Travel-Cot

Travel-Cot

Naar de camping, rondreizen of gewoon ergens anders slapen dan thuis? Dan is een travel-cot een prima alternatief voor het authentieke campingbedje! Het voordeel van de travel-cot is dat hij lichtgewicht is en dat je kindje o veral een eigen slaapplek heeft, dat voelt lekker vertrouwd. 

Wat is een Travel Cot?

Een travel-cot is een lichtgewicht tentje waarin je baby of peuter kan slapen. Je kunt het tentje makkelijk opvouwen tot een klein rond pakket om mee te nemen op vakantie, tijdens een logeerpartij of voor een middagslaapje op het strand. De travel-cot van het merk Deryan is het meest populair en het is eigenlijk een klein een tentje wat je dicht kunt ritsen en waar je baby, peuter of kleuter in kan slapen op vakantie, bij vrienden, onderweg of ergens anders dan thuis bent. Het reistentje Deryan is makkelijk mee te nemen, weegt ongeveer twee kilo en is in een paar seconden opgezet en weer snel ingepakt. Je hebt op deze manier dus altijd een eigen bedje voor je kind bij je. De Deryan travel-cot is er als travel-cot baby en travel-cot peuter.

Waarom wij de Deryan travel-cot aanbevelen

Wij vinden de Deryan Travel-Cot ideaal voor op reis, omdat dit opvouwbare tentje maar een paar kilo weegt en onze baby en peuter een veilige slaapomgeving biedt als wij op vakantie zijn. Inmiddels gebruiken wij de travel-cot van Deryan al meer dan 8 jaar, onze oudste past er natuurlijk niet meer in maar nummer twee wel. Dit mobiele reiswiegje gaat sinds de geboorte van onze baby iedere vakantie mee, wij vinden het een fijn idee dat hij veilig kan slapen in dit tentje.

Vaak is het wel mogelijk om een campingbedje te regelen op vakantie, maar de kwaliteit is soms echt matig en de bedjes niet altijd schoon. Daarom is de travel-cot zo'n uitkomst: een eigen en veilige omgeving voor ons kindje om te slapen.

Wat is een Travel Cot baby?

De travel-cot baby is geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 2 jaar. Je kunt dit reisbedje compact opvouwen en in een hoes vervoeren, het pakket weeg in het totaal 1 kilo dus je kunt hem als een handtas op je schouder dragen. Het tentje is ook geschikt om bijvoorbeeld mee naar het strand te nemen voor een middagslaapje. Let op, de travel-cot is 50% UV werend dus je moet je baby zeker ook insmeren.

Wat is een Travel Cot peuter?

De travel-cot peuter is het grotere broertje van de travel-cot baby en is te gebruiken tot ongeveer 4,5 jaar. Deze peuter variant heeft een slaapzak in de kleur van de tent, deze zit met klittenband aan de bodem bevestigd. De travel-cot peuter heeft een zelfopblaasbaar matras van 2,5 centimeter. De travel-cot peuter heeft muggengaas (

De grootste voordelen op een rij

 • In 2 seconden op te zetten
 • Biedt bescherming tegen muggen als je hem dicht ritst
 • Eenvoudig te verplaatsen
 • 50% UV werend
 • Makkelijk mee te nemen, dus ook te gebruiken voor een middagdutje op het strand in de schaduw
 • Makkelijk schoon te houden vanwege de gebruikte materialen
 • Je kind heeft altijd zijn of haar eigen schone bed bij zich
 • Gemaakt van brandvertragende stof

Eigen bedje gaat overal mee naartoe

De Deryan travel-cot peuter, die we hierna travel-cot zullen noemen, is een prima alternatief voor het authentieke campingbed. De travel-cot heeft de vorm van een tent en is makkelijk mee te nemen. Wij gebruiken de travel-cot met grote regelmaat en hebben sinds de aanschaf ervan eigenlijk spijt gehad van de aanschaf van het campingbedje. Het grote voordeel vinden wij dat de travel-cot lekker licht en compact is. De travel-cot is mee geweest naar Thailand, Portugal en ook Sri Lanka. Door het formaat past de tent prima in de koffer en hij is zelfs ook mee te nemen als handbagage.

