BubbleBum

BubbleBum

De Bubblebum - een opblaasbare zitverhoger - kochten wij 4 jaar geleden toen we naar Thailand gingen met onze kleine peuter. Het was niet zeker of we een autostoel zouden hebben in onze huurauto. Een autostoel is in Thailand met kinderen niet verplicht en dit leek een prima alternatief. We hadden nog nooit eerder gehoord van de Bubblebum , maar waren eigenlijk al snel verkocht en verknocht aan deze handige zitverhoger. Handig op vakantie, maar ook heel handig als er geen kinderstoel is tijdens het eten, of wat dacht je van de Bubblebum als zitverhoger in de bioscoop of het theater? En natuurlijk ook handig voor opa en oma. Wij gebruiken de Bubblebum sinds een jaar pas actief in de auto eigenlijk, daarvoor deed hij dienst op vakantie in Sri Lanka, Portugal en Thailand en tijdens uitjes.

Bubblebum veiligheid


Wat is een BubbleBum?

De Bubblebum is een opblaasbare zitverhoger voor in de auto die je ook handig kunt oprollen tot een compact en licht pakketje. Handig dus voor onderweg of op vakantie. Handig voor in onze backpack maar ook zeker goed te doen als je met Ryanair vliegt en alleen maar handbagage mag meenemen. Geloof me, dat is superhandig! Toen onze peuter mee naar Thailand ging, kochten we de Bubblebum voor in de huurauto en daar hadden we geen seconde spijt van. Vier jaar later gebruiken we de Bubblebum nog steeds, maar is hij kwalitatief nog steeds zo goed als toen we hem aanschaften? Wij namen de proef op de som!

Veel meer dan alleen een autostoeltje

In praktijk gebruikten we de Bubblebum de afgelopen jaren als zitverhoger in de taxi, tuk tuk en in diverse restaurants. Multifunctioneel product dus als je het ons vraagt! In totaal weegt de Bubblebum nog geen 500 gram en naast gebruik op vakantie is hij daardoor ook ideaal om in je tas te stoppen om te gebruiken op die lage stoel bij vrienden, bij speelafspraken of door opa's en oma's. De Bubblebum was in het verleden te koop in het paars en in het zwart in de betere baby speciaalzaak of gewoon online. Het meest bijzondere aan de Bubblebum vinden wij dat hij compact en licht is, waardoor hij ideaal is om mee op reis te nemen in binnenland en buitenland. Kijk even mee, dan snap je een stuk beter wat de Bubblebum nu eigenlijk is en wat je ermee kunt. Geschikt overigens voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar dit product.

De Bubblebum is ontworpen om te gebruiken met de standaard driepunt gordel die goedgekeurd is door ECE-regulatie 15 of het equivalent daarvan. De enige landen die niet vallen binnen deze wetgeving zijn Canada en Australië.

Wij testten de kwaliteit van Bubblebum opnieuw

Blijft de kwaliteit van de Bubblebum gelijk? Dat vroegen wij ons stiekem ook af! Daarom testten wij na 4 jaar een compleet nieuwe Bubblebum, in samenwerking met Bubblebum zelf. De producten die we voor deze review gebruikten:

  • Paarse Bubblebum van 4 jaar oud
  • Nieuwe Bubblebum met vlag van het Verenigd Koninkrijk

We kwamen er sowieso achter dat er inmiddels veel meer 'bekledingen' zijn voor deze opblaasbare zitverhoger. Hip! Motiefjes voor boys en girls maken dit product ineens een stuk meer volwassen. Check it out: Maar al die leuke nieuwe modellen en ontwikkelingen, is dat niet ten koste gegaan van de kwaliteit?

Onze review, wat wij al 4 jaar lang niet wisten...

Wij zijn erg te spreken over het design van onze nieuwe Bubblebum met de vlag van het Verenigd Koninkrijk erop. Leuk natuurlijk die buitenkant, maar het is de kwaliteit die telt. Met het uitpakken van de verpakking vallen er ons direct een aantal dingen op:

1. De verpakking is veranderd

De verpakking van karton is eenvoudiger en daarmee milieuvriendelijker geworden en daar houden wij van!

2. De grootte en de hoogte van de nieuw Bubblebum lijken anders (kleiner zitvlak en iets hoger)

Onze 5-jarige zoon zegt direct: mama, de nieuwe Bubblebum is kleiner en hoger! En inderdaad. Hoewel het verschil niet enorm is, zegt het meetlint toch duidelijk dan er verschil zit in de afmeting. Is dat erg? In het gebruik blijkt van niet. Als onze kleuter mag kiezen dan kiest hij voor de nieuwe Bubblebum. Dat is natuurlijk altijd een beetje koffiedik kijken, want nieuw is in de ogen van een kind altijd leuk. Als ik vraag naar het waarom zegt hij dat de nieuwe Bubblebum gewoon echt supercool is en dat hij lekker stevig zit. In mijn ogen is de stevigheid van de Bubblebum die 4 jaar oud is gelijk aan de nieuwe Bubblebum, daarin zie ik geen kwaliteitsverschil. Wel zie ik dat de bekleding van de paarse variant gebruikerssporen bevat. Aan de achterkant ook een andere indeling en een wat andere afwerking. Zie de foto's voor een vergelijk.

