Eten in Lyon met kinderen
Frankrijk
Daphne Liebrand
Frankrijk
07/05/2022
4 min

De drie leukste musea met kinderen in Lyon

07/05/2022
4 min

Lyon is een mooie tussenstop op de Route du Soleil. Wat heel veel mensen niet weten, is dat Lyon erg leuk is om met kinderen te bezoeken. Lyon is zelfs zo leuk en er zoveel te doen voor gezinnen dat je minimaal twee volle dagen nodig hebt om hier lekker rond te dwalen en de stad te bekijken. In Lyon zijn leuke musea voor kinderen. Dit zijn onze drie favorieten.

Museum in Frankrijk met kinderen

Gallisch-Romeinse museum en de oude Romeinse theaters

Geschiedenis gaat pas echt leven bij kinderen als er spullen zijn om te bekijken, maar vooral als ze actief bezig zijn. Dat kan bij dit Gallisch-Romeinse museum en de Romeinse Theaters van Fourvière. Er zijn hier niet alleen verschillende ruimtes waar de gevonden objecten zoals mozaïeken en gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse Tijd tentoongesteld zijn, maar kinderen kunnen hier van alles doen. Zo kunnen ze zich verkleden als een Romein, er zijn oude spelen en spellen om zelf te spelen, je gezin kan iets leren over de goden uit de Romeinse Tijd en ontdekken hoe de mensen in die tijd het eten klaar maakten.

Op het terrein van het museum liggen twee Romeinse theaters. Het Odéon en het Théâtre Romain. Het Odéon was bedoeld om voorstellingen in te geven en wedstrijden te houden. Het Théâtre Romain de Fourvière is een antiek theater waar meer dan 10.000 toeschouwers konden genieten van muzikale komedies. Deze theaters zijn gratis te bezoeken. Voor het museum moet je entree betalen, maar met de Lyon City Card mag je gratis naar binnen.

Musée des Confluences en haar tuin

Het bekendste museum in Lyon is het Musée des Confluences. Alleen al het gebouw is een waar kunstwerk. Volgens kenners lijk het op een ruimteschip of zien jouw kinderen iets anders in het gebouw? Binnen loop je van de tijd van de dinosaurussen (met skeletten) naar het heden. Een kinderwagen kan prima mee naar dit museum en heb je trek, je vindt hier twee restaurants. Voor het museum betaal je entree, maar met de Lyon City Card is het gratis te bezoeken.

Achter het museum vloeien de Rhône en Saône samen. Hier ligt de museumtuin die gratis te bezoeken is. Dit is een mooi uitzichtpunt op Lyon en hier staan de grote Lyon letters. Altijd een mooie plek voor een foto van je kinderen.

Musée des Confluences Lyon

Musée des Miniatures et Décors de Cinéma

Zijn jullie net als wij dol op film, dan is Musée des Miniatures et Décors de Cinéma iets voor jullie. Zo zie je er miniatuur tafereeltjes van restaurants, kerken, musea of woonkamers die tot in detail zijn uitgewerkt. Het is knap hoe goed deze miniaturen zijn gemaakt, je kunt er steeds weer naar kijken en iets nieuws ontdekken. Naast de miniaturen zijn er ook juist indrukwekkend grote objecten als dino’s en aliens. Bovendien kun je hier het originele kostuum uit Batman Forever, Guizmo uit Gremlins, een triceratops uit Jurassic Park en nog veel meer originele kostuums, maskers en prothesen bewonderen. Niet alle delen van de tentoonstelling zijn geschikt is voor (jonge) kinderen, maar dit staat goed aangegeven en je kunt dat deel dan ook prima ontwijken. Ook dit museum is gratis te bezoeken met de Lyon City Card. In het museum is een lift, dus in principe kan je een buggy meenemen voor je baby of dreumes, maar vanwege de ruimte is een draagdoek of -zak handiger.

Speeltuintjes in de stad

Parken, pleinen, speeltuintjes, actieve uitjes en meer!

We zeiden het in de inleiding van dit blog al. Lyon is zo leuk voor gezinnen, hier moet je minimaal twee volle dagen blijven en als het kan wat langer. Het doet de stad geen recht om hier maar een nachtje op doorreis te blijven. Wij zijn zo enthousiast over Lyon dat we er een complete online reisgids over schreven. In deze stedengids van Lyon beschrijven we meer dan 20 uitjes die ontzettend leuk zijn voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. We tippen de leukste parken, nog meer kindvriendelijke musea, de mooiste pleinen, fijne speeltuintjes, actieve uitjes en nog veel meer informatie om je stedentrip naar Lyon met kinderen onvergetelijk te maken! De stedengids Lyon is uniek in haar soort en exclusief geschreven voor gezinnen. De gids sluit aan op ons e-book waarin we in 6 etappes een complete roadtrip langs de Route du Soleil met kinderen beschrijven.

Place Bellecour Lyon met kids

Overnachten in Lyon met kinderen

Radisson Blu Lyon is gevestigd in de iconische Part-Dieu-toren. Dit hotel ligt dicht bij het treinstation Part-Dieu en verschillende metrohaltes. Je loopt in een klein half uur naar Place Bellecour. De bar en het restaurant van het hotel bevinden zich op de 32e verdieping, waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over de stad! Vanuit je kamer heb je trouwens ook een heerlijk uitzicht over Lyon. De familiekamers zijn lekker ruim en modern ingericht. Een ander voordeel met kinderen is dat het hotel een soort levensmiddelenwinkeltje heeft dat voor gasten altijd open is.

> Boek Radisson Blu Lyon bij Booking.com

Lyon bij nacht

Lyon City Card

Ben je in Lyon van plan een aantal musea en attracties te bezoeken en/of binnen de stad met het openbaar vervoer te reizen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de Lyon City Card aan te schaffen. Je hebt kaarten met een geldigheid van een tot en met vier dagen. De kaart verdient zich snel terug dus het loont de moeite om te kijken of hij voor jullie gezin geschikt is.Uitjes in Lyon met kinderen