Frankrijk met kinderen, ieder jaar weer enorm populair
arrow_drop_up arrow_drop_down
Frankrijk met kinderen

Frankrijk met kinderen is en blijft populair

Frankrijk met kinderen is avontuurlijk en actief. Je hebt gegarandeerd een prachtige vakantie en geniet van het Franse eten, zon, zee en strand.

Frankrijk met kinderen

Autovakantie naar de Franse zon

Veel Nederlanders gaan jaarlijks met de auto op vakantie om te kamperen in Zuid-Frankrijk met de kinderen. Maar wat is er nu nog meer te vinden in Frankrijk? Overnacht eens in een bijzondere chambres d'Hotes en bezoek unieke vakantieplekjes of de prachtige natuur. Frankrijk is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Baby's, peuters en tieners zullen zich er prima vermaken, want alles is mogelijk in Frankrijk: een actieve vakantie in de Franse Alpen, een strandvakantie, cultuur snuiven, wandelen in de natuur of leuke stedentrips maken. Populaire streken Wil je op avontuur en van de gebaande paden? Kies dan voor een mooie fietsvakantie. Ook voor wintersport in de Alpen is Frankrijk een prachtige bestemming.

Chambres d'Hôtes Frankrijk

Chambres d'Hôtes en meer over overnachten in Frankrijk

Een Chambres d'Hôtes in Frankrijk is eigenlijk een bed & breakfast met dinermogelijkheid. Wat wij leuk vinden aan dit concept is dat je makkelijk in contact komt met de Fransen, want meestal zitten zij zelf ook aan tafel als je 's avonds eet in je accommodatie. In ieder geval bij de kleine accommodaties is dat gebruikelijk. Wij kunnen ons nog heerlijke kazen, lekkere wijnen en mooie verhalen herinneren. En de kids? Die spelen lekker allemaal buiten als ze klaar zijn met eten. Natuur vind je iets soortgelijks op vakantieparken of camping in Frankrijk. Het is maar net waar je als gezin de voorkeur aan geeft. Wij vinden de sfeer van een leuk Chambres d'Hôtes ontzettend leuk!

Ik was vooral in Frankrijk op doorreis naar Spanje toen ik klein was. De laatste jaren ontdekte ik steeds meer van Frankrijk en omdat ik de taal aardig spreek merk ik dat de Fransen dan toch wel meer toegankelijk worden.

Mireille Steegmans

Côte d'Azur

Populaire vakantiestreken in Frankrijk

Er zijn een aantal populaire streken met kinderen met uitgebreide vakantiemogelijkheden. Bij Nederlanders zijn de Ardèche, Languedoc, de Elzas, de Côte d'Azur, Normandië en Bretagne enorm populair. 


De Ardèche heeft prachtige natuur, in Bretagne is geen plekje verder dan 100 kilometer van zee, de Cote d'Azur heeft de stad Nice met haar culturele erfgoed en zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. Frankrijk blijft ontwikkelen en heeft veel te bieden voor gezinnen.

Franse Ardennen met gezin

Franse Ardennen, avontuurlijk als in België

Wil je lekker actief zijn op vakantie in Frankrijk? Wandelnen, fietsen, misschien met een bootje het water op? Dan zijn de Franse Ardenen gewoon echt heel tof. Je kunt de Franse Ardennen natuurlijk vergelijken met de Belgische Ardennen qua avontuur. Het weer is er vaak wel net wat beter en er wordt in Frankrijk zeker weten geen Nederlands gesproken.

De Elzas met kinderen

De Elzas, kastelen en natuur

De Elzas (Alsace) in Noord-Oost Frankrijk en tegen de Duitse grens is ontzettend populair bij gezinnen vanwege de diversiteit van de streek. Prachtige kastelen en leuke natuurparken ga je hier gegarandeerd vinden. Voor liefhebbers van Franse wijnen is de wijnroute een aanrader. Ook voor een lang weekend weg leent deze regio zich prima. Zijn je kinderen fan van boomklimparken? Dan kunnen ze hier hun hartje ophalen bij o.a. Parc Aventure Acropark.

Parijs, de stad van de liefde

Parijs met kinderen is veelzijdig en ontzettend leuk! Ga kris kras door Parijs met  Paris Visité en als je wilt stap je ook nog even uit bij Disneyland. Verder natuurlijk de Eiffetoren, Jarin du Luxembourg en als je kinderen van toveren houden dan mag Le Musée de la Magie niet ontbreken op je Parijs lijstje met kids.

Marseille met kinderen

Marseille met kinderen, heerlijk in alle jaargetijden

Als er een stad is die ons de laatste jaren enorm heeft verrast dan is het wel Marseille. Wij waren hier in november en konden toen nog heerlijk op het terras zitten en genieten van mooi weer. De zonnebrand moest gewoon echt mee. Bovendien zijn de buitenactiviteiten waaronder het varen naar de calanques dan echt nog prima te doen. Met kinderen is dit toch wel echt een must als je in Marseille bent!

Kamperen in Frankrijk met een baby

Kamperen in Frankrijk met een baby

Kamperen is voor veel Nederlandse gezinnen de ultieme manier om hun vakantie door te brengen. Frankrijk en Italië zijn zeer populaire kampeerbestemmingen voor Nederlanders. Maar waar moet je rekening mee houden als je als je naar Frankrijk wilt gaan met een baby?

Leuke accommodaties in Frankrijk met kinderen