Europa-Park in de winter
Europa-Park
Mireille Steegmans
Europa-Park
11/25/2021
6 min

Wintermagie in het grootste themapark van Duitsland

11/25/2021
6 min

Voor de 19e keer opent Europa-Park in de winter zijn deuren. Duizenden lichten en kerstballen en talloze met sneeuw bedekte pijnbomen geven de 15 Europese themagebieden van het grootste themapark van Duitsland een feestelijke glans.

Europa-Park in de kerstvakantie

Europa-Park verwelkomt bezoekers van 23 november 2019 tot 6 januari 2020 (behalve 24/25 december 2019) en op 11 en 12 januari. Ga er maar vanuit dat je zelfs in het winterseizoen wordt getrakteerd op veel plezier. Jong en oud kunnen zich verheugen op de vele achtbanen in Europa-Park en ook andere attracties. Er is een winters showprogramma en culinaire aanbiedingen voor een glimlach op elk gezicht. Vanaf eind november 2019 kunnen gezinnen bovendien een spannende ontdekkingsreis maken in de nieuwe indoor waterwereld Rulantica bij Europa-Park. Je kunt met je kinderen dus de dag in een ontspannen sfeer afsluiten en een heerlijke nacht doorbrengen in een van de zes hotels met een parkthema. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat je daar vrolijk van wordt!

Een ijsbaan in Europa-Park tijdens de kerstvakantie

Spannende hoogtepunten voor alle leeftijden

Het grootste themapark van Duitsland schittert en is magisch versierd in een kerstdressing. Sprankelende lichten, glanzende kerstballen en met sneeuw bedekte bomen stralen pure winterromantiek uit. De familie Mack heeft oog voor detail en je kunt dus van me aannemen dat je wordt verrast. Het kleurrijke reuzenrad ‘Bellevue’ in het Portugese themagebied, dat een prachtig uitzicht biedt over het Europa-Park vanaf een hoogte van 55 meter, draagt bij aan een sfeervolle ambiance. In Spanje vind je kunstzinnig ontworpen ijssculpturen. Onder het motto ‘Batavia Made of Ice – The Return of the Pirates’ biedt de glinsterende tentoonstelling ‘MAGIC ICE’ een blik in het herontwerp van de populaire familieattractie ‘Pirates in Batavia’ (heropening 2020).

Ijsculpturen, schaatsen en een Chinees lichtfestival

Na het bezoek aan de ijssculpturen (neem warme handschoenen en een das mee voor je kinderen!) kunnen volwassenen zich opwarmen bij de ijsbar ‘Glaciar’ met een geurige glühwein. Ondertussen kunnen kinderen de schaatsen aantrekken en genieten van de grote ijsbaan op het meer in Scandinavië. Bovendien kunnen de kleintjes langlaufen of rondkijken in de bochten van de mini-skibob. In Oostenrijk wacht een enorme sneeuwhelling op kleine avonturiers die op banden of ski’s naar beneden durven te glijden. Sinds juli heeft de JUNIOR CLUB een eigen huis in het hart van het grootste themapark van Duitsland. Meerdere keren per dag zijn de populaire Europa-Park-mascottes Ed Euromaus, Edda Euromausi, Louis, Böckli en Olli Eurofant te vinden in het park. Een bijzonder hoogtepunt is de interactieve show ‘JUNIOR CLUB Live! Klep en actie ‘. Je kunt in de schemering een kleurrijk Chinees Lichtfestival verwachten voor het historische Balthasar-paleis.

Ijsculpturen in Europa-Park met kinderen

Achtbaanplezier en nog veel meer

Of het nu gaat om een snelle rit op de katapult achtbaan ‘blue fire Megacoaster powered by GAZPROM’, de houten achtbaan ‘Wodan – Timburcoaster’ of de stalen achtbaan ‘Silver Star’ – zelfs tijdens het winterseizoen kunnen bezoekers aan Europa-Park een razernij ervaren van snelheid. Op ‘Eurosat Coastiality’ en ‘Alpenexpress Coastiality’ gaan bezoekers op reis naar een andere realiteit. Passagiers gaan op een spannend virtual reality-avontuur tijdens een vlucht in het ‘Voletarium’. Dit is in mijn ogen één van de highlights van Europa-Park (niet alleen in de winter overigens!). Europa’s grootste vliegtheater neemt je mee op een adembenemende reis naar de mooiste bezienswaardigheden op het Europese continent. Dit winterseizoen begint aan de multimediathemaroute ‘Snorri Tours’. Diep onder de grond in het Scandinavische themagebied lokken mysterieuze werelden bezoekers. Het hele gezin kan samen met de schattige zesarmige octopus Snorri reizen in comfortabele opblaasbare boten op een spannende expeditie naar het mystieke eiland Rulantica. Kun je nog volgen wat er allemaal te doen is? Eigenlijk teveel voor één dag.

