Tips Voorjaarsvakantie met kinderen
Frankrijk
Mireille Steegmans
Frankrijk
02/04/2022
2 min

Voorjaarsvakantie in de Franse bergen met Famille Plus

02/04/2022
2 min

Met je kinderen op wintersport in de Franse bergen: wat een heerlijk vooruitzicht! Maar welke skioorden zijn het meest aangepast op gezinnen? Simpel, die herken je aan het keurmerk ‘Famille Plus’. 

Wat is Famille Plus in Frankrijk?

Dit label wordt toegekend aan bestemmingen die voldoen aan verschillende criteria, zoals activiteiten voor alle leeftijden, aangepaste tarieven voor kinderen, een speciale ontvangst en faciliteiten binnen handbereik. Het doel is om families een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Benieuwd wat je zoal zou kunnen doen in deze skioorden? Lees dan even verder.

Wintersport voorjaarsvakantie met kinderen

Op avontuur in...

Les Gets is het skioord waar kinderen indianen worden. Dit skioord heeft een piste gemaakt met een speciaal indianenparcours. Tipi’s, totempalen en tooien, het mag allemaal niet ontbreken. Bovendien kunnen kinderen zich onderweg zelfs laten schminken of lekker tekenen. Dat geeft weer een ludieke twist aan hun sneeuwavonturen!

Maar hier houdt het uiteraard niet op. Wat dacht je van het Sancy Park in Le Mont-Dore? Je kroost kan zich hier uitleven met maar liefst drie beveiligde sleepistes, een circuit voor elektrische sneeuwscooters, een 10-meter hoge zogenaamde ‘Helse Toren’ (glijbaan, klimwand en sprong in het diepe) en frisbeegolf. Je voelt al aankomen waarom deze gebieden het predicaat Famille Plus hebben waarschijnlijk.

Family Park van Courchevel

Echte waaghalzen moeten naar het Family Park van Courchevel. Doe een wedstrijdje op een makkelijk snowboardcrossparcours of ga naar het snowpark dat als een van de mooiste geldt in de Alpen met z’n boxen, kickers en schansen. Als de kinderen nog niet uitgeput zijn, kunnen ze een opblaasbare piramide beklimmen, op een luchtkussen springen of een sneeuwballengevecht doen in het ijsdoolhof. Daar zijn ze wel even zoet mee.

Naar beneden skiënd bij Val d’Isère wacht er een leuke verrassing op de (wat meer ervaren) wintersporter midden in het Forêt des Étroits, namelijk het duurzame Village Perdu dat geheel van larikshout afkomstig uit de Alpen is gemaakt en daarmee perfect opgaat in de omgeving. Het bestaat uit allemaal boomhutten die door bruggetjes met elkaar worden verbonden. Ski’s uit en ontdekken maar!

Wintersporten in Frankrijk met kinderen

Nog veel meer Famille Plus in Frankrijk met je gezin

Heb je al eens gehoord van snooc? Het is een soort sleeën op een ski met een zitje dat jong en oud weet te verleiden. Als dit jou ook nieuwsgierig heeft gemaakt, dan kun je lessen volgen in Peyragudes, bijvoorbeeld met een leraar van de Franse skisichool ESF. Sluit vervolgens de dag af met een potje mountainkarten met het gezin op de verlichte Carrouselpiste van het skioord. Eens kijken hoe hard iedereen durft te gaan! 

In Valmorel hebben ze ook iets origineels bedacht: human curling. Zet je kind in een grote band en probeer met een flinke duw hem/haar zo dicht mogelijk bij het midden van de stip te krijgen. Hilarisch! Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, dan kun je met zo’n band nu ook lekker van een besneeuwde helling af roetsjen in Alpe d’Huez. Ga eens allemaal tegelijkertijd naar beneden, daar krijg je wel kippenvel van.

Degenen die ervan dromen om het Massif des Écrins eens van bovenaf te zien, kunnen hun hart ophalen in Orcières. Vanaf daar vertrekt namelijk een luchtballon die je van 1850 naar 4500 meter hoogte brengt voordat je landt op het vliegveld van Gap-Tallard. Het is een fantastische ervaring met steeds wisselende uitzichten op het gebergte. Bovendien kun je onderweg genieten van een kaas- of chocoladefondue. Waar wacht je nog op? Blijf je liever met beide voeten aan de grond, dan kun je een gezellige koetsrit maken en de omgeving van Puy-Saint-Vincent en Le Villaret in het Pays des Écrins rustig op je in laten werken.