Je bestelt de een travel-cot het makkelijkst bij Bol.com. Zoek je een ander campingbedje dan de Deryan travel-cot? Zoek je een ander soort campingbedje? Kijk dan bij de merken Aeromoov en Koelstra, maar ook Nuna, Safety 1st, Topmark, X Adventure en Cabino.

Onze ervaring met de Deryan travel-cot peuter

Het grote voordeel vinden we het gemak en de snelheid waarmee de travel-cot kan worden neergezet. Wel even wat anders dan ons campingbedje, dat lukt ons nog niet in twee minuten. Je kunt de travel-cot dichtritsen, daarvoor zijn er twee verschillende lagen. Een laag met vliegengaas en een laag die meer verduisterend werkt. Wij hebben de verduistering in praktijk nog nooit gebruikt, omdat onze zoon het gewoon echt niet fijn vindt en zich afgesloten voelt. Je kunt de lagen apart van elkaar oprollen en vastzetten. De hoes waarin je de travel-cot vervoert, is groot genoeg dus wij doen er bij een logeerpartij ook nog een pyjama en een knuffel bij en dat past met gemak.

De mening van onze kleine wereldreiziger

Onze kleuter kan de komende vakantie voor het laatst in zijn travel-cot slapen. Hij vindt het echt niet leuk dat hij er bijna niet meer in past! Dat hadden we in het begin niet verwacht, want de eerste keren dat hij in de travel-cot ging slapen, waren rampzalig. Hij snapte echt niet dat hij hierin moest slapen, vond het erg interessant allemaal en stuiterde door zijn tentje heen van plezier. Slapen? Ho maar... Een baby zal wellicht minder moeten wennen aan het tentje, maar onze dreumes zette het al op een huilen toen hij de tent zag en toen de rits dicht moest, kreeg hij het helemaal benauwd. Veel geduld dus. Samen met hem in de tent gaan liggen, uitleggen waar de tent voor is en de tent laten staan zodat hij spelenderwijs kon wennen. En vooral niet forceren, want het blijft een slaapplaats en daar moet een kind zich vooral veilig voelen.

Vakantievoorbereiding

Wij beginnen een paar weken voor de vakantie altijd met wat logeerpartijen op de slaapkamer van papa en mama. Op vakantie slapen we immers ook vaak bij elkaar op de kamer dus dan kunnen we allebei alvast wennen. De travel-cot is inmiddels echt het domein van onze kleuter, maar dat is echt wel eens anders geweest. Toen hij nog een peuter was, lag hij halverwege de nacht bij ons in bed.

Veiligheid van de Deryan

De tent van Deryan is brandwerend en 50% UV bestendig. Dat betekent dat je hem in de schaduw ook bijvoorbeeld aan het strand kunt gebruiken. Let wel op dat je je kind altijd insmeert. De tent heeft een dubbele bodem, waarin je het luchtbed legt. Een baby kan dus nooit onder het luchtbedje komen. Het tentje is stabiel door zijn afmetingen en is een veilige plaats voor uw kindje. Als je op vakantie vaak van locatie wisselt, heeft je baby of peuter wel altijd zijn of haar eigen bedje bij zich waar je kindje zich veilig kan voelen. Door het materiaal en het ontwerp is de Deryan Travel Cot makkelijk schoon te maken.

Nadelen van de travel-cot?

 • Het self inflatable matrasje is op den duur niet meer volledig self inflatable, je zult zelf moeten bijblazen.
 • De stop van het matrasje werkt niet meer optimaal, waar het zich wel opblaast in de hoes.
 • Heb je een heel druk kind? Dan is het reistentje niet heel stabiel.

Verder zijn wij eigenlijk vooral positief en vinden we de travel-cot van Deryan ideaal op reis met een kind!

Deryan is een familiebedrijf in hart en nieren

Deryan is een familiebedrijf. De naam Deryan is een samenvoeging van de voornamen van de zonen eigenaar: Dean en Ryan. Het bedrijf produceert producten die het leven voor ouders een stuk makkelijker maken. Kinderproducten die gemaakt zijn om ook onderweg comfort te hebben. Op reis, maar ook tijdens een dagje weg. Veiligheid en gebruikersgemak staan voorop en dat is te merken bij de producten van Deryan. Wij zijn er fan van!

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024