Houston en New Orleans met kinderen
Noord- en Midden-Amerika
Daphne Liebrand
Noord- en Midden-Amerika
01/25/2024
9 min

De leukste uitjes in en tussen Houston en New Orleans

01/25/2024
9 min

Bij reizen door de Verenigde Staten met kinderen denken veel ouders aan het bezoeken van de Disney Parken, een stedentrip naar New York, of de natuur in bij The Grand Canyon, Yosemite en andere prachtige natuurparken. Wij kiezen voor iets anders. Onze kinderen willen graag naar NASA, maar ook een echte honkbalwedstrijd bezoeken en zwemmen in de heerlijke blauwe zee van Miami. In de meivakantie rijden wij in twee weken van Houston naar Miami. In dit blog vind je de plekken van Houston tot en met New Orleans die leuk zijn voor een overnachting of een bezoek met het hele gezin. In het blog van New Orleans tot Miami vind je het vervolg van onze fantastische roadtrip.

Algiers Point New Orleans gezinsuitje

NASA in Houston

Heel wat kinderen dromen er van astronaut te worden. En geef maar toe, er zijn weinig mensen waarbij ruimtevaart geen verwondering opwekt. In het NASA Space Center in Houston kun je in dat geval je hart ophalen. Bij binnenkomst duiken de kinderen direct het kids gedeelte in waarin onder andere interactieve spelletjes gespeeld kunnen worden. Barry reserveert ondertussen een plekje op de shuttlebus. Het Space Center is nogal groot en de shuttle brengt ons naar de andere kant van de weg waar buiten twee oude raketten rechtop staan en in een gigantische loods de Saturn V raket ligt. Indrukwekkend drukt in dit geval onvoldoende uit hoe groot het ding is. Het is erg leuk om om de raket heen te lopen. Ook het verhaal over een aantal lanceringen van NASA is interessant om te bekijken. We nemen een shuttle terug en komen uit bij de Independence. Een spaceshuttle boven op een vliegtuig, die vanaf een vliegend vliegtuig wordt gelanceerd. Hier kun je in en de kinderen kijken hun ogen uit. In het binnenmuseum zie je aangeklede ruimtes. De kinderen ontdekken bijvoorbeeld hoe astronauten zich douchen en hoe ze slapen. In ‘The Food Lab’ kunnen je lunchen. Verschillende standjes bieden een divers menu en dat is wel zo fijn als je hier een actieve dag hebt.

NASA Houston Space Center met kinderen

Andere kindvriendelijke activiteiten in Houston

Natuurlijk ga je niet alleen naar Houston voor NASA. In downtown Houston ligt Buffalo Bayou Park waar je een heel mooi uitzicht hebt op de skyline van de stad. We wandelen door het park en over een pad langs de rivier het centrum in. Terwijl de kinderen in Market Square Park spelen, genieten wij op een bankje van de stad, haar geluiden en de vele vogels die er in slagen daar nog bovenuit te komen.

NASA Space Center educatief voor kinderen

Houston Museum of Natural Science

In het Museum District bezoeken wij het Houston Museum of Natural Science. Tip: check of een family membership voor jullie een voordelige optie is. In het museum bekijk je bijvoorbeeld zalen vol mineralen en juwelen. Via het rariteitenkabinet wandel je de afdeling met inheemse Texaanse dieren in. Ze zijn uiteraard opgezet, maar toch ratelt de ratelslang en klopt de specht op de boom. Ook zijn er tentoonstellingen over het oude Egypte en de inheemse bewoners van Amerika. Heel veel kinderen zijn dol op dino’s. Deze vind je hier uiteraard ook en ze staan ook nog eens erg mooi opgesteld. Je kunt in het museum eten, maar er zijn niet veel zitplaatsen. Wij gaan naar Bodegas Taco Shop. Een heel goed Mexicaans restaurant in een geweldige setting een stukje verderop.

