Gezond op reis

Je gezondheid is het meest belangrijk en dat geldt natuurlijk ook voor de gezondheid van je kind(eren). De definitie volgens de Wereldgezondheidsorganisatie  WHO: 'Gezondheid is een toestand van compleet lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden en niet louter het ontbreken van ziekte en gebrek'. Als je het ons vraagt is volgens deze definitie bijna niemand 100% gezond te noemen.

Ben op reis alert op de gezondheid van je kind

We staan er niet altijd bij stil om op vakantie in een ander land voldoende waakzaam te zijn op onze gezondheid. Terwijl dat juist heel erg belangrijk is, vooral met een kind. In zijn algemeenheid geldt dat goed eten, slapen, ontspannen en bewegen bijdragen aan een goede gezondheid. Het is slim om op vakantie een ritme vast te houden. Onderschat bovendien niet hoe levensgevaarlijk diarree bij een baby kan zijn. En denk zeker niet dat je te snel een arts inschakelt als je gevoel zegt dat er iets niet goed is met je kind. Kortom: ben je bewust dat bijvoorbeeld hygiëne op reis echt wel aandacht verdient. Denk nu niet direct in extremen, maar ben je wel bewust van je gezondheid en wat er op reis zou kunnen gebeuren. Vergeet ook niet om vooraf te informeren over vaccinaties en het meenemen van bijvoorbeeld ADHD medicatie op reis.

Wat is handig om mee te nemen op reis met kinderen?

Er zijn een aantal basisartikelen die wij eigenlijk altijd bij ons hebben als we onderweg zijn met ons gezin, denk bijvoorbeeld aan een reis EHBO-kit, een tekenpincet of tekenkaart, tea tree oil tegen teken, muggengel, zonnebrandcreme, ontsmettingsmiddel, ORS tegen diarree en diarreeremmers. Voor kinderen die wagenziek zijn zijn tabletjes en wellicht een emmertje om eventueel in te spugen absolute must. We hebben de meestgestelde vragen voor je beantwoord over wat handig is om mee te nemen op reis met kinderen.

Bij samenwerkingen kunnen we gebruik maken van affiliate links. Dit betekent dat als je iets boekt of aanschaft via deze links bij de genoemde (reis)organisaties, wij  een kleine commissie ontvangen. Kleine Wereldreiziger kan bestaan door deze commissies. We kiezen echter heel specifiek onze samenwerkingspartners en bevelen alleen partijen aan waar wij zelf ook producten kopen en waarover we tevreden zijn tijdens onze vakanties, rondreizen of roadtrips met ons gezin.