valt mee, voor een ticket betaal je € 17,00 vanaf 18 jaar (actuele prijs februari 2018). Het is vanwege de drukte slim om tickets voor het Louvre vooraf te kopen. Waarschuwing! Vergis je met kinderen zeker niet op de massaliteit en omvang van het Louvre. Het Louvre is gigantisch! Hier kun je beter een (halve) dag voor uittrekken in plaats van een uurtje. En het is handig om je even voor te bereiden, maar zorg ervoor dat je één ding van je bucketlist kunt strepen: het beroemdste schilderij ter wereld in levende lijven zien. De Mona Lise inderdaad.

Pik dan ook nog even Rembrandt, Vermeer, Rubens, Jan Hals en de Nike van Samothrake mee als je er toch bent. Als je niet in het Louvre bent geweest, dan heb je Parijs met kinderen ook niet gezien, het is wel een beetje onderdeel van de opvoeding. Toch? Wanneer zijn de wachtrijen kort? Leuk bijvoorbeeld om op de eerste zondag van de maand te gaan, omdat de entree dan gratis is voor de ouders. Maar het is dan zo extreem druk in het Louvre dat niemand daar echt blij van wordt. Betaal liever gewoon voor je kaartje, want kinderen zijn toch gratis. Mis ook de Egyptische vleugel niet, de farao's en piramides spreken bij kinderen ook altijd erg tot de verbeelding.

Leuke activiteiten in Parijs

# Fietsen in Parijs

Het aanbod van fietstours in Parijs is enorm, maar één van de betere organisaties om mee te gaan fietsen door Parijs met kinderen is Baja Bikes. Alles wordt geregeld tijdens een fietstour met een Nederlandse gids. Baja Bikes heeft geen kinderfietsen, vanwege de veiligheid van de kinderen. Wel heeft Baja Bikes kinderzitjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar (32 kg). Ontdek in een paar uur de mooiste plaatsen in Parijs en mis zeker de Eiffeltoren niet tijdens je tour door Paris!

Jardin du Luxembourg Parijs met gezin

# Jardin du Luxembourg

Halverwege de Boulevard Saint-Michel liggen de uitgestrekte tuinen van het Palais du Luxembourg. Voor kinderen is er een speeltuin, marionettentheater en een imkerschool. Genoeg te beleven dus! Bovendien is er een grote vijver waar kinderen als het mooi weer is in spelen met gehuurde op afstand bestuurbare miniatuurbootjes. Verder ritjes op een pony, een bassin met zeilbootjes. De toegangsprijs voor de speeltuin is schappelijk dus zeker even een pitstop maken hier als je Parijs met kinderen bezoekt.

Varen over de Seine in Parijs met een kleuter

# Varen naar de highlights met Batobus

Deze Batobus Paris is een boot die vaart over de Seine. De kaarten zijn betaalbaar en je kunt een hele dag opstappen en uitstappen waar je maar wilt, want met één pas kun je onderweg uitstappen op negen verschillende locaties:

 • Jardin des Plantes
 • St-Germain-des-Prés
 • Eiffeltoren
 • Louvre
 • Champs-Elysées
 • Hotel de Ville
 • Notre-Dame
 • Musée d'Orsay
 • Beaugrenelle

Een ticket voor de Batobus voor één dag kost voor een volwassene € 17,00 en voor kinderen van 3 tot 15 jaar € 8,00 (actuele prijzen september 2018). Een ticket voor twee dagen is aan te raden als je op je gemak de highlights van Parijs met kinderen wilt zien en kost per persoon maar € 2,00 meer. Reserveer hier  je tickets voor de Batobus.

Le Musée de la Magie Parijs

# Le Musée de la Magie

Een museum waar goochelvoorstellingen worden gehouden en waar je meer leert over goochelen en tovenarij. In het museum zijn ook een aantal toverattributen te zien die gebruikt worden bij goocheltrucs die vaak wereldwijd bekend zijn. Voor kinderen die dol zijn op googelen is dit gewoon echt een feest! Trucs ontdekken en natuurlijk ook kijken naar een echte goochelshow. Jammer dat deze in het Frans is, maar voor kinderen is het op zich best goed te volgen. Laat je niet uit het veld slaan door de volledig Franse website, Le Musée de la Magie is echt een bezoek meer dan waard voor kinderen.

Speeltuintjes in Parijs voor kids

# Paris Hop On Hop Off Tour

Een goede tegenhanger van de Batobus is de Hop On Hop Off Tour in Parijs met kinderen. Koop een ticket voor 1 of 2 dagen en bekijk Parijs vanuit een open Engelse bus. Je kunt uitstappen op één van de haltes. De totale ronde is 135 minuten, er zijn twee verschillende routes. Iedere 10 tot 15 minuten komt er een bus langs bij iedere halte. In totaal zijn er 14 haltes, waaronder Tour Eiffel, Notre Dame, Champs Élysées en Musée du Louvre. Perfect dus om op deze manier de highlights van Parijs met kinderen te zien.

