Reizen met kinderen, gezin op reis tips

Vakantie met kinderen

In deze vakantie met kinderen kennisbank vind je volop nuttige informatie voor ouders over alle aspecten van vakantie vieren en reizen met kinderen. Praktische tips en ervaringen om je op weg te helpen en antwoorden op praktische vragen zoals:

  • Hoe voorkom je een jetlag bij kinderen? 
  • Mag ik vliegen als ik zwanger ben?
  • Hoe kun alleen je op handbagage reizen? 

We naast deze kennisbank ook honderden blogs over leuke bestemmingen met kinderen en kindvriendelijke accommodaties.

Hier vind je inspiratie voor het voorbereiden en boeken van jullie vakantie met de kinderen! Onze focus ligt op rondreizen en roadtrippen waarbij outdoor en actief zijn, cultuur, go local en foodfun met kids centraal staan. 

Vakantie boeken met je gezin

Informatie en tips over specifieke landen in Europa, Azië en het Midden-Oosten. Bezoek aan steden, pretparken, natuurgebieden, kennismaken met de lokale gebruiken, lekker eten en pittoreske dorpjes, dat is waar wij je graag alles over vertellen.

Voordat je een vakantie boekt met je kinderen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Heb je bijvoorbeeld inentingen nodig? Is je reisverzekering nog up-to-date? Op vakantie met een baby moet je rekening houden met veel spullen, terwijl je voor een vliegvakantie juist op de kilo´s moet letten. Wij helpen je graag bij de voorbereiding van je complete vakantie. En wil je ons graag 1-op-1 vragen stellen? Word dan premium lid van Kleine Wereldreiziger.

Wat is een kindvriendelijke vakantie?

Vaak worden kindvriendelijk accommodaties geassocieerd met speeltuinen, kidsclubs, babybedjes en kinderstoelen. Als je vaker voor een alternatieve vakantie kiest zoals wij dat doen dan kom je er achter dat deze basisvoorzieningen voor kinderen niet vanzelfsprekend zijn. Wij vinden het belangrijk dat je je als gezin welkom voelt op een plek. De wil om bijvoorbeeld een stapel kussens op een stoel te leggen waardoor je kind kan zitten is in onze ogen veel belangrijker dan de perfecte babystoel. En weet je? Dan blijkt uiteindelijk ook te werken. Wie met kinderen wil rondreizen zal zich soms moeten aanpassen en wat zekerheden moeten opgeven.

Vakantie boeken in Nederland

Onze eigen land is prachtig voor een fijne vakantie met je gezin. Van luxe vakantiehuizen tot kamperen en van sfeervolle appartementen tot glamping. Er is enorm veel keuze voor gezinnen in Nederland en het aanbod blijft maar groeien. De wensen veranderen en dat zie je duidelijk terug in het aanbod. De vakantiehuizen van bijvoorbeeld Landal GreenParks en Roompot Vakantieparken veranderen mee. Geen standaard huisjes, maar ruime keuze voor ieder comfort level.

Luxe kindervakantie en all inclusive

In de ochtend bezoek je een leuk dorpje, ga je naar het museum of maak je een mooie wandeling met je gezin. Na de lunch gaan jullie terug naar je accommodatie en kunnen de kinderen lekker spelen in het zand en plonsen in het zwembad. Ondertussen kunnen jullie lekker een boek lezen en even niets doen. Mits je geen baby moet voeden, peuter moet entertainen of een kleuter moet bijsturen die graag zelfs het zwembad in wil gaan en nog niet kan zwemmen natuurlijk.

Hoe ouder je kinderen worden, hoe meer vrijheid je zelf terug krijgt op vakantie. Een luxe kindervakantie is heerlijk om zelf ook tot rust te komen. Niet zelf hoeven koken, maar gewoon aanschuiven en lekker eten. Een drankje bestellen wanneer jij dat wilt en niet naar de supermarkt hoeven gaan. Heerlijk! All inclusive vakanties in Turkije, Spanje, Griekenland en zelfs Curaçao worden steeds populairder bij gezinnen. Als je kinderen genieten dat heb je zelf ook een fijne vakantie. Klopt. Maar als papa en mama genieten dan is het voor de kinderen nog heel veel leuker!

TUI en Corendon hebben een fijn en betaalbaar aanbod van all inclusive familievakanties.

Alternatieve vakantie met een kind

Alternatieve familievakanties, wij zijn er dol op! Niet alleen de Portugese Algarve ontdekken, maar in de middle of nowhere genieten in de Schist Villages in midden Portugal. Zweeds Lapland trotseren in de winter met temperaturen tot soms wel -30 graden, wandelen op de kliffen van Wales en op avontuur in de jungle van Sumatra in. Het belangrijkste is dat een vakantiebestemming bij jullie en je kinderen past.

Als je het niet ziet zitten om te vliegen met je kinderen, wacht dan gewoon nog even. Dat komt vanzelf wel een keer. Natuurlijk inspireren wij je wel heel graag over alternatieve vakanties met je kinderen. Net even anders dan standaard en meelopen met de grote meute, dat is wie wij zijn en wat bij ons past. Als iedereen naar rechts gaat, dan gaan wij juist graag naar links.