Fantastische shows en evenementen

Met ongeveer 300 internationale artiesten, zijn shows van formaat en topklasse gegarandeerd in het grootste themapark van Duitsland. Bezoekers kunnen zich deze winter opnieuw verheugen op een buitengewoon programma: de Circus Revue in het Griekse themagebied maakt indruk met een nieuw formaat, met veel verschillende artiesten zowel op de grond als in de lucht. Het podiumontwerp, de prachtige kostuums en de eersteklas liveband nemen bezoekers mee terug naar de tijd van de eerste grote reizende theaters en beurzen. In het ijsstadion ernaast is de ijsshow ‘Surpr´Ice with the Son of Santa Claus’. Om het mysterie van de kerstmagie te ontgrendelen, probeert de zoon van de kerstman het magische boek van de gouden kluis te stelen. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je genieten van de ‘Winter Starlight Parade’ met zijn rijkelijk ontworpen koetsen en kostuums. Eén van de dagelijkse hoogtepunten in Europa-Park.

Circus Revue Europa-Park in de winter

Afgezien van de shows zijn er ook nog allerlei overweldigende avondevenementen in Europa-Park in de winter. De exclusieve Europa-Park Dinner Show laat gezinnen kennismaken met het New York van de wilde jaren 70. In de stad die nooit slaapt, komen legendarische clubs en studio’s, een bruisend nachtleven en geweldig entertainment weer tot leven. Geschikt met kinderen? Dat mogen ouders zelf bepalen, onze kinderen kunnen dit prima aan. Bovenop een opwindende sfeer, zullen een snelle show en fantastische kostuums, cultdiscohits en opwindende dansvoorstellingen aan bod komen. Gaaf dus! Wel met kinderen die goed eten kunnen waarderen, want er is een 4-gangen sterrenmaaltijd tijdens de dinershow.

Romantische kerstmarkten en culinaire ervaringen

Er zijn veel dingen te ontdekken op de ouderwetse kerstmarkt rond de Beierse biertuin: oude ambachten zoals de boekbinder, de goudsmid of de wiegmaker worden gepresenteerd in tal van tenten. Geweldig met kinderen! Daarnaast zijn er een glasblazer, een klei-boer en een steenhouwer. Bij het vallen van de avond zorgen fakkels en open haarden voor een sfeervolle omgeving. Wij zijn er fan van. De gezellige kerstmarkt biedt ondertussen een kleurrijke mix van bekende en nieuwe winterse lekkernijen. Niet alleen uit de regio, maar uit het hele Europese continent. Er zijn worst- en kaasspecialiteiten en fijne chocolaatjes. In de distilleerderij kunnen bezoekers live kijken hoe deze smakelijke destillaten worden gemaakt en proeven. Ondertussen worden ‘Baumstriezel’ vers bereid in het ‘Backhaus’. Voor degenen die op zoek zijn naar een leuk cadeau voor fijnproevers, is een kijkje te nemen in het ‘Zwarte Woud Vogtshaus’. Manden vol met eersteklas regionale producten uit het Schwarzwald. Wauw, in Europa-Park is echt niets te gek!

Verder kun je natuurlijk rekenen op allerlei wintertraktaties zoals glühwein en fruitpunch of stoofschotels en gegrilde lekkernijen in de vele bistro’s, cafés, snackbars en restaurants in Europa-Park. In ‘Spices – Cuisines of the World’ lokken de ‘Asian Weeks’ bezoekers naar binnen tijdens het koude seizoen. In het heropende Scandinavische themagebied zijn er ook een zeer speciale culinaire aanbiedingen in de winter.

Vertrek naar Rulantica

Natuurlijk willen kleine wereldreizigers en nieuwsgierige ontdekkingsreizigers eindelijk ‘Rulantica’ verkennen, de nieuwe waterwereld in Europa-Park. Met een spectaculair Noors thema, gebaseerd op de mystiek en schoonheid van Scandinavië, genieten zowel volwassenen als kinderen het hele jaar door van spannende avonturen. In de negen Noorse omgevingen, 25 attracties – waaronder 17 glijbanen – en het grote golfslagbad heb je tijd tekort met je gezin. Na het bezoek aan deze waterwereld is er een scala aan eetgelegenheden. Van een snack- en zelfbedieningsrestaurant tot een café, een zwembad en een swim-up bar.

Om zowel volwassenen als kinderen in staat te stellen hun verblijf in ‘Rulantica’ zo goed mogelijk te plannen en teleurstelling te voorkomen, met name gezinnen die van verder komen, is toegang meestal alleen mogelijk nadat je online tickets hebt gekocht voor een specifieke dag. Reserveer op tijd! Gasten die overnachten in de Europa-Park-hotels kunnen ‘Rulantica’-tickets boeken bij hun kamerreservering.

Met de natuur in gedachten

Hoewel de focus bij Europa-Park en de nieuwe binnenwaterwereld misschien op plezier en amusement ligt, hecht het familiebedrijf veel waarde aan duurzaamheid. Er wordt gestreefd naar een holistische aanpak, evenals aan het continu verbeteren van ecologische, economische en sociale aspecten van duurzaamheid. Daarom worden waar mogelijk LED-lampen gebruikt, niet alleen met betrekking tot de kerstverlichting. Sinds dit seizoen wordt de populaire panoramische trein aangedreven door elektriciteit. Een speciale filter voor de behandeling van afvalwater zorgt ervoor dat Rulantica duurzaam zwemplezier biedt.

Na een veelbewogen dag kunnen avonturiers van vrijdag tot zondag en tijdens de kerstvakantie rusten in het schilderachtige Europa-Park Camp Resort. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat een verblijf in deze verwarmde blokhutten en overdekte wagons een feest is voor gezinnen!