Onze ervaring met de Hop On Hop Off Tours is echter wisselend. Volle bussen, veel bussen tegelijkertijd en vervolgens weer een half uur geen bus en koptelefoons die geen duidelijk geluid geven. See for yourself! 

In zo'n bus zitten is voor kinderen natuurlijk ultiem en als je als ouder de soms kleine ongemakken even laat voor wat ze zijn en de tijd neemt om andere dingen te zien of doen dan is City Sightseeing in zo'n open bus zeker leuk in Parijs met kinderen. Er zijn verschillende mogelijkheden die we hieronder staan uitgewerkt (actuele prijzen juli 2018)

Ballon de Paris

# Ballon de Paris

Met maximaal 30 passagiers stap je in een luchtballon die de lucht in gaat boven Parc André Citroën. Je zit vast aan een stevige kabel, zodat je niet hoger komt dan 150 meter en het uitzicht over Parijs is geweldig met de Ballon de Paris. Voor kinderen van 3 tot 11 jaar betaal je € 3,00, kleinere kinderen kunnen gratis mee. Volwassenen betalen € 12,00 voor een ritje en kinderen die in Parijs wonen en jonger zijn dan 12 jaar betalen zelfs helemaal niets voor dit coole ritje. (actuele prijzen juli 2018).

Mireille Steegmans

Parijs met je kind is leuk in de zomer én in de winterperiode. Een voorkeur heb ik niet om eerlijk te zijn. De sfeer van de stad is gewoon fijn mits je je niets aantrekt van de enorme drukte in deze metropool.

- Mireille Steegmans (Founder Kleine Wereldreiziger)

Notre Dame in Parijs met kids

# Op bezoek bij de klokkenluider van de Notre-Dame

Verplichte kost als je Parijs met kinderen gaat bezoeken: de klokkenluider van de Notre-Dame van Disney kijken. Natuurlijk spreekt heel de Notre-Dame veel meer tot de verbeelding van kinderen als ze de film hebben gezien. En zelf kun je ook net wat meer genieten van deze wereldberoemde kathedraal van Parijs waarvan het eigenlijk zonde is om alleen de buitenkant te zien. Vaak staat er wel een enorme rij en dat is waarom wij de Notre-Dame ook nog steeds niet met onze kleuter van binnen hebben gezien. Achter de Notre-Dame ligt trouwens een park waar kinderen even lekker kunnen spelen.


Bezoek aan de Notre-Dame? Je moet voortaan vooraf reserveren!

Je kunt de Notre-Dame sinds 2017 alleen nog bezoeken wanneer je van tevoren een reservering maakt. Het is de meest beroemde basiliek ter wereld en om de enorme wachtrijen wat te beperken is deze maatregel genomen.


UPDATE 15-04-2019

Niemand zal de verwoestende vlammenzee gemist hebben. Wij waren stil en de hele wereld ook. Een groot gedeelte van de Notre-Dame is verwoest. Maar dat hij weer wordt opgebouwd is een feit. Het zal waarschijnlijk decennia duren, dus tot die tijd zal het bouwwerk vermoedelijk voor publiek gesloten zijn.

Grande Galerie de l’Evolution

# Grande Galerie de l’Evolution en Le Jardin des Plantes

In één van de meest mooie parken van Parijs ligt een prachtig kindermuseum: de Grande Galerie de l’Evolution van het natuurhistorisch museum. Duizenden opgezette dieren laten kinderen hier kennismaken met het ontstaan van de dieren, de evolutie en het voortbestaan van dieren plus het uitsterven ervan. Genoeg te zien hier en natuurlijk hoort spelen daarbij in het grote park van Jardin des Plantes waar ook een dierentuin is.

(Pret)parken in en bij Parijs

Parc Zoologique Paris

# Parc Zoologique

In Parc Zoologique zitten meer dan 1200 dieren, bestaande uit 85 verschillende soorten zoogdieren en 82 vogelsoorten. Er rijdt een miniatuurtrein door het grote park en vanaf een 65 meter hoge rots waar je met een lift naartoe kunt, heb je een mooi uitzicht over Parijs. Het is en blijft natuurlijk een dierentuin, dat voorop gesteld. Als je genoeg tijd hebt zeker leuk, maar niet het meest verrassend.

Parc Asterix

# Park Astérix (net buiten Parijs)

Dit pretpark is geopend van april tot oktober en staat helemaal in het teken van de Galliërs Astérix en Obélix. Het pretpark heeft bijna 40 attracties en ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Parijs. Park Astérix is ingedeeld in diverse werelden en heeft meerdere achtbanen en waterattracties voor een dag vol plezier. Wie even wil uitrusten kan genieten van diverse shows. Wil je na een dag in het park nog langer nagenieten? Overnacht dan in Hôtel Des Trois Hiboux. Voor wie van de Galliërs Astérix en Obélix houdt is dit een ontzettend leuk hotel. Niet goedkoop, dat moet er wel even bij vermeld worden. 

