Page content

Gezondheid

Je gezondheid is het meest belangrijk en dat geldt natuurlijk ook voor de gezondheid van je kind(eren). De definitie volgens de Wereldgezondheidsorganisatie  WHO: ‘Gezondheid is een toestand van compleet lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden en niet louter het ontbreken van ziekte en gebrek’. Als je het ons vraagt is volgens deze definitie bijna niemand 100% gezond te noemen.

Ben op reis alert op de gezondheid van je kind

We staan er niet altijd bij stil om op vakantie in een ander land voldoende waakzaam te zijn op onze gezondheid. Terwijl dat juist heel erg belangrijk is, vooral met een kind. In zijn algemeenheid geldt dat goed eten, slapen, ontspannen en bewegen bijdragen aan een goede gezondheid. Het is slim om op vakantie een ritme vast te houden. Onderschat bovendien niet hoe levensgevaarlijk diarree bij een baby kan zijn. En denk zeker niet dat je te snel een arts inschakelt als je gevoel zegt dat er iets niet goed is met je kind.

Kortom: ben je bewust dat bijvoorbeeld hygiëne op reis echt wel aandacht verdient. Denk nu niet direct in extremen, maar ben je wel bewust van je gezondheid en wat er op reis zou kunnen gebeuren. Wij helpen je alvast op voorhand.

Meer over gezondheid op reis