Vakantie Brides-les-Bains met kinderen
Les Trois Vallées
Angreni Hilaul
Les Trois Vallées
04/05/2024
8 min

Brides-les-Bains, een klein Alpendorp met een berg gezellige activiteiten

04/05/2024
8 min

Wij komen al bijna 15 jaar in Les 3 Vallées en altijd worden door het Office de Tourisme, soms in samenwerking met partners, dagelijks verschillende activiteiten georganiseerd naast het skiën en snowboarden. Sinds enkele jaren heeft Brides-les-Bains dit concept overgenomen en worden ontzettend leuke dingen georganiseerd die leuk zijn voor het hele gezin. Een groot deel van de activiteiten is ook nog eens gratis, hoe fijn is dat tijdens een toch al niet goedkope wintersportvakantie. Het gevarieerde programma bevat activiteiten aan het begin van de middag, voor degene die al terug zijn van de piste of een dagje in het dorp blijven. Daarnaast zijn er ook dingen te doen aan het einde van de middag, wanneer iedereen terugkomt in het dorp na een dag op de latten. Gezellig om langs te lopen vanuit de telecabine of voor het avondeten.

Gratis activiteiten in Brides-les-Bains (eind van de middag)

Wij hebben niet aan alle activiteiten zelf meegedaan, omdat er simpelweg te veel te doen is, dat je wel moet kiezen waar je wel of niet naartoe gaat. Aan het begin van de week het programma bekijken en een planning/reservering maken is een goed idee. Dit blog is geschreven na onze vakantie in Brides-les-Bains tijdens het winterseizoen '23/'24. Activiteiten kunnen per seizoen wisselen.

Brides-les-Bains Wintersport met kinderen

Geniet van een warm welkomstconcert

Een traditionele ski week begint en eindigt op zaterdag. Op zondag wordt na de eerste skidag een welkomstconcert georganiseerd op het plein voor het Office de Tourisme. Je loopt hier vanuit de telecabine richting de hoofdstraat direct op af. Er is warme glühwein en voor de kinderen is er appelsap en er zijn koekjes en cake. Gezellig om even langs te lopen en naar de band te luisteren onder het genot van een drankje.

Brides-les-Bains concerten

Introductie laserschieten

Een sport die in de winter beoefend wordt is biathlon. Hier worden langlaufen en schieten met elkaar gecombineerd. Tijdens deze activiteit in het Parc Thermal leer je hoe het laserschieten werkt. Jammer genoeg hebben we het zelf niet ervaren, we hadden het graag een keer willen doen omdat we het tijdens onze reis in Zuid-Noorwegen wegens de weersomstandigheden ook niet konden doen.

Demonstratie ijssculpturen maken

Nog een activiteit die georganiseerd wordt in het Parc Thermal en die ik deels vanuit de sauna in het hotel heb bekeken, is de demonstratie ijssculpturen maken van Nicolas. Enorme blokken ijs werden neergezet, samen met een grote elektrische zaag, beitels en andere attributen om het blok ijs vorm te geven. Ontzettend mooi om te zien hoe Nicolas dit doet en daarnaast laat zien hoe je zelf aan de slag kunt gaan. Voor kinderen staan er kleinere blokken ijs en ligt het gereedschap dat je mag gebruiken om je eigen ijssculptuur te maken. En dat is nog niet zo gemakkelijk, maar wel tof om een keer te doen!

Brides-les-Bains ijssculpturen demo

Brides-les-Bains ijssculpturen maken

Voetjes van de vloer tijdens een DJ Party


Halverwege de week draait er op het plein bij het Office de Tourisme een DJ. Brides-les-Bains heeft geen echte après-ski cultuur, maar met een DJ wordt het toch een feestje in het centrum van het dorp. Wegens het slechte weer werd deze activiteit afgeblazen, maar normaal gesproken staat de DJ in het wintersportseizoen wekelijks achter de draaitafel.

Vuurwerk verlicht de hemel boven Brides-les-Bains

Als klap op de vuurpijl is er elke week een vuurwerkshow die de donkere lucht boven de bergen spetterend verlicht!

Brides-les-Bains met gezin

Gratis middagactiviteiten in Brides-les-Bains

  • Doe mee aan een lesje pilates - Op een ontspannen manier actief bezig zijn, maar dan zonder drie lagen skikleding aan, dat kan tijdens een les pilates in La Dova. Dit nieuwe gebouw ligt op 200 meter van het Office de Tourisme. Deze activiteit wordt één keer per week georganiseerd en duurt 45 minuten.
  • Maak een wandeling in Brides-les-Bains - Ontdek Brides-les-Bains vanuit een andere hoek door met een gids een wandeling door het mooie Alpendorp te maken. Op de achtergrond hoor je bijna altijd het kletteren van het water in de rivier. De start van de wandeling is op het plein voor het Office de Tourisme. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Bekijk een film in de open lucht - In het Parc Thermal wordt één keer per week en in de schoolvakanties zelfs twee keer, een film vertoond op een groot scherm.

Spa Brides-les-Bains wintersport

Betaalde actieve uitjes en ontspannen activiteiten


Maak een sneeuwschoenwandeling

Er zijn onder leiding van een gids van Raquett’Evasion verschillende wandelingen in de omgeving van Brides-les-Bains te maken. De wandelingen starten bij het Office de Tourisme in het dorp, waar je met een minibus opgehaald wordt door de gids. Op de terugweg word je op tijd afgezet in Méribel om de telecabine terug naar Brides-les-Bains te kunnen nemen. Wandelingen vinden onder andere plaats in het prachtige Vanoise National Park, in de bossen bij Méribel en brengen je bijvoorbeeld naar het kleine bevroren meer van Nantchu.

