Celje klimpark Slovenie

Activiteiten en themavakanties met kinderen

Wandelen klamm Oostenrijk met kinderen

Wandelen met kinderen

Fietsen in Chiang Mai met kind

Fietsen met kinderen

Prem Castle escape game Slovenie

Escape tours en escape wandelingen

Kasteel van Boulogne-sur-Mer

Kastelen bezoeken en ontdekken

Le Muséum de l'Ardèche met kleuter

Dinosauriërs: T-Rex, Triceratops en meer!

Grotten bezoeken met kinderen, Grotte Chauvet 2 Frankrijk

Grotten bezoeken op vakantie

Winterport en wintervakantie met kinderen

Winters genieten

Stedentrip Avignon met kinderen

Steden & avontuur

UIt eten met kinderen op vakantie

Internationale keuken

Activiteiten

Reizen met kinderen biedt niet alleen de kans om de wereld te ontdekken, maar ook om op avontuur te gaan en dat kan op heel veel manieren! Of je kinderen nu gepassioneerd zijn door lekker eten, natuur, sport, technologie of welke interesse dan ook hebben. In het buitenland kun je samen op avontuur gaan, activiteiten op vakantie met kinderen doen die je nog niet eerder had gedaan en hobby's op een andere manier beleven. Het integreren van de hobby's van je gezin in jullie reisplannen en activiteiten maakt elke vakantie niet alleen leerzamer, maar ook veel persoonlijker en onvergetelijker. 

Activiteiten met kinderen op vakantie

Of je nu een stedentrip maakt, door de natuur wandelt of aan het strand ontspant, elke omgeving biedt unieke kansen om hobby's te integreren in de activiteiten die je op reis onderneemt met kinderen:

  • Voor de kleine kunstenaars - bezoek musea, galerieën, en street art-wandelingen. Veel bestemmingen bieden workshops aan waar kinderen zelf kunnen schilderen, beeldhouwen of fotograferen.
  • Jonge wereldreizigers - natuurwandelingen, sterrenkijken of een bezoek aan wetenschapsmusea kunnen de liefde voor de natuur en wetenschap aanwakkeren.
  • Sportieve avonturiers - zoek naar bestemmingen met fietsroutes, wandelpaden, of watersportfaciliteiten. Veel plaatsen bieden lessen aan voor beginners, perfect om een nieuwe sport zoals mountainbiken of nordic walking uit te proberen.

Laat de interesses van je kinderen leidend zijn bij het plannen van je reizen. Dit zorgt niet alleen voor enthousiasme bij je kinderen, maar geeft ook richting aan je vakantie. Laat je kinderen meebeslissen over de activiteiten. Dit kan variëren van het kiezen van bestemmingen tot specifieke uitjes die aansluiten bij hun hobby's. Houd ruimte in je planning voor spontane ontdekkingen. Soms is een onverwachte workshop of een toevallig gevonden speeltuin het hoogtepunt van de gezinsreis.