Tips voor de Auvergne met kinderen
Auvergne-Rhône-Alpes
Daphne Liebrand
Auvergne-Rhône-Alpes
08/15/2021
2 min

3 goede redenen om de Franse Auvergne niet over te slaan

08/15/2021
2 min

De Auvergne is een streek in Frankrijk waar veel reizigers hooguit een nachtje blijven om de reis naar het zuiden te breken. Zonde vinden wij, want er is hier zoveel te beleven! Je vindt hier ontzettend veel leuke middeleeuwse stadjes, dorpen en kastelen. Genoeg leuke uitjes om uit te kiezen. Ik geef je een aantal goede redenen om te kiezen voor de Auvergne met je gezin.

Wandelen in de Auvergne met kinderen

Ik hoef je vast niet te vertellen dat een wandeling door de natuur, bijvoorbeeld over de Puy de Dôme of door het oudste eikenbos van Europa een regelrechte aanrader is. Niet alleen voor je kleuter, maar ook je peuter is vast dol op frisse lucht en wat bewegingsvrijheid. Als je met je gezin veel buiten wilt zijn dan zul je echt genieten van de natuur in de Franse Auvergne. Maar naast de velden vol tarwe en zonnebloemen plus de weides met koeien is er nog veel meer te beleven dan de natuur alleen.


Fantastische kastelen in de Auvergne

De kastelen van de Auvergne wil je met je kinderen zeker weten bezoeken. Omdat de regio minder toeristisch is dan bijvoorbeeld de Elzas moet je er wel rekening mee houden dat kastelen niet altijd open zijn. En bovendien loop je in de kastelen die je wel kunt bezoeken vaak alleen rond, super toch?

De kastelen van Aulteribe, La Batisse, Busséol, Châteaugay, Cordès, Effiat, Montmorin, Murol, Parentignat, Pontgibaud, Ravel, La Roche, Tournoël en Villeneuve worden getipt als kastelen in het departement Puy-de-Dôme. Het is ontzettend leuk om een paar van deze kastelen zelf te ontdekken!


Mooie dorpen in de Auvergne

In de Auvergne vind je een aantal prachtige Middeleeuwse stadjes en dorpen. Onze favorieten zijn: Charroux, Souvigny, Moulins, Monluçon en het kuuroord Vicy dat niet in de Auvergne ligt, maar wil op redelijke rij-afstand. In de meeste van deze plaatsen vind je oude kronkelende straatjes met kinderkopjes, musea, kastelen en kerken waar vaak mooie tuinen bij horen die te bezoeken zijn. Bekijk oude mannetjes die een potje jeu de boules spelen op een pleintje omzoomd door eeuwenoude platanen en koop een lekker ijsje bij een kraampje. Dan is het hele gezin blij!

Dorpjes in Auvergne met kinderen