Uit eten in Bride-les-Bains
Les Trois Vallées
Angreni Hilaul
Les Trois Vallées
03/13/2024
9 min

Skiën en specialiteiten uit de Savoie, restauranttips in Brides-les-Bains

03/13/2024
9 min

Naast dagelijks skiën op grote hoogtes, eten we ook next level tijdens onze skivakantie in Brides-les-Bains. Op loopafstand van ons hotel zitten veel verschillende restaurants, soms in een hotel. Wij eten heel diverse lokale, maar ook bekende gerechten zoals ribs, zalm en burgers. Een kindermenu kiest Fleur eigenlijk van jongs af aan al niet, ze eet meestal lekker mee van de kaart. Elk restaurant waar we komen heeft wel een kindermenu op de kaart staan. Het meest kijken we vooraf uit naar de lokale specialiteiten, zoals kaasfondue en raclette. Gerechten die voor ons horen bij de skivakantie in de Franse Alpen. En we eten deze vakantie niet alleen lekker, maar ook op een bijzondere plek in de bergen. We maken namelijk een wandeling door de bossen naar een tipi waar een verrukkelijke kaasfondue voor ons klaargemaakt wordt. Geniet mee van onze culinaire wintersportvakantie en weet dat deze restaurants natuurlijk ook een dikke aanrader zijn als je in een ander jaargetijden naar Brides-les-Bains gaat!

Grand Hotel des Thermes - Restaurant gastronomique "Les Cèdres"

De eerste avond van onze ski week eten we in ons hotel, Grand Hotel des Thermes. Dit is wel zo relaxed wanneer je net een paar uur in de auto gezeten hebt en moe bent van het vroege opstaan en het rijden. Het is een groot en vrij chique, maar toch toegankelijk restaurant ook met kinderen. Wij eten drie verschillende gerechten van de kaart, maar er is ook een speciaal dag- en kindermenu.

We beginnen met een smakelijk worsten- en kaasplankje. Zelf eet ik geen vlees meer, maar kaas ben ik gek op. Zo hebben we voor elk wat wils. Als hoofdgerecht volgen goed gevulde borden met een eendenbout, grote stukken runderrib en forel met risotto. We zitten daardoor goed vol en delen met zijn drieën één toetje en een café gourmand. De flinke porties smaken ons goed, zeker omdat we de vorige dag onderweg in de auto gegeten hebben.

Restaurant in Brides-les Bains Grand Hotel des Thermes

Restaurant Bis’Trop Savoyard

Aan het begin van het centrum van Brides-les-Bains zit in de hoofdstraat een knus muziekcafé/restaurant Le Bis’Trop Savoyard. We eten hier de tweede avond. Een gezellige warme sfeer komt ons tegemoet wanneer we binnenkomen. We nemen plaats aan een hoge tafel naast de bar en hebben zo zicht op de keuken en de amicale barman die druk met drankjes in de weer is.

Op de kaart staan verschillende vlees- en kipgerechten, maar ook vis en raclette. Een kindermenu staat ook op de kaart. We kiezen twee voorgerechten die we delen. Een carpaccio met huisgemaakte pesto en licht gegaarde zalm met rauwkost. Een lekker begin van de maaltijd. Voor het hoofdgerecht kiezen we alle drie wat anders. Deze keer een vol-au-vent, spareribs en gebakken zalm. Fleur heeft wat anders dan ze verwacht en heeft geluk dat Léon met haar wil ruilen. Alhoewel we ons bord niet leeg hebben gegeten, nemen we nog wel één toetje en café gourmand als zoete afsluiter van het goede eten in het gezellige restaurant.

Goed Restaurant in Brides-les Bains

Restaurant Le26

Tegenover ons hotel in de hoofdstraat van Brides-les-Bains zit Le26. Gelukkig hebben we een reservering, want het is helemaal vol en er wachten eigenlijk steeds nieuwe gasten op een tafeltje wat vrijkomt. Het is een strak ingericht restaurant met een diverse kaart, waarop een aantal typische streekgerechten uit de Savoie staan, zoals kaasfondue en raclette. Er is ook één vast menu en één kindermenu. Wij keken alweer een tijdje uit naar één van de kaasgerechten. Léon en Fleur kiezen voor de raclette en ikzelf neem geroosterde vis met groenten en snoep wat mee van de kaas. Bij raclette eet je gekookte aardappels, verschillende stukjes worst en een salade. Wij eten er ook brood bij en bestellen nog een extra portie vleeswaren.

