Normandië met kinderen

Isère met kinderen, mooi in de winter & de zomer

Bergmassieven en ongerepte natuur in Isère 

Vraag je je af of Isère een geschikte regio is voor je familievakantie? We kunnen in het kort stellen dat Isère geschikt is voor gezinnen die zoeken naar prachtige natuur, rust, zuivere lucht en lekker actief zijn. Dat geldt zowel voor de zomer als de winter

Isère met kinderen in de zomer

Dit is echt een regio om lekker bij te komen met je kinderen in en om ondertussen te wandelen of te fietsen in de zomer. De landschappen van Isère zijn adembenemend mooi, er is erfgoed, nationaal park Les Écrins, twee kuuroorden en zoals je kunt verwachten van Frankrijk kun je er heerlijk eten. Hoewel de Fransen niet de beste reputatie hebben qua vriendelijkheid, is onze ervaring met Isère anders. De enthousiaste bewoners vertellen met passie over hun streek, het hart van de regio Rhône-Alpes-Auvergne. Een verrassende vakantiebestemming die niet direct voor de hand ligt, maar zeker een goede keuze is voor actieve gezinnen! Wandelen door het heuvelachtige platteland of over bergpaden. Eropuit in uitgestrekte natuurgebieden als de natuurparken La Chartreuse, Oisans en Vercors, genieten van adembenemende uitzichten in een ongerepte natuuromgeving. De Isère biedt een groot aantal landschappen waar iedereen op zijn eigen manier kan bijtanken.

Fietsen in Frankrijk met kinderen

Fietsen in Isère met kinderen 

Het departement heeft 21 fietsparcoursen toegankelijk gemaakt en voorzien van bewegwijzering. Om de Isère te ontdekken kunnen fietsers gebruikmaken van een netwerk van 1.000 km aan routes die over het gebied verspreid liggen. Ook voor gezinnen zijn er volop mogelijkheden. Fietsverhuur is mogelijk om allerlei manieren en zelfs voor de allerkleinsten zijn er mogelijkheden om ze achterop mee te nemen op een veilige manier in de berg. Dankzij de parcoursen door de vlaktes en bergen, met verschillende niveaus en afstanden, biedt de streek veel opties.

Wintersport in Isère met kinderen

Isère met kinderen in de winter

Isère is de op twee na de grootste bergbestemming in Frankrijk. In totaal zijn er 22 wintersportplaatsen verdeeld over 4 gebergten:

  • Belledonne
  • de Chartreuse
  • de Vercors
  • de Oisans

Deze gebieden bieden veel variatie en bieden volop mogelijkheden voor wintersporters. In het gebied is er 1.200 km. aan skipistes en in totaal kun je rekenen op 390 skiliften en 1.000 km. aan gemarkeerde skipistes. 70% van alle accommodaties liggen echt in de bergen dus ze zijn perfect bereikbaar.

Wintersport in Isère met kinderen

Famille Plus Montagne

Verschillende skioorden in Isère hebben het keurmerk "Famille Plus Montagne", dat wil zeggen dat deze accommodaties gezinsvriendelijk zijn met een persoonlijke ontvangst, aangepaste animatie, speciale tarieven en activiteiten voor kinderen. Verder dichtbij faciliteiten, inclusief kinderdagverblijf voor kinderen van 18 maanden tot 12 jaar. De volgende skioorden hebben het kwaliteitskeurmerk "Famille Plus Montagne" (2020):

  • De 2 Alpes
  • Chamrousse
  • Vaujany
  • Villard-de-Lans/Corrençon-en-Vercors
  • Alpe d’Huez