Tips Lyon met kinderen
Frankrijk
Daphne Liebrand
Frankrijk
06/02/2022
4 min

Tussenstop in Lyon met kinderen – vier actieve gezinsuitjes

06/02/2022
4 min

Lyon ligt erg strategisch voor een tussenstop op de Route du Soleil. De meeste mensen kennen haar van naam en slapen er hooguit een nachtje. Want... is Lyon wel leuk met kinderen? De kinderen hebben al zolang in de auto gezeten als we in Lyon aankomen, we willen wel wat bewegen in de stad, kan dat? Deze vragen had ik in ieder geval toen we voor het eerst naar Lyon gingen. Ik kan je nu alvast iets verklappen. Ja, Lyon is leuk met kinderen en ja, je kunt zeker actief bezig zijn! Lyon is zelfs zo leuk en er zoveel te doen voor groot en klein dat je minimaal twee volle dagen nodig hebt om hier lekker rond te dwalen, te fietsen of klimmen en dan ben je nog niet klaar. Wij zetten de leukste actieve gezinsuitjes voor je op een rij.

Wat is leuk in Lyon met kinderen

Wandelen door de oude stad

Als je maar kort de tijd hebt in Lyon, dan zou ik zeker een wandeling door Vieux Lyon aanraden. Deze wijk staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vieux Lyon bestaat uit smalle steegjes, gezellige pleintjes, de ‘montées’ en ‘traboules’ en voortreffelijke restaurants. Onze kinderen vinden het heerlijk om door deze oude straatjes te dwalen en de trappen -montées- te beklimmen en daarbij de treden te tellen. De ‘traboules’ zijn geheime, onderdoorgangen. Voor kinderen, maar ook volwassenen is het iedere keer weer spannend waar je nu weer uitkomt.

TIP! Reis je met een baby, dreumes of peuter die niet zo ver kan lopen, neem dan een buik- of rugdrager mee als je deze wijk bezoekt. Dat is hier een stuk praktischer dan met een buggy of kinderwagen.

Fietsen door Lyon met kinderen

Onze kinderen vinden het heerlijk om achter op de fiets een stad te verkennen. De gemeenteraad van Lyon heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in fietspaden, in navolging van veel gemeenten in Frankrijk. Je kunt hier nu heerlijk langs de rivieren de Rhône en de Saône -die beide door de stad stromen- fietsen. Bij Baja Bikes kun je fietsen huren om zelf op pad te gaan, maar je kunt er ook een fietstour boeken met een Engelssprekende gids. De fietstocht duurt twee uur en dat is meestal prima te doen met peuters en kleuters. Kinderen tot zes jaar kunnen achterop en voor kids vanaf ongeveer 1.40 meter zijn kinder-e-bikes te huur. Let erop dat kinderen tot en met 12 jaar verplicht zijn een fietshelm te dragen, ook als ze achter op de fiets zitten. Voor volwassenen is een fietshelm niet verplicht, maar deze wordt wel aangeraden.

Varen over de Rhône en de Saône

Ik geef het toe, hier hoef je zelf niet erg veel voor te doen, maar varen door Lyon kun je eigenlijk niet overslaan. Door Lyon stromen zowel de Rhône als de Saône. Wat is er dus fijner om deze mooie stad vanaf het water te aanschouwen? Onze ervaring is, dat dit ook met peuters en kleuters een heerlijk uitje is, als je een niet al te lange boottocht boekt. De leukste boottochten boek je bij Les Bateaux Lyonnais.

Tip Lyon met het gezin

Klimmen in de stad Lyon?

Klimmen in de stad? Ja! Ook dat kan in Lyon met kinderen, want hier vind je klimpark France Aventures Lyon. Geen klimhal of klimmuur, nee echt in de natuur. Tof hè? Dat is nog eens op en top bewegen. Hier vind je activiteiten voor het hele gezin. Peuters vanaf twee jaar kunnen op hun eigen niveau klimmen en klauteren. De parcours lopen op qua moeilijkheid en zijn gerangschikt of lengte en leeftijd. Ga je mee klimmen, of zweef je liever van boom naar boom met uitzicht over deze geweldige stad?

Klimpark in Lyon met kinderen

Parken, pleinen, speeltuintjes, musea en meer!

Ik zei het in de inleiding van dit blog al. Lyon is zo leuk voor gezinnen, hier moet je minimaal twee volle dagen blijven en als het kan wat langer. Het doet de stad geen recht om hier maar een nachtje op doorreis te blijven. Wij zijn zo enthousiast over Lyon dat we er een complete online reisgids over schreven. In deze stedengids van Lyon beschrijven we meer dan 20 uitjes die ontzettend leuk zijn voor gezinnen, inclusief handige tips. Hierin vind je de leukste parken, leukste musea in Lyon met kinderen, de mooiste pleinen, leukste speeltuintjes en nog meer informatie om je stedentrip naar Lyon met kinderen onvergetelijk te maken! De stedengids Lyon van Kleine Wereldreiziger is een musthave voor ouders die Lyon écht goed willen ontdekken met hun kinderen.

Leuke uitjes in Lyon met kinderen

Overnachten in Lyon

Lyon heeft ontzettend veel leuke familiehotels, of andere accommodaties. In onze reisgids ‘Lyon met kinderen’ staan de 10 leukste, waarvan Novotel Lyon Gerland Musée des Confluences er een is. In de kamer staat een comfortabel tweepersoonsbed en een bedbank die makkelijk om te vormen is tot een tweepersoonsbed voor de kinderen. Onze kinderen waren vooral dol op het zwembad en de spelletjes in de lobby.

Lyon City Card

Ben je in Lyon van plan een aantal musea en attracties te bezoeken en/of binnen de stad met het openbaar vervoer te reizen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de Lyon City Card aan te schaffen. Je hebt kaarten met een geldigheid van een tot en met vier dagen. Kijk op de website voor prijzen en de voorwaarden.Kathedraal van Lyon