arrow_drop_up arrow_drop_down

Europa-Park met kleine kinderen

Is Europa-Park met kleine kinderen leuk?

In Europa-Park krijg je in een dag tijd allerlei verschillende werelddelen voorgeschoteld. Je waant je dus het ene moment in Zwitserland met een heerlijke  raclette voor de lunch en vervolgens geniet je 's avonds van een lekkere pizza in Italië. Ultiem natuurlijk voor kinderen, ook voor kleine kinderen is Europa-Park overigens leuk. Het fijne is dat het park voor een lang weekend goed bereikbaar is met de auto vanuit Nederland. Heb je wat langer de tijd dan kun je Europa-Park heel goed combineren met een vakantie in de Franse Elzas of een verblijf in het Duitse Zwarte Woud


Attracties voor het hele gezin & achtbanen voor daredevils

We hebben nog geen idee wat we kunnen verwachten als we onder de Silver Star door naar de ingang van Europa-Park in Duitsland lopen. Onze 7-jarige gilt direct: daar wil ik in! Maar helaas is zijn lengte niet toereikend. Geen probleem, want er blijven gelukkig nog meer dan genoeg rollercoaster-opties over voor onze kleine daredevil. Zelf slapen wij in Camp Resort tijdens ons bezoek, een budget accommodatie volgens Europa-Park begrippen. De gezellige en eenvoudige blokhut is zeker een aanrader. Wil je voor de crème de la crème gaan en een ultieme belevenis hebben? Dan is Krønasår Hotel the place to be. Daar gaan je kinderen gegarandeerd nog lang over napraten!

Europa-Park Blue Fire

Europa-Park met een 7-jarige

Lucas is dol op achtbanen en kan als hij nog geen 1.20 meter is al niet wachten totdat hij die respectabele lengte heeft bereikt. Kan hij eindelijk in de Python! Europa-Park voor een rollercoaster fanaat is echt ultiem kan ik je vertellen en aangezien papa en mama ook niet vies zijn van de meest heftige achtbaan is ons doel om alle achterbanen in Europa-Park te doen. Lucas deelt graag zijn persoonlijke favorieten in zijn eigen top 6. 

Europa-Park met een baby

Europa-Park met een baby

Europa-Park met een baby? Natuurlijk is er voor een 9 maanden oude baby niet superveel te doen in het pretpark zelf, al doen we wel degelijk een aantal rustige attracties samen. Maar is Europa-Park vriendelijk en te doen met een baby? Daarover kunnen we kort zijn: Ja! Van babyhapjes die je kunt kopen in het park tot fijne verschoningsruimtes. Er is zelfs een klein indoor speeltuintje waar lekker bewogen kan worden door onze kleine wereldreiziger.
Europa-Park met een peuter

Europa-Park met een peuter en een kleuter

Europa-Park met een peuter en een kleuter is ineens zo veel anders dan met een baby of oudere kinderen. Daphne ging vanuit de Elzas een dagje naar Europa-Park met haar gezin. Ze hebben een jaarabonnement op de Efteling en daar zit een dagje Europa-Park bij inbegrepen. De highlights van hun drukke dagje in het Duitse pretpark tijdens Hemelvaart hebben ze verzameld.

Winter in Europa-Park

Winter in Europa-Park

De Winter Efteling is een feest, maar dat kan ook gezegd worden van de winter in Europa-Park. Een Duitse kerstmarkt, aankleding in winterse sferen die is verspreid over alle landen, volop lampjes, lekker eten, sfeervolle pleinen, een verlicht reuzenrad, speciale wintershows en ga zo nog maar even door. Ontdek wat er allemaal te beleven is in Europa-Park tijdens en rondom de Kerstvakantie.
Rulantica Waterpark Europa-Park

Rulantica, het supergave waterpark!

Rulantica is de waterwereld van Europa-Park, op een steenworp afstand van het pretpark zelf. Wat feitjes over Rulantica, dan kun je jezelf en je kinderen even voorbereiden:

  • Totale oppervlakte: 450.000 m2 
  • 32.600 m2 waterpret
  • 25 (!) attracties waarvan 17 waterglijbanen
  • Maximale capaciteit: 3.500 personen (tegelijkertijd); tot 5.000 mensen (per dag)
  • Buitenzwembad van 500 m2
  • 3.500 kluisjes
  • 200 kleedkamers in verschillende groottes
  • Investering: € 180.000.000 (inclusief infrastructuur)

....en natuurlijk nog veel meer  highlights. Tickets voor het waterpark in combinatie met een overnachting in een van de Europa-Park-hotels moet je vooraf boeken. En je bent gewaarschuwd: dit wordt echt heel gaaf!

Europa-Park Camp Resort

Overnachten in Camp-Resort Europa-Park

Europa-Park heeft zes hotels waar je gegarandeerd in de watten wordt gelegd in de verschillende thema-kamers. Van Engelse sferen in themahotel Bell Rock tot Italiaanse gastvrijheid in themahotel Colosseo of heerlijk genieten van de middeleeuwse sfeer in themahotel Castillo Alcazar. Of wat dacht je van het eerste hotel dat ooit werd gebouwd in Europa-Park: El Andaluz. Leuk om te vermelden dat hier origineel één verdieping meer op had moeten staan, maar daar geloofde één van de oude eigenaren van Europa-Park niet in. Deze meneer Mack  sloop op een nacht naar de tekentafel om een verdieping uit te gummen....

En dan is er natuurlijk nog een wat meer low-budget optie om te overnachten in Europa-Park: het Camp Resort! Daar sliepen wij en we vertellen je er graag meer over.

Overnachten in Europa-Park, de ultieme droom!

Colosseo Hotel Europa-Park

Colosseo

Benvenuti in bella Italia!

Europa-Park, Rust, Duitsland

KRØNASÅR hotel

KRØNASÅR 

A night at the museum

Europa-Park, Rust, Duitsland
El Andaluz Europa-Park met kinderen

El Andaluz

Genieten in een Spaanse finca
Europa-Park, Rust, Duitsland

Europa-Park in beeld