Hydrofiele luier op de kinderwagen

Gevaar! Hydrofiele doek over de kinderwagen hangen

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Onderzoek wijst het uit: er is een enorme temperatuurstijging in de kinderwagen van je baby of peuter op het moment dat je een hydrofiele doek over de kinderwagen legt. Zorg dus alsjeblieft voor een ander alternatief en onderschat het gevaar wat op de loer ligt niet!

Temperatuurstijging door hydrofiele doek over de kinderwagen

Al jaren krijgen ouders het advies om een hydrofiele doek / swaddle over je kinderwagen te leggen bij warmte. Ja, wij vinden de swaddles van Happy Flute ook superleuk, maar no way dat we ze gebruiken voor iets anders dan afdrogen. Uit recent onderzoek - in opdracht van Stichting Veilig Kind - is gebleken dat de temperatuur in de kinderwagen van je baby of peuter met ZEVEN GRADEN als je de kinderwagen afdekt met een hydrofiele luier. Bovendien bieden hydrofiele luiers geen bescherming tegen UV-straling. Logisch denk je nu misschien, maar vergis je niet want echt heel veel ouders kiezen voor deze oplossing en dat is niet gek als dat advies jarenlang is gegeven. Schaam je daar als ouder dus ook niet voor; je kunt niet alles weten en doet alles met de beste bedoelingen, toch?

Do's voor bescherming van je baby tegen de zon

  • Gebruik een parasolletje met UV-bescherming
  • Maak gebruik van de Dooky cover (review)
  • Gebruik een alternatief met voldoende UV-bescherming én ventilatie, er komen namelijk steeds meer producten op de markt.

Dooky zonnekap Maxi Cosi

Don't voor de bescherming van je kindje in de kinderwagen

  • Dek de kinderwagen niet af met een hydrofiele luier
  • Is het warm weer? Pas op als de kap van je kinderwagen helemaal naar voren kan! Ook dit sluit de kinderwagen te veel af.
  • Zet je baby of peuter nooit in de volle zon, liefst altijd in de schaduw. Zoek dan maar even door naar een geschikt plekje is ons advies

Laat je niet gek maken!

Je kunt ook een hydrofiele luier vastmaken met wasknijpers, dat is een stuk goedkoper. Ja, deze uitspraak hebben wij de afgelopen zomer enorm veel gehoord toen we door de stad reden met onze kinderwagen inclusief Dooky zonnescherm. Want 'zo deden wij het ook altijd' is een veel gehoord argument naast het prijsargument. Crazy! Maar veel ouders zijn zich er niet van bewust natuurlijk dus daarom geen veroordeling voor wat eerder niet bekend was, maar juist elkaar bewust maken van dit feit: een hydrofiele luier over de kinderwagen is no go meer sinds we weten wat dit doet met de temperatuur in de kinderwagen! Bestel liever een alternatief zoals de Dooky Cover.

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024