Schoolvakanties

Vanaf het moment dat je kind 5 jaar is wordt het realiteit: schoolvakanties. Vaste periodes waarin je op vakantie moet gaan, hoogseizoenprijzen. Drukte. Dure vliegtickets en Zwarte Zaterdagen. Welke in de vakantiewereld van ouders met schoolgaande kinderen!

Herfstvakantie met kinderen

De herfstvakantie is de vakantie waar veel seizoenen al op het eind lopen. Je kunt bijvoorbeeld nog net een weekje naar het Gardameer voordat alles daar dicht gaat bijvoorbeeld. De herfstvakantie is één week en dat is de reden dat veel ouders kiezen voor een bestemming met de auto, een stedentrip of een paar dagen pretpark tijdens de herfstvakantie.

Kerstvakantie met kinderen

De Kerstvakantie staat voor veel gezinnen in het teken van gezelligheid, familie en samen zijn. In de Kerstvakantie wordt er altijd veel georganiseerd dus je hebt keuze uit veel evenementen en ook vaak nieuwe films in de bioscoop. De musea in Nederland hebben vaak allerlei activiteiten voor kinderen. De Kerstvakantie leent zich natuurlijk ook perfect voor een vakantie naar de winterzon of een weekje in een fijn vakantiepark zoals Landal GreenParks.

Voorjaarsvakantie met kinderen

Bij ons in Brabant ook wel de Carnavalsvakantie genoemd en voor veel gezinnen de vakantie waarin ze op wintersport gaan in landen als Oostenrijk of Frankrijk. Wij vinden zelf de voorjaarsvakantie heerlijk voor museumbezoekjes, afspreken met vrienden en een stedentripje in eigen land. Een nachtje in een hotel of weekendje in een vakantiepark erbij en de week vliegt voorbij!

Meivakantie met kinderen

De meivakantie is onze favoriete schoolvakantie, omdat onze school rondom de meivakantie altijd meerdere vrije dagen in de agenda heeft waardoor de voorjaarsvakantie net even een paar dagen langer is. Vaak is het in de meivakantie al best wel lekker weer en omdat we dan dik twee weken vrij hebben kiezen we altijd een vakantie wat verder van huis. De prijzen zijn in de meivakantie over het algemeen altijd gunstiger voor een vliegvakantie dan in de zomervakantie. Natuurlijk ligt het een beetje aan je bestemming, maar dat is een kwestie van uitzoeken of onze inschakelen via Kleine Wereldreiziger PLUS!

Zomervakantie met kinderen

De zomervakantie, zes weken vrij met het gezin. Of een gedeelte daarvan. De zomervakantie is en blijft voor veel gezinnen toch de hoofdvakantie van het jaar. Frankrijk, Italië en Spanje blijven populair en de laatste jaren zijn Oostenrijk en Denemarken ook opkomende bestemmingen. Wil je een verre reis maken met je gezin? Boek dan je vliegticket voor bijvoorbeeld Thailand, Sri Lanka of Amerika ruim van tevoren voor een gunstige ticketprijs. Dat geldt ook als je een georganiseerde rondreis wilt maken natuurlijk.


E-book Nederland met kinderen

Reisgids: Ontdek Nederland met kinderen

Ga op pad met Kleine Wereldreiziger en ontdek de mooie plekjes van Nederland! Deze unieke online reisgids is véél meer dan alleen een e-book.

  • 125+ uitjes, per provincie gerangschikt
  • BONUS: 50+ horeca-adressen
  • BONUS: 50+ slaapplekken
  • BONUS: updates tot en met 2022
  • Inclusief gratis app