Parijs met kinderen, 25+ tips en leuke musea voor gezinnen
06 december 2022 
in Parijs
43 min. leestijd

Een weekendje Parijs met kinderen is in één woord geweldig! Parijs is veelzijdig, ook voor kids. Je zult zelf Parijs met hele andere ogen zien als je met kinderen gaat! Ik geef je tips van Parijs met een dreumes tot het Louvre met een kind en van fietsen met Baja Bikes tot de Bato Bus Paris. Parijs heeft gezinnen met kinderen van alle leeftijden iets te bieden.

25+ Tips voor Parijs met je gezin

Tips stedentrip Parijs met kinderenDe Eiffeltoren zelf beklimmen met kinderen

Wij horen soms minder positieve reacties over Parijs met kleine kinderen. Voor ons is het zeker een stad om te zien met je gezin! Verwacht geen subtropisch zwembad of een bungalow met binnenspeeltuin om de hoek. Wel spannende en nieuwe dingen zien samen met papa en mama. Parijs ontdekken met kinderen is fun!

Toch op zoek naar een hotel met zwembad in Parijs met je gezin? Kies dan voor een fantastisch hotel zoals Novotel Paris Gare de Lyon; met zwembad, speelhoek, fitness en extra bedden op de kamer. Het is vlakbij de metro en de auto kan makkelijk in de garage geparkeerd worden. Dat is in Parijs wel erg prettig. Wil je wat minder uitgeven aan je hotel? Dan is ibis Styles Paris 16 Boulogne een goede keuze met je gezin. Dicht bij de metro en aan de rand van Parijs.

> meer kindvriendelijke hotels in Parijs

Ik heb de leukste dingen om te doen in Parijs met je kinderen op een rij gezet in willekeurige volgorde. Combineer de hoogtepunten die je zelf wilt zien zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame met andere interessante uitjes voor kinderen. Overigens zijn veel highlights in Parijs ook geschikt voor gezinnen en als je naar de Klokkenluider van de Notre-Dame gaat dan klinkt het kinderen natuurlijk ineens heel anders in de oren dan een saai gebouw. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe je het als ouder brengt!

Wat is leuk in Parijs met kinderenUitzicht vanaf de Eiffeltoren

Mijn eerste tip en advies is om met de Thalys naar Parijs te gaan, tenzij je een Parijs hotel hebt waar je de auto gratis kunt parkeren. Anders is het ten eerste een flinke zoektocht en ten tweede een rib uit je lijf om te parkeren voor een weekendje weg. De Thalys boek je vanaf € 35 en vaak zijn er aanbiedingen waardoor de prijs nog wat aantrekkelijker is. Wij vinden de Thalys een hele comfortabele en rustige manier van reizen met de kinderen en voor kinderen is het ook nog eens fantastisch om te zien hoe snel je alle auto's voorbij raast. Bovendien is het een manier om meer duurzaam te reizen en voor liefhebbers van slow travel helemaal ultiem.

Thalys naar Parijs met kinderenDe Thalys is een comfortabele manier van reizen met kinderen

Overnachten in Parijs met je gezin? Ik heb tips voor ieder budget verzameld voor ouders die een kindvriendelijk hotel in Parijs zoeken. Leuke familiehotels met een zwembad en overnachtingen voor een wat meer schappelijk budget. Houd er wel rekening mee dat overnachten in Parijs met een gezin geen goedkope aangelegenheid is. Maar in welke grote stad is dat eigenlijk wel zo?


Het metrostation Arts et Métiers is voor kinderen het gaafste metrostation van Parijs met kinderen als je het ons vraagt. Het metrostation is met koperplaten beslagen en de tandwielen hangen er aan het plafond. Vanuit Arts et Métiers loop je ook zo naar het gelijknamige museum Arts et Métiers. Wat je daar vindt? Technologie, grappige instrumenten en uitvindingen. Kinderen hebben natuurlijk geen idee hoe grammofoonplaten, auto's en vliegtuigen en vroeg uitzagen.

Met de Parijs Museumpas van 2,4 of 6 dagen heb je toegang tot heel veel musea in Parijs, zeker de moeite waard als je veel wilt zien! Plan slim, maak keuzes en maak optimaal gebruik van de pas. Parijs doorkruisen kost veel tijd dus het is slim om musea te kiezen die niet te ver uit elkaar liggen.