Er zijn gemakkelijke wandelingen op een rustig tempo speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 6/7 jaar, waarbij je zelfs onderweg kunt genieten van een chocolade fondue. Deze wandelingen boek je direct op de website van Raquett’Evasion of stuur van tevoren een mailtje voor de mogelijkheden. Een sneeuwschoenwandeling is een leuke afwisseling op het skiën en snowboarden. Je hebt tijdens de wandelingen alle tijd om bijvoorbeeld naar sporen van dieren te zoeken en van de omgeving te genieten, terwijl de gids je er van alles over vertelt. Meer over onze ervaring tijdens een wandeling naar het meer van Nantchu lees je hier.

Magische sneeuwschoenwandeling in het maanlicht

De meest bijzondere activiteit die wij doen is het maken van een sneeuwschoenwandeling in het donker door de bossen van Méribel. We lopen met een hoofdlampje op, sneeuwschoenen aan en stokken in de handen richting een tipi midden in het bos. Wanneer de sneeuw goed genoeg is staat er op de plek van de tipi een echt iglo. Jammer genoeg is dat dit seizoen niet gelukt. De sneeuw was niet goed genoeg om een iglo mee te bouwen. In de tipi maakt de gids een heerlijke kaasfondue klaar die we met zijn allen opeten. Het is de lekkerste kaasfondue die we ooit gegeten hebben! Na het eten lopen we bij het licht van de maan en onder de sterrenhemel terug naar de parkeerplaats waar de minibus staat die ons terugbrengt naar het hotel. Deze wandeling is heel gaaf om te doen met tieners. Voor jonge kinderen wordt het niet aanbevolen, mede omdat je pas rond 22.30 uur weer terug bent. In dit blog vertellen we uitgebreid over onze nachtelijke avonturen.

Sneeuwschoenwandeling Frankrijk met gezin

Ontspannen in de Grand Spa Thermal

Wat ons betreft een heerlijke must do wanneer je in het thermen dorp Brides-les-Bains overnacht: een bezoek aan de Grand Spa Thermal. Het is altijd ontspannen in een spa, maar tijdens een wintersportvakantie extra genieten. Fijn voor je spieren en je kunt even lekker helemaal opwarmen. Op de koude (ijs) douche na waar je na de sauna of hammam onder stapt.

In het spacentrum kun je verschillende dingen doen, zoals baantjes zwemmen in het 25 meter bad, lekker bubbelen in één van de bubbelbaden in het zwembad of de (buiten) jacuzzi. Ook zijn er verschillende massagestralen in het warme zwembad, die je rug even ‘onder handen’ nemen. Verder zijn er een sauna, grote hammam en verschillende (aromatische) stoombaden. Tijdens een spa bezoek is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Er staat lekker fris water en warme kruidenthee onbeperkt tot onze beschikking. Die kunnen we opdrinken in één van de relaxruimtes.

Grand Spa Thermal Brides-les-Bains

Brides-les-Bains spa met kinderen

Een bezoek aan de Grand Spa Thermal is geschikt voor ouders en oudere tieners vanaf 16 jaar. De Spa is in het winterseizoen vanaf 15.00 uur geopend en dient vooraf gereserveerd te worden. Op bepaalde avonden is de spa tot later open en is een speciaal pakket te reserveren inclusief een aperobox met lekkere hapjes. Naast de spafaciliteiten zijn ook behandelingen te boeken.

Spacentrum Brides-les-Bains

Met kinderen naar de spa

Wil je graag met het hele gezin naar de spa tijdens je wintersportvakantie in Brides-les-Bains? Overweeg dan Grand Hotel Thermen als accommodatie. Het hotel heeft fijne familiekamers, ligt aan de hoofdstraat, op een paar minuten lopen van de telecabine en gasten inclusief kinderen mogen gebruikmaken van de spa in het hotel. Deze spa bestaat uit een kleine sauna, stoombad en een relaxruimte waar je onder het genot van een kopje thee tot rust kunt komen. Fleur vindt het heerlijk om aan het einde van de dag gezellig met ons mee te gaan. We komen ook gezinnen met jongere kinderen tegen. Kinderen onder de 12 jaar mogen alleen naar binnen onder begeleiding van een ouder. Heb je zin in een behandeling, dan zijn deze hier ook te boeken.

Dus of je nu actief bezig wilt zijn of even tot rust wilt komen, in Brides-les-Bains is van alles te beleven naast het skiën en snowboarden in Les 3 Vallées. Een klein dorp, maar een berg aan activiteiten. Wij vinden het mede daardoor een leuke plaats om te verblijven tijdens onze wintersportvakantie.

Spa in Brides-les-Bains

Dit moet je weten voor je verblijf in Brides-les-Bains

Plan je een skivakantie naar Les 3 Vallées en zoek je een rustige uitvalsbasis met je gezin? Dan is Brides-les-Bains een slimme keuze. Deze tips helpen je tijdens de voorbereiding van de wintersport vakantie naar Frankrijk:

Workshop Brides-les-Bains ijssculpturen

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met één van onze partners. Dit betekent dat de reis, het product of de inhoud van dit artikel gesponsord kan zijn of onderdeel uitmaakt van een betaalde samenwerking, waardoor we jou kunnen voorzien van gratis reisverhalen en tips op Kleine Wereldreiziger. Wij werken alleen samen met partners die ons volledige redactionele vrijheid geven.