Rulantica Europa-Park
Europa-Park
Mireille Steegmans
Europa-Park
02/07/2023
3 min

Plons met je familie in Rulantica: Het ultieme wateravontuur

02/07/2023
3 min

Het waterpark ‘Rulantica’ is het prachtige zwemparadijs van Europa-Park in Duitsland, op een steenworp afstand van het attractiepark. Ik neem je mee in de fantastische wereld van de familie Mack!

Volop waterplezier: binnen én buiten

Rulantica is gebouwd aan de toegangsweg naar het resort dus alles ligt nog steeds dicht bij elkaar. Naast Rulantica ligt het zesde themahotel van Europa-Park met de stoere naam ‘Krønasår’. Het hotel heeft ontzettend mooie kamers die prachtig in het thema zijn. Hier wil je echt wel overnachten als het qua financiën een optie voor je is! Rulantica is het hele jaar door open en wordt volledige in Noord-Europese sferen gebouwd. Geen palmbomen en tropische bestemmingen dus, hoewel die wellicht meer voor de hand zouden liggen.

Het waterpark heeft ook een indoorgedeelte en zal in totaal een oppervlakte van 32.600 m2 hebben. Rulantica is helemaal ingedeeld in themagebieden, 8 stuks in totaal waarbij ‘Trøll Valley’ helemaal wordt afgestemd op de allerkleinste bezoekers van het park. Daarmee is je vraag meteen beantwoord of Rulantica ook aan de kleine bezoekers heeft gedacht. Ja dus! Al moet je je afvragen of je niet liever ook de andere 7 themagebieden wilt zien en dus wilt wachten tot je kind wat ouder is.

Rulantica Europa-Park

Europa-Park achtbanen, continu in ontwikkeling

Ook in het huidige pretpark van Europa-Park zul je wat kleine veranderingen zien. Het Scandinavische themagebied is dit seizoen weer open en er zijn daarnaast nog volop andere nieuwe belevenissen in het park waaronder natuurlijk de stoerste achtbanen van Europa. Eén dag is gewoon echt te kort in het beste park ter wereld! Oftewel: blijf minimaal 2 nachten of meer bij Europa-Park als je alles echt goed wilt ontdekken! Het Scandinavische themagebied werd in 2018 samen met de attractie ‘Piraten in Batavia’ getroffen door een brand en straalt weer na de opbouw. Het Scandinavische restaurant is van binnen gemoderniseerd, maar heeft verder dezelfde vormgeving. Een nieuw stuk bij de wildwaterbaan ‘Fjord Rafting’ – een populaire attractie in Europa-Park – is de tunnel. Hier zie je bijzondere wezens….

Hoeveel achtbanen heeft Europa-Park

Let’s go to the movies attractie in Europa-Park

In bioscoop ‘Magic Cinema 4D’ draait het komende seizoen de nieuwe 4D-film ”s Nachts in het park’. Dit is een film waarin Europa-Park zelf een belangrijke rol speelt. Dinosaurussen, piraten en sprookjesfiguren komen tot leven en zetten het hele park op zijn kop. Lukt het Ed Euromaus en Edda Euromausi de Nachtraaf opnieuw slimmer af te zijn en alles weer in orde te brengen? Verder is er een 360-graden bioscoop waar je op een ligkussen een film kunt beleven. Supercool!

En natuurlijk mag virtual reality niet ontbreken. Op achtbaan ‘Alpenexpress’ kun je in 2019 kiezen uit vijf verschillende films, bovendien ben je als rijder al in de wachtrij in een virtuele wereld. Oftewel: genoeg te beleven en genoeg vernieuwing en attracties in Europa-Park! Europa-Park is in het seizoen dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur geopend en blijft langer open tijdens de hoogseizoendagen.