Parijs Metrostation Arts et MétiersHet mooiste metrostation van Parijs: Arts et Métiers

Iedere keer als we in Parijs zijn willen we toch weer een keer de Eiffeltoren beklimmen om te genieten van het uitzicht. Dat komt omdat we Parijs inmiddels in verschillende jaargetijden hebben gezien en omdat het voor een peuter en inmiddels kleuter gewoon leuk is om de Eiffeltoren te beklimmen. Voor gezinnen die van lekker eten houden in combinatie met een gaaf uitzicht er de mogelijkheid om te lunchen op de Eiffeltoren. Waar? In het 58 Tour Eiffel restaurant waar je letterlijk tussen de staalconstructie zit op de eerste verdieping. Niet direct goedkoop, wel bijzonder! Ik moet er even bij zeggen dat het diner in 58 Tour Eiffel (inclusief ticket voor de lift) voor mensen is die echt houden van lekker eten. Want je kunt foie gras, zalm en chocolade mousse verwachten. Onze kleuter likt hier zijn vingers bij af, maar dat is niet bij ieder kind zo, dat realiseer ik me.

Natuurlijk kun je sowieso alsnog de Eiffeltoren op met je kinderen. Op de eerste verdieping door de nieuwe glazen vloer kijken of een ticket kopen om te voet of met de lift door te gaan naar de volgende verdiepingen. Met goed weer kun je ook naar het hoogste puntje van de Eiffeltoren toe. Echt wel een belevenis voor iedereen die geen hoogtevrees heeft. Ik zelf vond de wiebelende lift naar de tweede verdieping voldoende en ben daar gestopt om te genieten van het uitzicht. Er zijn verschillende tickets vooraf te koop voor de Eiffeltoren:

Eiffeltoren beklimmen met een peuterDe Eiffeltoren met een peuter beklimmen? Must do!

Bezoek het mooie gebouw van Opéra Garnier. Dit oude gebouw uit 1891 is prachtig zowel van buiten als van binnen. Kinderen zullen onder de indruk zijn vanaf het moment dat ze binnenkomen in de foyer en over de marmeren trappen naar boven lopen op weg naar de grote zaal waar nog steeds voorstellingen gegeven worden. In de zaal staan zachte fluweel rode stoelen, is het plafond kleurrijk beschilderd en hangt een enorm grote kroonluchter. Je kijkt er je ogen uit. Verder bevinden zich in het gebouw mooi versierde gangen en zalen. Een aantal kostuums uit voorstelling staan tentoongesteld. Koop vooraf tickets voor een tour door de Opéra National de Paris, wel zo handig.

Je waant je met gemak terug in de tijd en kan je goed inbeelden dat hier vroeg chique aangekleden dames en heren de opera bezochten. Leuk om te weten is dat de hoofdrolspeelster uit de tekenfilm Ballerina als grote wens heeft om te dansen in dit opera gebouw. Ieder kind die de film gezien heeft of gaat zien na het bezoek aan de opera zal het gebouw van buiten en binnen herkennen. Zo wordt een bezoek aan een oud opera gebouw ineens heel interessant en actueel. Verder is de toegang voor kinderen tot en met 12 jaar gratis. Bekijk vooraf wel wat de openingstijden zijn, deze zijn per seizoen verschillend of wanneer er speciale voorstelling zijn.

Opera National de Paris met gezinJe kijkt je ogen uit bij de Opéra National de Paris

De plek waar Napoleon ligt begraven onder de gouden koepel is prachtig en tegelijkertijd indrukwekkend vond ik. Op zich ben je hier met kinderen vrij snel uitgekeken, maar dat geldt niet voor Musée de l’Armée dat direct bij Hôtel des Invalides ligt. Voor ouders en kinderen in Parijs een must, omdat het een stukje erfgoed en geschiedenis is. De harnassen, zwaarden, ridders en kanonnen bij Musée de l’Armée zijn echt cool. Zijn je kinderen wat ouder? Dan zijn de verschillende exposities over de wereldoorlogen zeker interessant. Geen wachtrij voor Les Invalides? Koop je ticket vooraf! Erg handig en slim met kinderen! Boek hier je tickets vooraf voor Les Invalides. Je hebt met je ticket toegang tot de koepelkerk (graftombe van Napoleon), Musée des Plans-Reliefs en Musée de l'Ordre de la Libération.