Er is nog genoeg plaats voor het toetje uit het menu dat we voor één persoon kozen en waar de raclette onderdeel van is en als tweede toetje kiezen we voor de tiramisu van het moment. Vandaag is het een tiramisu van peer en chocolade. Bij het menu zit naast een glas wijn ook een koffie of thee. Léon en ik delen de cappuccino samen.

Restaurant in Brides-les Bains Restaurant Le26

Hotel Altis - Restaurant Le Val Vert

In het hotel Altis in een zijstraat van de hoofdstraat zit Restaurant Le Val Vert. Het is alsof we een huiskamer in een chalet binnenkomen. Tegenover de bar is een zitgedeelte met banken, waar je van een hapje en drankje na je skidag kunt genieten. Wij nemen plaats aan één van de tafels en ontvangen een hartelijk en enthousiast welkom door de gastheer. Ook in dit restaurant wordt een driegangen dagmenu geserveerd, kun je enkele (streek)gerechten kiezen van de kaart en is er een kindermenu. Na het bestellen van het aperitief, kiezen wij vanavond twee keer voor buikspek en één keer een dorade, overal zitten groenten en Franse friet bij. Het eten wordt vlot geserveerd en smaakt ons goed. Alhoewel we eigenlijk al vol zitten, bestellen we een dessert van de dag. Dit is een perentaartje, dat goed smaakt bij de koffie die we als afsluiter besteld hebben.

Restaurant in Brides-les Bains Restaurant Le Val Vert

Kaasfondue in een tipi in de bergen

Halverwege de ski week hebben we de meest bijzondere diner-ervaring op het programma staan. Rond etenstijd hebben we een afspraak met Nicolas, de eigenaar en gids bij Raqett’Evasion. Met hem gaan we een sneeuwschoenwandeling door het bos bij Méribel maken en daarna kaasfondue eten in tipi. Normaal gesproken zou het in een iglo zijn, maar deze kon door slechte kwaliteit van de sneeuw dit jaar niet opgebouwd worden.

Met lichtjes op ons voorhoofd en het pad verlicht door de bijna volle maan, lopen we in stilte richting de tipi. Het is een korte maar leuke wandeling, goed te doen met kinderen die van avontuur en wandelen houden.

Nicolas heeft eten, drinken en spullen om vuur te maken mee in zijn rugzak. Op matjes in de sneeuw nemen we plaats terwijl Nicolas de kaasfondue klaarmaakt volgens zijn eigen recept. Dit is met een paar minuten gebeurd en we genieten met zijn vieren van oprecht de lekkerste kaasfondue die we tot nu toe ooit gegeten hebben. We drinken witte wijn en appelsap en als toetje zijn er artisanaal gemaakte koekjes en voor wie wil een glaasje zelfgemaakte rozenbottel likeur. Voldaan van het heerlijke eten en drinken ruimen we op en wandelen in het maanlicht terug naar de auto. Lees meer over deze magische en bijzondere ervaring in dit blog (Link naar kaasfondue in een tipi blog).

Buiten kaasfonduen in de winter Frankrijk

Restaurant La Fabrik

Schuin tegenover ons hotel zit Restaurant La Fabrik. Dit komt mooi uit, want na een paar uur skiën in de regen is mijn jas doorweekt en nog niet droog voor het eten. Zonder jas loop ik naar het restaurant. We komen een warme gezellige zaak binnen. Door het verlaagde bijzondere plafond voelt het knus aan. We krijgen een tafel in de hoek en kunnen vrij snel bestellen bij de aardige gastheer die ons helpt het Franse menu toe te lichten en via Google afbeeldingen te laten zien. Fleur en Léon kiezen voor ossenhaas en een enorme hamburger met brie. Ik kies voor vis en probeer iets wat ik nog niet eerder op heb: Coquilles Saint Jacques. Hoe Frans wil je het hebben! Van het harde werken op de pistes in de regen en sneeuw hebben we trek en bestellen vooraf een borrelplankje met charcuterie en kaas. Dit is binnen no time opgegeten en al snel worden de hoofdgerechten geserveerd. De borden zijn prachtig opgemaakt met eetbare bloemen. Het eten ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook heerlijk! Er is nog plaats voor een toetje dat we met zijn drieën delen. Vanavond kiezen we een traditionele tiramisu en een Irish coffee. Goed gevuld en lekker opgewarmd verlaten we het restaurant.

Brides-les Bains Restaurant La Fabrik

Hotel Restaurant Le Verseau

In Hotel Le Verseau zit een restaurant met een dagelijks wisselend keuzemenu voor hun hotelgasten, maar ook wanneer je geen gast bent kun je er een drankje doen en wat eten. Vooraf of naderhand kun je plaatsnemen in één van de fauteuils in de verschillende zithoekjes. Er liggen spelletjes en er staat een groot schaakbord. Leuk om even met zijn allen bij elkaar te zitten na een dag in de bergen.

Op het menu staan salades en een soepje als voorgerecht en enkele typische gerechten uit de regio als hoofdgerecht. Wij kiezen voor zalm en een geitenkaas salade vooraf en als hoofdgerecht entrecote en vis. Als toetje kunnen we kiezen uit een crème brûlée, tiramisu met blauwe bessen of tarte tatin. Wij nemen de laatste twee om het diner met wat zoets af te sluiten. Vanavond geen kopje koffie toe, maar we maken zelf een kop thee op de kamer voor het slapen.

Brides-les Bains Hotel Restaurant Le Verseau

Golf Hôtel Brides-les-Bains - Restaurant “La Table du Golf”

Onze laatste avond eten we in het restaurant van het prachtige Golf Hôtel. Dit hotel is wat hoger gelegen en heeft een uitzicht over Brides-les-Bains. Op de kaart staan een dag-, kinder- en à la carte menu, waarbij je eventueel een “formule” kunt maken van voor- en hoofdgerecht, hoofd- en nagerecht of driegangen. Vanavond nemen we geen voorgerecht, maar snoepen van het brood bij een lokaal biertje, Spritz Savoyard en Orangina. Als hoofdgerecht kiezen we voor zalm, varkensvlees en langzaam gegaard kalfsvlees. De borden zijn goed gevuld en alle gerechten smaken ons alle drie goed. Voor het dessert kiezen we voor een witte chocolade cakeje en buiten de kaart om zijn er grote frambozen macarons. Dat klinkt als een perfecte afsluiter van het diner en onze skiweek. Een prachtige roze macaron met verse frambozen wordt geserveerd en ook het cakeje ziet er heerlijk uit. Met een laatste kopje cappuccino en warme chocolademelk sluiten we de avond af.

Mocht je nog even willen relaxen, dan is er een kast vol spelletjes in de gang aanwezig en naast kinderstoelen, staan er ook wippertjes voor baby's. Aan het hele gezin is gedacht!

Het diner in het Golf Hôtel is de afsluiter van onze culinaire skiweek in Brides-les-Bains. Aan de voet van Les 3 Vallées gelegen, letterlijk een heerlijke uitvalsbasis voor het betreden van het grootste skigebied ter wereld.

Restaurant in Brides-les Bains La Table du Golf

Handig voor je skivakantie naar Brides-les-Bains met je gezin

Plan je een skivakantie naar Les 3 Vallées en zoek je een rustige uitvalsbasis met je gezin? Dan is Brides-les-Bains een slimme keuze. Deze tips helpen je tijdens de voorbereiding van de wintersport vakantie naar Frankrijk:

Tips Brides-les-Bains met kinderen

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met één van onze partners. Dit betekent dat de reis, het product of de inhoud van dit artikel gesponsord kan zijn of onderdeel uitmaakt van een betaalde samenwerking, waardoor we jou kunnen voorzien van gratis reisverhalen en tips op Kleine Wereldreiziger. Wij werken alleen samen met partners die ons volledige redactionele vrijheid geven.