Gezinsvakantie in Frankrijk
Frankrijk
Mireille Steegmans
Frankrijk
07/14/2021
2 min

5 Franse regio's voor een heerlijke gezinsvakantie

07/14/2021
2 min

Frankrijk is en blijft populair bij gezinnen en dat komt door een combinatie van factoren denk ik. Zelf waardeer ik de natuur, afwisseling, authentieke dorpjes en vele verschillende activiteiten die je er kunt ondernemen met kinderen het meest. Ik neem je mee naar een aantal toffe regio's die team Kleine Wereldreiziger afgelopen jaren bezocht.

Welkom in Normandië!

Havenstadjes, strand en veel activiteiten. Welkom in Normandië! Normandië ligt op een prettige reisafstand van Nederland aan de Atlantische Oceaan. Ga fossielen zoeken op het strand, naar het Paléospace museum of de moderne stad Le Havre. De D-Day stranden van Normandië zijn wereldberoemd. Hoewel er een flinke historie achter zit vanuit de Tweede Wereldoorlog, hoef je kleine kinderen hiermee niet direct te confronteren. Wandelen, fietsen, kastelen bezoeken. Normandië is geweldig met kids!

D-Day landing beaches in Normandië met kinderen

Auvergene, geen massatoerisme

Net als de rest van Frankrijk is de Auvergne gewoon heel erg leuk met een baby, dreumes of peuter. Veel toeristen deze regio snel links liggen en reizen ze naar Zuid-Frankrijk. Daardoor is er geen massatoerisme in de Auvergne. Heerlijk als je het ons vraagt! Je moet hier wel de juiste plekjes weten te vinden en dat maakt het juist zo leuk; je kunt op ontdekkingsreis met je gezin en daar helpen onze tips je natuurlijk bij. Kastelen, wandelen in de natuur, mooie dorpjes. De Auvergne is heerlijk!

De Elzas, kastelen en natuur

De Elzas (Alsace) in Noord-Oost Frankrijk en tegen de Duitse grens is ontzettend populair bij gezinnen vanwege de diversiteit van de streek. Prachtige kastelen en leuke natuurparken ga je hier gegarandeerd vinden. Voor liefhebbers van Franse wijnen is de wijnroute een aanrader. Ook voor een lang weekend weg leent deze regio zich prima, het stadje Colmar is echt een beauty. Zijn je kinderen fan van boomklimparken? Dan kunnen ze hier hun hartje ophalen bij o.a. Parc Aventure Acropark.


Franse Ardennen, volop avontuur

Wil je lekker actief zijn op vakantie in Frankrijk? Wandelen, fietsen, misschien met een bootje het water op? Dan zijn de Franse Ardennen gewoon echt heel tof. Je kunt de Franse Ardennen natuurlijk vergelijken met de Belgische Ardennen qua avontuur. Het weer is er vaak wel net wat beter en er wordt in Frankrijk zeker weten geen Nederlands gesproken.

Isère, genieten van de natuur

Vraag je je af of Isère een geschikte regio is voor je familievakantie? We garanderen je dat een gezinsvakantie in de Isère heerlijk is als je zoekt naar prachtige natuur, rust, zuivere lucht en lekker actief zijn. Dat geldt zowel voor de zomer als de winter. Isère is de op twee na de grootste bergbestemming in Frankrijk. Bergmassieven en ongerepte natuur, dat is wat je kunt verwachten in Isère tijdens je gezinsvakantie.

Vakantie in Isère met kinderen