Het is handig om je tickets voor Park Astérix vooraf te kopen. Ben je met een gezin van 5 of meer? Dan krijg je als gezin een korting op je entree tickets en kun je gebruik maken van de 'family price'. Kijk voor meer informatie op de site van Parc Astérix zelf.

Disneyland Parijs Frozen

# Disneyland Parijs

Eerlijk is eerlijk, ook Disneyland Parijs is gewoon geweldig met kinderen. Maar omdat er meer is dan Disneyland Parijs staat hij wat verder naar onderen. Overnacht met je kinderen in één van de Disney Hotels en het feest is helemaal compleet. Ga 's ochtends ontbijten met Mickey en kijk naar de prachtige parades. Wij zullen onze weekendjes Disneyland met de familie nooit meer vergeten. Het was een waar feest en vooral rondom de kerstperiode vonden we het echt geweldig, wel wat koud. De beste aanbiedingen naar Disneyland Parijs vind je bij Peter Langhout.


Geen wachtrij bij Disneyland Parijs? Koop je ticket vooraf!

Wil je liever een los ticket kopen voor Disneyland en in een goedkoop hotel in de buurt verblijven? Koop je ticket vooraf om kosten te besparen op verschillende data. Aan de deur moet je wachten en je betaalt € 100,- per persoon. Ka-Ching! Wij verbleven zelf een keer in een hotel in Val d'Europe en waren vooral erg te spreken over ons verblijf in Radisson Blu at Disneyland Paris met het lekker complete ontbijt in de ochtend. Er rijdt er een gratis shuttleservice vanuit dit hotel naar het treinstation Marne-la-Vallée-Chessy en het pretpark Disneyland Resort Paris en dat maakt het interessant. Pak je een goedkoper hotel in de buurt dan moet je nog wel even € 20,- parkeerkosten per dag erbij rekenen voor Disneyland Parijs. Je lijkt dus goedkoper uit, maar ben je dat dan ook echt?

Parijs met kinderen, doen of niet?

Wij horen soms minder positieve reacties over Parijs met kleine kinderen. Voor ons is het zeker een stad om te zien met je gezin! Verwacht geen subtropisch zwembad of een bungalow met binnenspeeltuin om de hoek. Wel spannende en nieuwe dingen zien samen met papa en mama. Parijs ontdekken met kinderen is fun!

Toch op zoek naar een hotel met zwembad in Parijs met je gezin? Kies dan voor een fantastisch hotel zoals Novotel Paris Gare de Lyon; met zwembad, speelhoek, fitness en extra bedden op de kamer. Het is vlakbij de metro en de auto kan makkelijk in de garage geparkeerd worden. Dat is in Parijs wel erg prettig.

Kindvriendelijke hotels Parijs

Kindvriendelijke accommodatie in Parijs

Parijs met kinderen

Mireille's citytips voor ouders

Parijs, the city of love, is ontzettend leuk om met kinderen te bezoeken. Een stedentrip Parijs is goed te doen vanuit Nederland, maar op doorreis naar je vakantieadres is Parijs ook een prima tussenstop. In de zomer is Parijs erg toeristisch, met kinderen zou ik in het voorjaar of het najaar naar Parijs gaan, eveneens vanwege het weer en de kortere wachttijden bij highlights.


Plan zelf je reis:

Veelgestelde vragen over Parijs met kinderen

Hoe lang heb je nodig in Parijs?

Met kinderen raden wij aan om minimaal 4 dagen naar Parijs te gaan om een goede indruk van de stad te krijgen. Dat is inclusief een dagje Disneyland Parijs, daar maak je ieder kind blij mee. Natuurlijk raak je nooit uitgekeken in Parijs, maar kinderen vinden dit vaak lang genoeg voor een stedentrip. Goed excuus om nog eens terug te gaan naar Parijs met je gezin.


Is Parijs lopend te ontdekken?

Parijs is prima om te voet te ontdekken. Als je kijkt naar de afstanden die je moet afleggen om met de metro te kunnen reizen dan maak je stiekem ook aardig wat kilometers onder de grond. In sommige gevallen is lopen veel slimmer.

Wat is de beste tijd voor Parijs?

Zoals voor voor citytrips zijn het voorjaar en het najaar het meest geschikt vanwege de temperatuur en ook de drukte in Parijs.


Extra tip als je langer de tijd hebt

Plan 2 dagen Disneyland Parijs of verblijf 1 nacht in één van de hotels. Geweldig met kinderen, daar ga je geen spijt van krijgen!

arrow_drop_up arrow_drop_down