Het museum is nogal groot. Je kunt met je kaartje de hele dag terecht. Heb je frisse lucht nodig, loop dan naar buiten. Het museum ligt in het gigantische Hermann Park. Maak hier een wandeling, laat de kinderen even lekker spelen of combineer je culturele uitje met een bezoek aan de Houston Zoo die je ook in dit stadspark vindt.

Houston Museum of Natural Science Dinosaurus tentoonstelling

Sheldon Lake State Park

Het Sheldon Lake State Park is een wetlandpark met een leuke uitkijktoren van waaraf je de moerassen en meren ziet liggen. De paden liggen vaak op vlonders en de paadjes kronkelen door het bos. Er zijn veel borden met informatie over alles wat aan planten en dieren leeft in dit bijzondere gebied. In de aangelegde vijvers kun je nog altijd vissen. Dit moet vanaf een vlonder, omdat er behalve vissen ook alligators onderwater leven. Let daarom goed op je kinderen en laat ze niet op over de randjes van de vijvers wandelen. Tip: wandel met je gezin de prairie route over de houten vlonders.

Sheldon Lake State Park

Sheldon Lake State Park met kids

Leuke stops van Houston naar New Orleans

Het klinkt misschien gek, maar ook als je niet hoeft te tanken moet je met je kinderen even stoppen bij een Buc-ee’s. Dit is een keten van enorme Texaanse benzinestations. Behalve tanken is er een mega stationswinkel met een foodcourt waar mensen met oranje cowboyhoeden werken. Elke keer als er vers stuk vlees voor de dag wordt gehaald laat het personeel een yell horen. Buc-ee’s heeft een mascotte. Een bever met een rode pet en een rood truitje. In de winkel kun je honderden verschillende Buc-ee’s producten kopen, waaronder petjes, kleding, knabbels, feestartikelen en nog veel en veel meer. In een oude rode Buc-ee’s truck liggen Buc-ee’s knuffels in de laadbak, een leuk fotomomentje.

Buc-ee’s Texas gezinsstop roadtrip

Atchafalaya National Wildlife Refuge

Ook het Atchafalaya National Wildlife Refuge is een leuke stop. De Interstate 10 tussen Houston en New Orleans loopt dwars door dit moeraspark en wij willen het van dichtbij bekijken. Er leven hier vele soorten vogels, alligators, schildpadden, knaagdieren en zelfs beren. Bij de eerste de beste brug waar we parkeren en uitstappen, zien we twee alligators in de rivier liggen! Ook spotten we schildpadjes en horen er onwijs veel vogels. Als we verder rijden langs de moerassen spotten we de ene na de andere alligator. Het gebied is prachtig en het spreekt bij de kinderen tot de verbeelding. Het lijkt alsof we in een moerasgebied zijn, zoals in de tijd van de dino’s. Het zoemt er van de insecten en we blijven prachtige vogels, schildpadden en zelfs een beverrat spotten! Kortom een top plek om de lange reis tussen Houston en New Orleans te onderbreken.

Atchafalaya National Wildlife Refuge

Atchafalaya National Wildlife Refuge wildlife observeren

Doen in New Orleans met kinderen

New Orleans is de Jazz hoofdstad van de wereld. Een heerlijke stad waar wij ons direct thuis voelen. Er is zoveel te doen. Dit zijn onze tips met veel afwisseling.

Wandelen door Algiers Point

Maak een wandeling door de historische wijk Algiers Point. Algiers Point ligt aan de overkant van de Mississippi waar je met de veerboot kunt komen. Dit tochtje wordt door menig kind op prijs gesteld. Bij de haven van Algiers Point ligt de Jazz Walk of Fame, deze kun je bekijken. Je kunt ook de andere kant op en over de dijk langs de Mississippi wandelen, of je loopt direct de wijk in en over de dijk terug. De wijk is ontzettend sfeervol met prachtig gekleurde houten huizen. Iedereen kiest lekker zelf zijn of haar lievelingskleuren, prachtig! Er staan enorme bomen waarin ontzettend veel vogels en eekhoorns wonen. Veel tuinen zijn weelderig, met heerlijk geurende bloemen en soms een prachtige oldtimer. Er zijn in deze wijk ook leuke (kindvriendelijke) restaurants als: Tout de Suite Café voor een uitstekend ontbijt of kopje koffie met lekkers of Barracuda voor overheerlijke Taco’s.