Bubblebum kopen

3. de rode clips aan de zijkant zijn aangepast

Een absolute verbetering: de clips aan de zijkant, waar dus de autogordel doorheen wordt gehaald, zijn aangepast. Een pluspunt, want uit ervaring weten we dat niet iedere autogordel even flexibel is om tussen het rode clipje te kunnen. De uitsparing zit nu aan de zijkant, waar hij voorheen in het midden zat. De rode clip aan de zijkant is veranderd. De paarse Bubblebum bevat wat gebruikerssporen op de bekleding.

Bubblebum kopen

4. Er zit een soort van riempje bij dat wij nog nooit eerder gezien hebben

Dit is voor ons toch wel het meest opvallend. Bij het uitpakken vissen we een riempje uit de verpakking dat we nog nooit eerder gezien hebben. Het blijkt dat je hiermee de autogordel moet fixeren. Dit riempje hebben we natuurlijk uitvoerig getest en dan krijg je als ouder toch een beetje een schuldgevoel, omdat je een product dus niet hebt gebruik hoe het bedoeld was. Dat zal wellicht ten koste van de veiligheid van onze kleuter zijn gegaan. Daarom benoemen we dit ook specifiek, want het juist gebruiken van een product is essentieel. Kijk de video voor een complete uitleg over het gebruik: https://youtu.be/s13pW7uzZWI

Bubble Bum, makkelijk in gebruik

De Bubblebum is makkelijk in het gebruik. Je draait het ventiel van de Bubblebum open en het resultaat is een stevige zitverhoger. Naarmate de Bubblebum wat vaker wordt gebruikt, moet je wel zelf soms even wat lucht erbij inblazen is onze ervaring. Als je kind zit dan kun je de autogordel gemakkelijk bevestigen. Aan de linker- en rechterkant zitten twee rode haakjes waar je de autogordel doorheen doet en die ervoor zorgt dat de autogordel op zijn plaats blijft. De gordel zit vervolgens over de bovenbenen van je peuter of kleuter en trek je goed aan. Zorg wel dat de gordel nog wel comfortabel zit. Je kind moet wel minimaal 15 kilo wegen en wat ons betreft is het handig om een beschermingshoesje om de autogordel heen te doen, zodat de gordel niet kan gaan snijden.

Handig en snel in gebruik

De Bubblebum kun je in een paar seconden opblazen. Als je hem weer laat leeglopen houd je een klein rolletje over dat in de rugzak van een kind past. Bovendien is de Bubblebum best aantrekkelijk qua prijs, een autostoel huren op vakantie is vaak duurder. Nog een leuk feitje: de Bubblebum is 32 cm. breed, terwijl de smalste autostoelverhoger tot nu toe 37 cm. was. Ook in kleine auto's past de Bubblebum daarom goed, ook omdat de Bubble Bum geen armleuningen heeft, zoals vaak wel het geval is bij andere autostoeltjes. Er kunnen met gemak drie zitverhogers op rij worden geplaatst, dat lukt met reguliere autostoeltjes zeker niet. Onze kleuter zit ook regelmatig tussen twee autostoelen in op de achterbank...met zijn BubbleBum!

Conclusie: wel of niet kopen zo'n Bubblebum?

Wil je een comfortabel zitje dat licht en makkelijk in gebruik is? Laat je verrassen door de flexibiliteit van de Bubblebum voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar. Wij hebben zelf altijd een Bubblebum bij de hand als we reizen met een kind en we zijn er groot fan van! De Bubblebum voldoet aan alle keurmerken en reglementen die door EU en US zijn voorgeschreven. Hij is dus net wat kleiner dan een gewone zitverhoger en daardoor kun je in een kleine auto gewoon drie Bubblebums naast elkaar kwijt. Zeker handig en het maakt daarbij niet uit of je lange of korte autoritten maakt. Het product doet waar het voor gemaakt is, wordt niet slap en is kwalitatief goed.

Bubblebum gebruik

Onze Bubblebum ligt normaal gesproken altijd opgeblazen onder onze kapstok, omdat het continu opblazen en leeg laten lopen van het ventiel in onze ogen niet nodig is. Wij vinden dit product een geweldige uitvoering van een goed idee. Hier word je als ouder gewoon blij van!


Op de foto bovenaan dit artikel is de autogordel niet door de clip aan de zijkant gehaald. Dit is bewust gedaan, zodat duidelijk zichtbaar is hoe het product eruit ziet bij gebruik. Voor de veiligheid van je kind moet in een rijdende auto het product uiteraard gebruikt worden zoals omschreven.