Vakantie in Isère met kinderen
Auvergne-Rhône-Alpes
Mireille Steegmans
Auvergne-Rhône-Alpes
08/03/2022
3 min

Isère, een beauty in de winter én in de zomer

08/03/2022
3 min

Vraag je je af of Isère een geschikte regio is voor je familievakantie? We kunnen in het kort stellen dat Isère geschikt is voor gezinnen die zoeken naar prachtige natuur, rust, zuivere lucht en lekker actief zijn. Bergmassieven en ongerepte natuur, dat is wat je kunt verwachten. En dat geldt zowel voor de zomer als de winter.

Grenoble met kinderen

Isère met kinderen in de zomer

Dit is echt een regio om lekker bij te komen met je kinderen in en om ondertussen te wandelen of te fietsen in de zomer. De landschapen van Isère zijn adembenemend mooi, er is erfgoed, nationaal park Les Écrins, twee kuuroorden en zoals je kunt verwachten van Frankrijk kun je er heerlijk eten. Hoewel de Fransen niet de beste reputatie hebben qua vriendelijkheid, is onze ervaring met Isère anders. De enthousiaste bewoners vertellen met passie over hun streek, het hart van de regio Rhône-Alpes-Auvergne. Een verrassende vakantiebestemming die niet direct voor de hand ligt, maar zeker een goede keuze is voor actieve gezinnen! Wandelen door het heuvelachtige platteland of over bergpaden. Eropuit in uitgestrekte natuurgebieden als de natuurparken La Chartreuse, Oisans en Vercors, genieten van adembenemende uitzichten in een ongerepte natuuromgeving. De Isère biedt een groot aantal landschappen waar iedereen op zijn eigen manier kan bijtanken.

Grenoble, hoofdstad van de Isère

De stad Grenoble ligt in Zuidoost-Frankrijk, aan de voet van de Alpen. Precies op de plek waar de rivieren de Drac en de Isère samenvloeien. De stad is de hoofdstad van het departement Isère  ende op twee na grootste gemeente van de regio Auvergne-Rhône-Alpes, na Lyon en Saint-Étienne. Grenoble is omgeven door bergen. Is Grenoble leuk met kinderen? De stad is het culturele hart van de Isère en een beroemde universiteitsstad, het is dus een levendige stad vol met bars, restaurants en bovendien de façades van middeleeuwse en moderne gebouwen elkaar aanvullen. In Grenoble wil je sowieso de Bastille bezoeken, een voormalig fort dat hoog boven de stad ligt. Je hebt hier werkelijk prachtige uitzichten, maar de echte highlight voor kinderen zijn hier de "Bubbles"-kabelbanen die je onderweg naar boven neemt. Deze ronde bollen brengen je naar een geweldig uitzicht over de stad Grenoble. Er zijn boven ook een paar kleine musea en er is ook een avonturenpark.

Kabelbaan in Grenoble

Fietsen in Isère met kinderen

Het departement heeft 21 fietsparcoursen toegankelijk gemaakt en voorzien van bewegwijzering. Om de Isère te ontdekken kunnen fietsers gebruikmaken van een netwerk van 1.000 km aan routes die over het gebied verspreid liggen. Ook voor gezinnen zijn er volop mogelijkheden. Fietsverhuur is mogelijk om allerlei manieren en zelfs voor de allerkleinsten zijn er mogelijkheden om ze achterop mee te nemen op een veilige manier in de berg. Dankzij de parcoursen door de vlaktes en bergen, met verschillende niveaus en afstanden, biedt de streek veel opties.

Stedentrip Grenoble met kinderen

Isère in de winter

Isère is de op twee na de grootste bergbestemming in Frankrijk. In totaal zijn er 22 wintersportplaatsen verdeeld over 4 gebergten:

  • Belledonne
  • de Chartreuse
  • de Vercors
  • de Oisans

Deze gebieden bieden veel variatie en bieden volop mogelijkheden voor wintersporters. In het gebied is er 1.200 kilometer aan skipistes en in totaal kun je rekenen op 390 skiliften en 1.000 kilometer aan gemarkeerde skipistes. 70% van alle accommodaties liggen echt in de bergen dus ze zijn perfect bereikbaar.

Franse Isere in de winter

Famille Plus Montagne

Verschillende skioorden in Isère hebben het keurmerk "Famille Plus Montagne", dat betekent dat deze accommodaties gezinsvriendelijk zijn met een persoonlijke ontvangst, aangepaste animatie, speciale tarieven en activiteiten voor kinderen. Verder dichtbij faciliteiten, inclusief kinderdagverblijf voor kinderen van 18 maanden tot 12 jaar. De volgende skioorden hebben het kwaliteitskeurmerk "Famille Plus Montagne":

  • De 2 Alpes
  • Chamrousse
  • Vaujany
  • Villard-de-Lans/Corrençon-en-Vercors
  • Alpe d’Huez