Gezellig eten met kinderen Barracuda Restaurant New Orleans

French Quarter en het City Park

De wijk French Quarter met haar prachtig gekleurde huizen is heerlijk om doorheen te wandelen. Niet alleen de gebouwen zijn mooi, maar er wordt in deze Jazz hoofdstad overal muziek gemaakt. Loop door naar het Armstrong park, zodat de kinderen even lekker kunnen rennen. Neem dan een van de leuke trammetjes naar het enorme City Park. Hier kun je naast lekker wandelen en spelen – er zijn speeltuintjes - naar het museum bijvoorbeeld het Children’s Museum, Storyland een pretpark, een dierentuintje, wandelen door de botanische tuinen, fietsen huren, bootje varen en nog veel meer. Eet in ieder geval een heerlijke beignet met veel te veel poedersuiker bij Café du Monde. Daar kunnen de kinderen meteen ook heerlijk spelen.

Pretpark Storyland New Orleans met kinderen

Live muziek in New Orleans met kinderen

Café du Monde New Orleans snack moment

Jean Lafitte National Historical Parc & Preserve

Jean Lafitte National Historical Parc & Preserve ligt een eindje buiten New Orleans en is met de auto bereikbaar. Bij het bezoekerscentrum van het NP is van alles te ontdekken over dit moerasgebied in de monding van de Mississippi. Je kunt op knopjes drukken en luisteren hoe de dieren klinken die hier voorkomen. De kinderen leren over het stroomgebied van de rivier en haar flora en fauna. We hebben een erg leuk gesprek met de ranger en de kinderen krijgen een zoekkaart voor onze wandeling en ontvangen een speldje, zodat ze nu herkenbaar zijn als junior ranger. Ieder National Park heeft zijn eigen junior rangerspeld. Dat wordt sparen dus!

Jean Lafitte National Historical Parc Preserve met kinderen

Er zijn meerdere trails geschikt voor gezinnen. Wij kiezen de Bayou Coquielle Trail, van ongeveer drie kwartier. Omdat een deel van de paden is vernield door een orkaan, kun je geen rondje lopen en moet je via dezelfde weg terug. Een pad voert ons door de wetlands. Je mag niet van de paden af, want er leven hier gevaarlijke dieren als alligators en slangen én giftige planten. Tijdens de wandeling strepen de kinderen het een en ander van hun zoekkaart af. We horen prachtig vogelgezang en de insecten - geen muggen deze keer - zoemen om ons heen. Behalve vogels spotten we visjes, libellen, vlinders, bijen en een rood-zwarte krekel.

Jean Lafitte National Historical Parc natuurpad met gezin

Met korting een auto huren? Dat kan!

Wij huren onze auto altijd bij Sunny Cars. Ook de auto die we in Houston huurden en in Miami inleverden. Waarom? Vooral om de goede service, het feit dat je echt goed verzekerd bent en omdat je bij Kleine Wereldreiziger korting krijgt! Ben je lid van Kleine Wereldreiziger PLUS of heb je één van onze stadsgidsen of reisgidsen aangeschaft? Dan kun je een leuk retourbedrag aanvragen als je via Kleine Wereldreiziger een auto huurt bij Sunny Cars.

Geen lid worden en toch een leuke korting krijgen? Je ontvangt sowieso € 10,- retour als lid van Kleine Wereldreiziger PLUS gratis. Dit kan zelfs 5% van je totale huurbedrag (exclusief BTW) zijn als je betalend lid wordt of een reisgids van ons aangeschaft. Tel zelf maar uit je winst als je een dure huurauto boekt. Het retourbedrag kan lekker oplopen tot een maximumbedrag van 60 euro per reis! Wil je alle voorwaarden nog eens rustig nalezen? Dat kan hier.

Jean Lafitte National Historical Parc _ Preserve