Dôme des Invalides met kinderen bezoeken

Eerst even bij het water naast de piramide kijken en vervolgens op jacht gaan naar de Mona Lisa. De wachtrij voor het Louvre is niet altijd lang en als je de kans krijgt is het zeker een aanrader om hier naar binnen te gaan, ook met kinderen. De entreeprijs valt mee, voor een ticket betaal je € 17,00 (+ reserveringskosten) vanaf 18 jaar. Het is vanwege de drukte slim om tickets voor het Louvre met kinderen vooraf te kopen. Waarschuwing! Vergis je met kinderen zeker niet op de massaliteit en omvang van het Louvre. Het Louvre is gigantisch! Hier kun je beter een (halve) dag voor uittrekken in plaats van een uurtje. En het is handig om je even voor te bereiden, maar zorg ervoor dat je één ding van je bucketlist kunt strepen: het beroemdste schilderij ter wereld in levende lijven zien. De Mona Lise inderdaad.

Pik dan ook nog even Rembrandt, Vermeer, Rubens, Jan Hals en de Nike van Samothrake mee als je er toch bent. Als je niet in het Louvre bent geweest, dan heb je Parijs met kinderen ook niet gezien, het is wel een beetje onderdeel van de opvoeding. Toch? Wanneer zijn de wachtrijen kort? Leuk bijvoorbeeld om op de eerste zondag van de maand te gaan, omdat de entree dan gratis is voor de ouders. Maar het is dan zo extreem druk in het Louvre dat niemand daar echt blij van wordt. Betaal liever gewoon voor je kaartje, want kinderen zijn toch gratis. Mis ook de Egyptische vleugel niet, de farao's en piramides spreken bij kinderen ook altijd erg tot de verbeelding.

Bezoek aan het Louvre met kinderenVoor het Louvre kun je heerlijk picknicken

Louvre met kinderen bezoekenHet Louvre is na zonsondergang erg romantisch!

Het aanbod van fietstours in Parijs is enorm. In mijn ogen is de beste organisatie om mee te gaan fietsen door Parijs met kinderen toch echt Baja Bikes. Alles wordt geregeld tijdens een fietstour met een Nederlandse gids. Baja Bikes heeft geen kinderfietsen, vanwege de veiligheid van de kinderen. Wel heeft Baja Bikes kinderzitjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar (32 kg). Ontdek in een paar uur de mooiste plaatsen in Parijs en mis zeker een ritje rondom de Eiffeltoren niet tijdens je tour door Paris! De highligts tour vond ik tof, maar ook de geheimen van Parijs voor wie Parijs al wat kent is fantastisch. Er is zelfs ook een tour speciaal voor gezinnen. Keuze genoeg!

Parijs in de avond met kinderen

Halverwege de Boulevard Saint-Michel liggen de uitgestrekte tuinen van het Palais du Luxembourg. Voor kinderen is er een speeltuin, marionettentheater en een imkerschool. Genoeg te beleven dus! Bovendien is er een grote vijver waar kinderen als het mooi weer is in spelen met gehuurde op afstand bestuurbare miniatuurbootjes. Verder ritjes op een pony, een bassin met zeilbootjes. De toegangsprijs voor de speeltuin is schappelijk dus zeker even een pitstop maken hier als je Parijs met kinderen bezoekt.

Jardin du Luxembourg met kinderen

Een museum waar goochelvoorstellingen worden gehouden en waar je meer leert over goochelen en tovenarij. In het museum zijn ook een aantal toverattributen te zien die gebruikt worden bij goocheltrucs die vaak wereldwijd bekend zijn. Voor kinderen die dol zijn op googelen is dit gewoon echt een feest! Trucs ontdekken en natuurlijk ook kijken naar een echte goochelshow. Jammer dat deze in het Frans is, maar voor kinderen is het op zich best goed te volgen. Laat je niet uit het veld slaan door de volledig Franse website, Le Musée de la Magie is echt een bezoek meer dan waard voor kinderen.

Zoek je een fijn hotel met kinderen in Parijs? Bekijk dan mijn persoonlijke selectie met hotels in Parijs. Zelf hebben wij goede ervaringen met ibis Styles Paris 16 Boulogne en het luxere Fraser Suites Harmonie waar je ook een kleine keuken met faciliteiten hebt. Fijn voor veel gezinnen!

Leukste museum met kinderen in Parijs

Musée de la Magie Parijs met kids

Met maximaal 30 passagiers stap je in een luchtballon die de lucht in gaat boven Parc André Citroën. Je zit vast aan een stevige kabel, zodat je niet hoger komt dan 150 meter en het uitzicht over Parijs is geweldig met de Ballon de Paris. Voor kinderen van 3 tot 11 jaar betaal je € 7,00, kleinere kinderen kunnen gratis mee. Volwassenen betalen € 14,00 voor een ritje en kinderen die in Parijs wonen en jonger zijn dan 12 jaar betalen zelfs helemaal niets voor dit coole ritje.

Ballon de Parijs met kinderen

Verplichte kost als je Parijs met kinderen gaat bezoeken: de klokkenluider van de Notre-Dame van Disney kijken. Natuurlijk spreekt heel de Notre-Dame veel meer tot de verbeelding van kinderen als ze de film hebben gezien. En zelf kun je ook net wat meer genieten van deze wereldberoemde kathedraal van Parijs waarvan het eigenlijk zonde is om alleen de buitenkant te zien. Vaak staat er wel een enorme rij en dat is waarom wij de Notre-Dame ook nog steeds niet met onze kleuter van binnen hebben gezien. Achter de Notre-Dame ligt trouwens een park waar kinderen even lekker kunnen spelen.

Notre Dame met kinderen bezoeken

Notre-Dame met kinderen bezoeken

Update over de Notre-Dame

Bezoek aan de Notre-Dame? Je kon de Notre-Dame sinds 2017 alleen nog bezoeken wanneer je van tevoren een reservering maakt. Het is de beroemdste  basiliek ter wereld en om de enorme wachtrijen wat te beperken is deze maatregel genomen. Vanaf 15-04-2019 is de situatie helaas helemaal anders. Niemand zal de verwoestende vlammenzee gemist hebben. Wij waren stil en de hele wereld ook. Een groot gedeelte van de Notre-Dame is verwoest. Maar dat hij weer wordt opgebouwd is een feit. Het zal waarschijnlijk decennia duren, dus tot die tijd zal het bouwwerk vermoedelijk voor publiek gesloten zijn. Ik zag de status van de Notre-Dame met eigen ogen in juli 2021 en vermoed als leek dat het nog wel even kan duren voordat we de prachtige basiliek weer kunnen aanschouwen.

Stedentrip Parijs met kinderen

Tips voor Parijs met je gezinDe Notre-Dame is gelukkig nog steeds zichtbaar in het straatbeeld

In één van de meest mooie parken van Parijs ligt een prachtig kindermuseum: de Grande Galerie de l’Evolution van het natuurhistorisch museum. Duizenden opgezette dieren laten kinderen hier kennismaken met het ontstaan van de dieren, de evolutie en het voortbestaan van dieren plus het uitsterven ervan. Genoeg te zien hier en natuurlijk hoort spelen daar ook bij in het grote park van Jardin des Plantes waar eveneens een dierentuin is.

Grande Galerie de l’Evolution

Deze botanische tuin in het 5e arrondissement van Parijs is perfect voor een picknick met je gezin. Je zit vlakbij de oever van de Seine en kinderen kunnen hier even lekker uitrazen. Er zijn leuke wandelpaadjes en verschillende musea en een dierentuin bij Le Jardin des Plantes. Ik heb zelfs Jardin des Plantes pas ontdekt toen we met ons gezin naar Parijs gingen en in het voorjaar was het een weelderige boel en echt even lekker ontsnappen aan de drukte van de stad. Je hebt hier bankjes, maar geen terrasjes. Direct aan de tuinen ligt ook Parc Zoologique.

Le Jardin des PlantesLe Jardin des Plantes is een heerlijk om te ontspannen

14 hectare en 2.000 dieren. Dat had je vast niet verwacht midden in Parijs of wel?! Zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, vissen en ongewervelde dieren: ongeveer 180 soorten dieren zorgen voor een echte wereldreis langs de biodiversiteit van het dierenrijk. Het is en blijft natuurlijk een dierentuin, dat voorop gesteld. Als je genoeg tijd hebt zeker leuk, maar niet het meest verrassend. Wat hier wel bijzonder is is dat je door de biozones van bijvoorbeeld Masagaskar, Amazon-Guyana, Europa, Afrika en Patagonië loopt en daarmee is de opzet van deze dierentuin echt anders.

In Frankrijk kun je lunchen als een koning, maar daar zullen veel kinderen het misschien niet mee eens zijn hoor! Durven je kinderen het aan om slakken te eten? Artisjokken of een steak tartare? Toch kan ik aanraden om lekker te gaan zitten op een terras net buiten het centrum voor een lekkere lunch. Wij bestellen een salade met artisjokken en de oudste blijkt dat toch best lekker te vinden! Natuurlijk zijn er voor kinderen ook andere opties, al zijn de Franse kinderen toch echt wel beter culinair opgevoed dan de Nederlandse kids.

Lunchen in Parijs met kinderen

Bijna alle dreumessen, peuters en kleuters zijn er dol op: de draaimolen! En laat Parijs nou een aantal prachtige exemplaren hebben. Je vindt bijna in ieder park in Parijs wel een draaimolen, vaak zo'n klassieke met paarden. Let dus goed op als je voorbij loopt voor het Hôtel de Ville (het stadhuis) of de draaimolen in Jardin des Plantes. Bij die laatste kun je heel wat dieren spotten kan ik je vertellen!

De Eiffeltoren boven het straatbeeld van Parijs uit zijn torenen? Dan moet je de Tour Montparnasse doen! Je gaat naar het dakterras van de toren van Montparnasse en hebt daar 360 graden uitzicht over de Lichtstad. Fenomenaal, want zo zie je alle highlights ineens bij elkaar. Het is slim om je bezoek tegen zonsondergang te plannen, want dan heb je twee vliegne in één klap op deze toren van 210 meter hoog die 13.000 kantoren herbergt. Je kunt hier 365 dagen per jaar naar boven tot laat in de avond.

Deze Batobus Paris is een boot die vaart over de Seine. De kaarten zijn betaalbaar en je kunt een hele dag opstappen en uitstappen waar je maar wilt, want met één pas kun je onderweg uitstappen op negen verschillende locaties:

 • Jardin des Plantes
 • St-Germain-des-Prés
 • Eiffeltoren
 • Louvre
 • Champs-Elysées
 • Hotel de Ville
 • Notre-Dame
 • Musée d'Orsay
 • Beaugrenelle

Een ticket voor twee dagen is aan te raden als je op je gemak de highlights van Parijs met kinderen wilt zien en kost per persoon maar een paar euro meer.

Parijs vanaf het water ziet er prachtig uit en is betaalbaar

Een goede tegenhanger van de Batobus is de Hop On Hop Off Tour in Parijs met kinderen. Koop een ticket voor 1 of 2 dagen en bekijk Parijs vanuit een open Engelse bus. Je kunt uitstappen op één van de haltes. De totale ronde is 135 minuten, er zijn twee verschillende routes. Iedere 10 tot 15 minuten komt er een bus langs bij iedere halte. In totaal zijn er 14 haltes, waaronder Tour Eiffel, Notre Dame, Champs Élysées en Musée du Louvre. Perfect dus om op deze manier de highlights van Parijs met kinderen te zien.

Onze ervaring met de Hop On Hop Off Tours is echter wisselend. Volle bussen, veel bussen tegelijkertijd en vervolgens weer een half uur geen bus en koptelefoons die geen duidelijk geluid geven. See for yourself! In zo'n bus zitten is voor kinderen natuurlijk ultiem en als je als ouder de soms kleine ongemakken even laat voor wat ze zijn en de tijd neemt om andere dingen te zien of doen dan is City Sightseeing in zo'n open bus zeker leuk in Parijs met kinderen.

speeltuintje in Parijs

Parijs met je kind is leuk in de zomer én in de winterperiode. Een voorkeur heb ik niet om eerlijk te zijn. De sfeer van de stad is gewoon fijn mits je je niets aantrekt van de enorme drukte in deze metropool.

Kinderen van 4 tot 10 jaar reizen in de metro van Parijs voor een tarif réduit (€7,05/10 stuks). Voor kinderen onder de 4 jaar is de metro in Parijs gratis. Vanuit je hotel met de metro naar de Eiffeltoren reizen en lekker door het park van Champ de Mars lopen tot aan de École Militaire. Dit is goed te doen met kinderen. Van hieruit kun je bijvoorbeeld weer makkelijk de metro pakken naar de Arc de Triomph. Hier wil je natuurlijk de Avenue des Champs-Élysées een stuk afgelopen en vervolgens pak je dan op de Champs-Élysées de metro naar het Louvre.

Reis door heel Parijs met kinderen met de pas van Paris Visité of een andere pas naar keuze en profiteer van een aantal kortingen. Reken wel even van tevoren uit of je de kaart eruit gaat halen, want dagkaarten of kaarten voor meerdere dagen zijn meestal pas aantrekkelijk als je er vrij veel mee reist. Je moet er overigens rekening mee houden dat de afstanden ondergronds, dus in de metro van Parijs, soms erg groot kunnen zijn. Wil je één of twee stations verderop weer uitstappen? Dan is te voet gaan soms zelfs sneller dan eerst alle trappen naar beneden lopen in de metro, een gangenstelsel doorgaan en vervolgens twee haltes verder weer hetzelfde ritueel herhalen.

Is de metro in Parijs handig met kinderen?Even bijkomen tijdens een ritje in de metro met de kinderen

Wil je zeker weten een aantal musea bezoeken en je door Parijs verplaatsen met het openbaar vervoer? Bekijk dan zeker ook de mogelijkheden van de stadspassen voor verschillende dagen. Ik heb een aantal opties voor je onder elkaar gezet en ja, het lijkt duur maar als je een aantal entreeprijzen en de tickets voor de metro gaat optellen dan kan het ook aardig oplopen natuurlijk in een stad als Parijs. Slim om vooraf voor jezelf een rekensom te maken. Let op dat kinderen vaak een gereduceerd tarief betalen voor entree of zelfs gratis naar binnen mogen. Hieronder hebben we in een duidelijk overzicht gezet welke stadspassen interessant zijn. Wij hebben zelf goede ervaringen met de Stadspas Parijs.

# Navigo Easy

Vanaf 14 oktober 2021 verkopen de kaartautomaten op ongeveer 100 stations geen kartonnen ‘carnets de dix’ meer zoals we die kennen in Parijs. Met de introductie van de OV-chipkaart, oplaadbare openbaar vervoerskaart Navigo Easy verdwijnt een stukje geschiedenis en Parijse nostalgie uit het straatbeeld. De Navigo Easy is verkrijgbaar bij elk loket op de metrostations. Het is een anonieme kaart waar geen foto voor nodig is en die je direct kunt opladen en gebruiken. De aanschafprijs is € 2,00.

# Paris Pass (2,3 of 6 dagen)

Vanaf € 109,- per volwassene en vanaf 39,00 per kind krijg je met de Paris Pass gratis toegang tot meer dan 75 musea, attracties en ook nog een aantal extra's waaronder 1 dag hop-on hop-off bustour Parijs en toegang zonder wachtrij en versnelde toegang bij bepaalde attracties. Wil je sowieso een dag gebruik maken van de hop-on, hop-off-bustour in Parijs? Dan is dit een hele goede optie. Voor een los ticket voor deze bus betaal je als volwassene namelijk zeker € 35.

# Paris City Pass / Turbopass Paris (2-6 dagen)

Vanaf € 104,90 voor een volwassene en vanaf € 39,90 voor een kind heb je met de Turbopass toegang tot 60 musea, attracties en bezienswaardigheden. Gratis reizen met de metro, bus en trein in zones 1-3 plus er is een combinatie te maken met een 'skip-the-line' Eiffeltoren ticket. Je krijgt bovendien gratis stadskaarten die erg praktisch zijn.

TIP! Als je een pas koopt inclusief vervoer let dan goed op de zone voor het gratis vervoer. Pak je een hotel verder buiten het centrum dan moet je er rekening mee houden dat je het vervoer naar het centrum nog apart moet betalen.

Wat zijn leuke musea in Parijs met kinderen?

Gratis parkeren in Parijs is haast onmogelijk, tenzij je accommodatie een parking heeft. Betaalbaar parkeren is natuurlijk wel een optie. In Parijs geldt dat je betaald moet parkeren van maandag tot en met zaterdag tot 20.00 uur ’s avonds. Op zon- en feestdagen is parkeren gratis. Er zijn 2 zones in Parijs. In zone 1 (centrum) is het parkeertarief € 4,00 per uur. In alle arrondissementen aan de rondweg (périphérique) is het uurtarief € 2,40, Je kunt het makkelijkst betalen met een creditcard, anders moet je de "Paris Carte' kopen bij een kiosk. Verder zijn er volop parkeergarages in Parijs. Wil je goedkoop parkeren in Parijs? Dan zijn er een aantal opties:

 • Reserveer een parkeerplaats vooraf via mobypark.com
 • Parkeren aan de rand van de stad voor € 25 per weekend bij Parking2000. Neem van hieruit de RER lijn naar Gare du Nord en stap over op de metro. Handig dus als je accommodatie hebt in de buurt van een metrostation.

Gratis parkeren in Parijs

Dit pretpark is geopend van april tot oktober en staat helemaal in het teken van de Galliërs Astérix en Obélix. Het pretpark heeft bijna 40 attracties en ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Parijs. Park Astérix is ingedeeld in diverse werelden en heeft meerdere achtbanen en waterattracties voor een dag vol plezier. Wie even wil uitrusten kan genieten van diverse shows. Wil je na een dag in het park nog langer nagenieten? Overnacht dan in Hôtel Des Trois Hiboux. Voor wie van de Galliërs Astérix en Obélix houdt is dit een ontzettend leuk hotel. Niet goedkoop, dat moet er wel even bij vermeld worden.

Het is handig om je tickets voor Park Astérix vooraf te kopen. Ben je met een gezin van 5 of meer? Dan krijg je als gezin een korting op je entree tickets en kun je gebruik maken van de 'family price'.

Eerlijk is eerlijk, ook Disneyland Parijs is gewoon geweldig met kinderen. Maar omdat er meer is dan Disneyland Parijs staat hij wat verder naar onderen. Overnacht met je kinderen in één van de Disney Hotels en het feest is helemaal compleet. Ga 's ochtends ontbijten met Mickey en kijk naar de prachtige parades. Wij zullen onze weekendjes Disneyland met de familie nooit meer vergeten. Het was een waar feest en vooral rondom de kerstperiode vonden we het echt geweldig, wel wat koud.

>> Aanbiedingen TUI voor Disneyland Parijs

Geen wachtrij bij Disneyland Parijs? Koop je ticket vooraf!

p>Wil je liever een los ticket kopen voor Disneyland en in een goedkoop hotel in de buurt verblijven? Koop je ticket vooraf om kosten te besparen op verschillende data. Aan de deur moet je wachten en je betaalt € 100,- per persoon. Ka-Ching! Wij verbleven zelf een keer in een hotel in Val d'Europe en waren vooral erg te spreken over ons verblijf in Radisson Blu at Disneyland Parismet het lekker complete ontbijt in de ochtend. Er rijdt er een gratis shuttleservice vanuit dit hotel naar het treinstation Marne-la-Vallée-Chessy en het pretpark Disneyland Resort Paris en dat maakt het interessant. Pak je een goedkoper hotel in de buurt dan moet je nog wel even € 20,- parkeerkosten per dag erbij rekenen voor Disneyland Parijs. Je lijkt dus goedkoper uit, maar ben je dat dan ook echt?


Goedkoop naar Disneyland Parijs tijdens schoolvakanties

De meeste gezinnen blijven meerdere dagen in Parijs of combineren een stedentrip met Disneyland Parijs. Bij hier onze accommodatie tips voor Parijs en omgeving. Ik geef tips voor ieder budget, houd er wel rekening mee dat Parijs geen goedkope wereldstad is.

Ibis met zwembad in Parijs met kinderen
OVERNACHTEN IN PARIJS
Mc Donald's Disney Village
DISNEYLAND PARIJS
Tips Normandië met een tiener
NORMANDIË