Qibbel Air review fietsstoeltje

Qibbel Air fietsstoeltje

Qibbel is een Nederlandse producent van fietsstoeltjes. Hoewel we nog steeds verknocht zijn aan onze bakfiets, pakten we nog wel eens mis op een wat flexibelere oplossing voor langere ritjes. Maar is de Qibbel Air wat je verwacht als je een achterzitje zoekt voor je 3-jarige peuter?

Qibbel Air achterzitje voor lange fietstochten

Bij fietstochten boven de 15 kilometer merken we dat onze bakfiets zonder trapondersteuning toch echt minder makkelijk is. Ja, we hebben met onze bakfiets fietstochten gemaakten met ons gezin van in totaal 50 kilometer. Maar was het comfy? Nee, niet echt. Daarom waren we al even op zoek naar een achterzitje, maar waar kies je dan voor? De keuze is enorm en heel eerlijk: alle fietsstoeltjes voldoen aan de normen en zijn dus veilig voor onderweg, lekker zitten is altijd een persoonlijke ervaring natuurlijk. Een 3-jarig heeft daarin nog weinig eisen natuurlijk. Dan gaat dus meespelen of je je kunt identificeren met een merk en wat de andere must haves zijn. Ik kan je in ieder geval vertellen dat de Qibbel Air aan ons eisenpakket voldoet, daarover hieronder meer.

Lichtgewicht fietsstoeltje voor flexibiliteit op reis

We willen een lichtgewicht fietsstoeltje dat mee op reis kan en tegelijkertijd comfortabel is. We kijken nogal naar de kilo's als we reizen en merken ook dat fietsstoeltjes in veel landen en bij veel fietsverhuurders gewoon niet zijn wat je wilt. Veiligheid is belangrijk voor ons en daarna volgen gebruikersgemak, gewicht en design op de voet. De Qibbel Air weeg 2,5 kilo en is daarmee licht in haar klasse. Verder is de rugleuning bekleed met mesh, een sneldrogende stof. Erg fijn als je op vakantie gaat naar warme landen als Portugal, Spanje of Frankrijk en je maakt wat langere fietstochten zoals wij dat doen. Ander groot voordeel en fijne bijkomstigheid is trouwens dat je de Qibbel Air heel gemakkelijk monteert op je bagagedrager, handig als je veel reist en flexibel wilt zijn.

Wij hebben het achterzitje van de Qibbel getest, maar ik kan je vertellen dat het lichte voorzitje van Qibbel ook een aanrader is, omdat een vriendin deze heeft. Ook hier weer de zitting van Mesh wat snel droogt en niet warm wordt in de zon. Erg belangrijk in warme landen als je je eigen zitje mee wilt nemen op vakantie!

Bagagedrager bevestiging en kwaliteit dik in orde

Met een actieve jongen die zelf op de fiets klimt is stevigheid voor ons belangrijk, want hij test alles maximaal en kan soms gewoon best lomp zijn. Er moet niets afbreken of losschieten bijvoorbeeld, ook niet als onze peuter heeft bedacht om met twee voeten op één voetensteun te gaan staan en van de fiets af te springen. Ik kan je vertellen dat de bagagedrager bevestiging stevig is en de handleiding voor de bevestiging tegelijkertijd eenvoudig.

Deze test heeft de Qibbel Air glansrijk doorstaan! Kortom: een fijn en oer-Hollands product waar je zeker een goede koop aan doet als ouder, perfect om aan je assortiment van reisartikelen toe te voegen als je wilt fietsen op vakantie of als je gewoon een fijn achterzitje zoekt voor iedere dag. Na een half jaar intensief gebruik hier nog steeds een piekfijn uitziend fietsstoeltje kan ik je vertellen!

Review Qibbel Air fietsstoeltje