Leuke achtbanen in Europa Park vanaf 1.30 meter
Europa-Park
Mireille Steegmans
Europa-Park
05/13/2021
6 min

Lucas' favorite thrillrides in Europa-Park (daredevils van 1.30m)

05/13/2021
6 min

Je bent 7 jaar, 1.30m en helemaal fan van rollercoasters. In eigen land heb je zo’n beetje alle coasters gedaan waar je in mag en dus is het tijd voor meer avontuur. En waar kan dat beter dan in rollercoaster walhalla. Let’s go to Europa-Park for some awesome thrillrides, hier zijn de leukste achtbanen in Europa-Park, de Lucas top 5. Nee 6!  Scroll maar naar beneden.

Hoger, met G-forces en nog sneller!

Voor Lucas kan een achtbaan niet heftig genoeg. Hij kon niet wachten totdat hij voor het eerst in de Python mocht. Nog dezelfde maand zijn we naar de Efteling gegaan en je had dat blije kopje moeten zien. Goud! Als we naar het Zwarte Woud gaan, ligt een combinatie met Europa-Park voor de hand en dat geldt trouwens ook als je naar de Elzas in Frankrijk op vakantie bent. We pikken natuurlijk Europa-Park mee en dompelen ons 2 dagen onder in deze achtbanen showroom van de familie Mack. Naast een prachtig aangelegd park, raclette uit Zwitserland, een gelato uit Italia, gyros in Griekenland en nog veel meer highlights staan toch wel de achtbanen op de eerste plaats. En laat onze 7-jarige nou geluk hebben dat papa én mama dol zijn op achtbanen. Iets met de appel valt niet ver van de boom waarschijnlijk…

Lucas heeft extreem veel geluk. Zijn broertje van 9 maanden kan overal worden ingezet voor de babyswitch, omdat papa en mama ook in alle rollercoasters willen. Daardoor mag hij twee keer in alle attracties en hebben wij als ouders dus allebei maximale fun met onze zoon. Dit is echt goed geregeld, dikke duim voor Europa-Park! Lucas wil graag wat vaker dingen doen voor Kleine Wereldreiziger en heeft daarom op eigen initiatief zijn 5 favoriete rollercoasters van Europa-Park verzameld. Voor kids vanaf 1.30m dus die van actie houden!

Leukste achtbanen Europa-Park

#1 Blue Fire

We bewaren deze achtbaan tot de laatste dag en gaan er uiteindelijk maar liefst 4 keer in. Deze megacoaster schiet je in 2,5 seconden naar 100 km/u en daarna volgt een vette ride van 1 kilometer. Deze achtbaan gaat over de kop, niet één, niet twee, niet drie…maar 4 keer! Dat is 16 keer over de kop in een half uurtje. De wachttijd is namelijk erg goed te doen op een doordeweekse dag dus we hebben echt geluk.

In de grappige huisjes die links op de route liggen naar de ingang van de Blue Fire moet je echt even binnenstappen. Je kunt bent hier getuige van de lancering van de Blue Fire. Leuk om de gezichten van mensen te zien die nog niet helemaal weten wat ze kunnen verwachten. Anno 2022 is deze mogelijkheid er helaas niet meer, maar hier kun je dus zien hoe het er ooit uitzag.

 • Leeftijd: min. 7 jaar
 • G-krachten: 3,8G
 • Lengte: min. 130 cm
 • Waar? IJsland
 • Lucas’ thrill cijfer: 10

Blue Fire lancering Europa-Park leuke achtbanenBlue Fire achtbaan Europa-Park

#2 Wodan Timburcoaster

Wodan is Lucas’ nummer 2. Het was echt een very close call met de nummer 1, maar de loopings winnen uiteindelijk. Wodan is een houten achtbaan, maar dat maakt hem zeker niet minder vet. Ook Wodan doet hij uiteindelijk 4 keer, de lucky bastard. Deze eerste houten achtbaan van Europa is echt wel heftig. Met 100 kilometer per uur en de handen in de lucht sjezen we over deze baan. Eenmaal boven en los maken we een flinke drop down. Lucas gilt het uit van het plezier tijdens het ritje van 2,5 minuut, best lang!

