De Elzas met kinderen, schilderachtige dorpjes en kastelen

Elzas

De Elzas met kinderen, schilderachtige dorpjes en kastelen

Heb je plannen om naar de Elzas in Frankrijk te gaan met je gezin? Doen! Je kunt de schattige dorpjes en sprookjesachtige kastelen bijna vergelijken met een echte Disney-ervaring. Kleurrijke huisjes, smalle, geplaveide straatjes. Welkom in de Elzas.

Waar is de Elzas precies?

De Elzas ligt in het oosten van Frankrijk, direct tegen de Duitse grens. Straatsburg is de hoofdstad van de regio ‘Grand Est’ (de Elzas) en ligt ongeveer 500 km ten oosten van Parijs. Met de TGV zou je in theorie een dagtocht naar de Elzas kunnen maken vanuit Parijs of andersom natuurlijk. Wij raden je aan om gewoon in de Grand Est te blijven, want er is hier zoveel te zien en doen met je kinderen. De Elzas is voor velen echt de mooiste streek van Frankrijk en dat komt door de uitstraling van de dorpjes. De regio van de Elzas is de afgelopen honderd jaar heen en weer gegaan tussen Frankrijk en Duitsland en dat is dan ook de reden dat de kleurrijke architectuur van de Elzas een sterke Duitse invloed heeft. Vergelijk het maar eens met een dorpje als Tecklenburg en je begrijpt wat we bedoelen. De voertaal in de regio is 100% Frans, maar in het eten zie je een mix van allebei de landen terug.

Genieten in Villes et villages typiques

In de Elzas zijn er ontzettend veel leuke stadjes en dorpjes te vinden die de kenmerkende gekleurde gevels hebben. Vakwerkhuizen met kleine ramen die samen een betoverend decor zijn en een geweldige sfeer uitstralen. Maak kennis met plaatsen als Riquewihr, Eguisheim en Ribeauvillé in de Elzas met kinderen.

Pass-Alsace: het beste van de Elzas

Ga je naar de Elzas met kinderen en wil je minimaal een aantal kastelen bezoeken zoals wij dat deden? Bovendien nog een aantal natuurparken en andere leuke activiteiten? Koop dan een Pass-Alsace, dé pas om in de Elzas  kortingen en gratis entree te krijgen op meer dan 55 plekken!

Op avontuur in de kastelen van de Elzas
0
Op avontuur in de kastelen van de Elzas

Daphne Liebrand

Op avontuur in de kastelen van de Elzas
Een stedentrip met kinderen naar kleurrijk Colmar
0
Een stedentrip met kinderen naar kleurrijk Colmar

Daphne Liebrand

Een stedentrip met kinderen naar kleurrijk Colmar

Mireilles Elzas reistips voor gezinnen

De meeste gezinnen regelen zelf hun vakantie naar de Elzas. Dit stukje Frankrijk is heel goed bereikbaar met de auto en de trein vanuit Nederland en er zijn eindeloos veel mogelijkheden en leuke accommodaties voor gezinnen. Hieronder staan mijn tips voor een leuke gezinsvakantie naar de Elzas.

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over de Elzas?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi je vraag in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips