Belgische Ardennen met kinderen

Ardennen met kinderen, actief in de natuur

Leuke actieve uitjes en de natuur

Op survival gaan! Dat is het eerste waar je aan denkt bij de Ardennen, toch? Veel mensen gaan daarvoor naar de Ardennen, want het kan er ook echt supergoed. Ook met kinderen zijn er genoeg mogelijkheden om actief te zijn door te gaan klimmen in een avonturenpark. Of wat dacht je van kajakken, vlotvaren, fietsen of wandelen. Met oudere kinderen is natuurlijk rotsklimmen en abseilen erg stoer om te doen. Wij hebben de leukste uitjes met kinderen voor je geselecteerd in de Ardennen.

Ga verder op zoek naar leuke cafeetjes, restaurants en lekkere lokale specialiteiten als je van lekker eten en drinken houdt. In de steden van België zul je zeker aangenaam verrast worden door alle lekkernijen, want een Brusselse wafel hoort er toch minimaal wel bij als je naar de Belgische hoofdstad Brussel gaat, toch?

Ardennen met kids = genieten

Een paar uurtjes rijden en je zit midden in het avontuur en de heuvels van de Belgische Ardennen. Een dagje, weekendje of vakantie in de Ardennen staat garant voor genieten. Er zijn echt veel mogelijkheden voor gezinnen en daar is de Ardennen bekend om. Leuke dorpjes, kastelen, pretparken, dierentuinen en verschillende grotten die de moeite meer dan waard zijn.

Luikse wafel

Belgische gastronomie 

Wil je niet per se heel actief zijn in de Belgische Ardennen? Ga dan op zoek naar de mooie kastelen, musea, pretparken, dorpjes en geniet van het heerlijke eten en de Belgische gastronomie. Overigens geldt in heel België dat ze eten en drinken veel meer kunnen waarderen dan wij Nederlanders. 

Henegouwen met kinderen

Zoveel te doen in Henegouwen 

De provincie Henegouwen is onderdeel van de Belgische Ardennen. Veel minder bekend en onze tip is daarom: profiteer hiervan! Wij hebben een heerlijke week gehad in Henegouwen met onder andere uitjes naar Chateau de Chimay, een dagje  Paira Daiza en een bijzondere boottocht door Canal du Centre in combinatie met een bezoek aan de  scheepsliften van Strepy Thieu.

Grotten van Han

De grotten van Han & Wildpark

De verschillende grotten in de Belgische Ardennen zijn erg divers. De bekendste zijn toch wel de Grotten van Han. Je gaat hier met een trammetje naartoe, een belevenis op zich! Bezoek zeker het naastgelegen Wildpark, trek gerust een dag uit voor een bezoek aan het hele domein. In de Ardennen zijn ook nog de grotten van Hotton, de grotten van Remouchamps en de grotten bij Dinant.

Le Château Féodal in La Roche-en-Ardenne

Le Château Féodal 

Le Château Féodal of in het Nederlands het Feodaal kasteel van La-Roche-en-Ardenne torent hoog boven La Roche-en-Ardenne uit als je stad vanaf de berg binnen komt rijden. Een prachtig gezicht, dat moet gezegd worden. Fotomomentje! Als je naar het vroegere kasteel kijkt dan is La Roche-en-Ardenne met recht een stad.

Uitjes Ardennen met kids

Dagje weg in de Ardennen

Een dagje weg in de Ardennen, gegarandeerd kidsproof? Komt ie:

  • Forestia: dierenpark en avonturenpark in één met allemaal parcoursen voor verschillende leeftijden.
  • Monde Sauvage: een safaripark compleet met papegaaien, zeeleeuwen en een roofvogelshow.
  • Spoorwegfietsen La Molignée: In je eigen tempo fietsen over een oude spoorweg langs de prachtige vallei van de Molignée.
  • Parc Chlorophylle: Wat ooit een safaripark was is nu een avonturenbos ten top. Voor avonturiers een geweldige plek!
  • Attractiepark Plopsa Coo van Studio 100: Vicky the ride, de bobslee, Dino splash, apeneiland en de helden van Studio 100!

Logeren bij de boer
Het Betere Boerenbed

Boerenbed heeft ook in België een aantal accommodaties waaronder eentje in de Ardennen. Je kunt hier genieten van een glamping vakantie bij de boer en slaapt in een tent of sfeervol houten huisje.

Mireilles reistips voor ouders

Het is voor de hand liggend dat je je vakantie naar België zelf regelt. Hieronder staan mijn tips voor het regelen van jullie vakantie naar België met daarbij de beste organisaties om je accommodatie te boeken.

Meer vakantiehuizen in België

.

Ook leuk om te lezen

Belgisch bier blog
Belgisch bier

Lekker Belgisch bier uit de Ardennen, speciaal voor papa's

Defroidmont met kids
Chocolade snoepen

Defroidmont, van cacaoboon tot chocolade in de Ardennen.

Brussel met kinderen
Brusselse specialiteiten

Brussel is fun en heeft zoveel lekkers en leuks te bieden!

Aquarium-Muséum Luik
Aquarium-Muséum Luik

Bezoek Luik en Aquarium-Muséum Luik...be amazed!

Uit eten in de Ardennen met kids
Uit eten in de Ardennen

Lekker (uit) eten gaan met kinderen is erg makkelijk!

Distillerie de Biercée
Distillerie de Biercée

Zet al je zintuigen in: proef, ruik en beleef de Distillerie.

arrow_drop_up arrow_drop_down