 • Leeftijd: min. 6 jaar
 • G-krachten: 3,5G
 • Lengte: min. 120 cm
 • Waar? IJsland
 • Lucas’ thrill cijfer: 9,5

Wodan Europa-Park

Achtbaan Wodan Europa-Park

Houten achtebaan Europa-Park

#3 Eurosat Can Can Coaster

Op de route naar de Silver Star komen we langs de Eurosat Can Can Coaster. Lucas mag helaas nog niet in de Silver Star, maar je moet natuurlijk wat te wensen overhouden voor een volgend bezoek als je 1.40m bent. Je waant je in Parijs met de replica van de Moulin Rouge en de mooi versierde wachtrij. Dat is iets waar Europa-Park echt goed in scoort: aankleding en vermaak in de wachtrij. Wat volgt is een darkride nadat je eerst naar boven bent ‘getakeld’, zeker niet voor mensen met hoogtevrees. Wat Lucas het leukst vindt aan de Eurosat? De show en spektakel en dat het in het donker is!

 • Leeftijd: min. 6 jaar
 • G-krachten: 3,5G
 • Lengte: min. 120 cm
 • Waar? Frankrijk
 • Lucas’ thrill cijfer: 8,5
Europa-Park Rust

#4 EURO-MIR

Op naar de Russische ruimtevaarders waar deze ride begint op een hoogte van 28 meter. Als we instappen kijken we naar voren, maar al snel zitten achterstevoren en maken we aan duik naar beneden. Dat is zo gaaf aan deze attractie volgens Lucas: de wagentjes bewegen! We worden flink door elkaar geschud en vliegen met 80 kilometer per uur over de baan. We maken scherpe bochten en hebben soms het idee bijna van de baan af te rijden. Even iets heel anders, leuk! Het karretje draait 360 graden in de rondte dus je kunt je voorstellen dat we ons een milkshake voelen na afloop. Bij het checken van de feiten zie ik nu dat je 8 jaar moet zijn voor Euro-Mir. Oeps, dat wisten wij niet maar er is geen controle verder dus we hebben geluk gehad achteraf.

 • Leeftijd: min. 8 jaar
 • G-krachten: 4G
 • Lengte: min. 130 cm
 • Waar? Rusland
 • Lucas’ thrill cijfer: 8,5
Leukste achtbanen van Europa-Park

#5 Alpenexpress Coastiality 4D

Yes, daar is de Alpenexpress, we zingen het hier nog steeds! De eerste achtbaan die we doen in Europa-Park en meteen ook de eerste achtbaan ooit in Europa-Park. Jodelahiti! Deze achtbaan in Oostenrijk wil je echt wel doen: 2 keer liefst of meerdere keren als het niet druk is.

Alpenexpress Coastiality is een virtuele achtbaanrit, uniek in Europa! De techniek hiervoor komt van Mack Rides zelf. Het is eigenlijk een uitbreiding op de Alpenexpress Enzian, waarbij je dezelfde ride maakt alleen zonder VR-bril. Wij vinden de Alpenexpress Coastiality absoluut een must. Je moet € 2 per rit per persoon betalen voor de 4D beleving, maar dat is het zeker waard. Je kunt uit 5 verschillende VR-experiences kiezen. Ed & Edda en Ottifanten kunnen we in ieder geval aanraden, de nieuwste 4D ervaring is van Paddington. Je kunt deze 4D ervaring ook in huis halen door de Coastiality app te downloaden.Leeftijd: min. 6 jaar

 • G-krachten: geen idee, niet zo heel veel
 • Lengte: min. 100 cm
 • Waar? Oostenrijk
 • Lucas’ thrill cijfer: 7

Babyswitch Europa-Park

Alpenexpress Europa-Park

#6 De Foodloop (bonus)

Er wordt door Lucas nog één bijzondere achtbaan aan het rijtje toegevoegd: de Foodloop! Deze mag voor hem echt niet ontbreken, deze achtbaan in een restaurant! Er is enorm veel keuze als je het hebt over restaurants en bars in Europa-Park. Het Kaffi Hús in Ijsland is sfeervol, de jungle van de Crocodile Bar supergezellig, de Glückskind-Lounge een lekker rustpunt voor ouders met baby’s in Europa-Park. Verder vinden wij ook The O’Mackay’s Cafe and Pub in Ierland, de Walliser Weinkeller in Zwitserland (ligt wat verscholen) en het gezellige restaurant in Spanje bij de open haard allemaal aanraders.

De achtbaan in het Foodloop restaurant serveert het hele restaurant dus via een achtbaan. Op één plek maakt eten en drinken daadwerkelijk een looping om bij de juiste tafel terecht te komen. Dit is echt uniek en superleuk met kinderen; de leukste achtbaan van Europa-Park voor eten en drinken!

 • G-krachten: in looping vast wel 5G (!)
 • Lengte: het zijn nogal wat meters…
 • Waar? Luxemburg
 • Lucas’ thrill cijfer: 7,5…hopelijk valt er niets!

Achtbaan in Europa-Park, de Foodloop