Franse Pyreneeën met kinderen

Franse Pyreneeën met kinderen, volop in de natuur

Overnachten Frankrijk
Wij ontvangen commissie als je via ons boekt. Merci! 😊

Franse Pyreneeën

De Franse Pyreneeën in Zuid-Frankrijk strekken zich uit van de Atlantische Oceaan tot aan de Middellandse Zee. In deze bergketen die Frankrijk en Spanje scheidt vind je de mooiste bergtoppen en meren. Voor avontuurlijke gezinnen is het werkelijk een prachtige bestemming. Het Franse Nationaal Park Pyreneeën ligt in de departementen Hautes-Pyrénées en Pyrénées-Atlantiques. Maar de Pyreneeën strekken zich nog verder uit naar verschillende departementen in Zuid-Frankrijk waaronder ook Pyrénées-Orientales (Noord-Catalonië in Spanje en Fenolheda in Frankrijk) en Midi-Pyrénées. Je vindt in de Franse Pyreneeën de departementen Aude, Ariège, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées en Pyrénées-Atlantiques. De Midi-Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk grenzen in het westen aan Aquitaine, in het oosten aan Languedoc & Roussillon, in het noorden aan Auvergne en Lomousin en in het zuiden aan Spanje en Andorra.

Tips en activiteiten in de Franse Pyreneeën

Er zijn volop leuke activiteiten in de Franse Pyreneeën die geschikt zijn om met kinderen te doen. Bezoek bijvoorbeeld het mooie dorpje Saint-Lizier, dat wordt beschouwd als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Je vindt hier middeleeuwse bouwwerken en stadsmuren. Ook de indrukwekkende Grotte de Niaux, waar je door een 35 meter hoge ingang naar binnen gaat. De grot staat bekend om zijn prehistorische tekeningen en is een fascinerende plek voor kinderen om te ontdekken. 

Wandelen in de bergen en genieten van de prachtige natuur in de bergen is ook een aanrader met kinderen. De Pyreneeën bieden talloze mogelijkheden om te wandelen, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten waar ook zeker mogelijkheden tussen zitten die met kinderen geschikt zijn. Wij vinden dit een geweldige manier om met onze kinderen actief bezig te zijn en tegelijkertijd te genieten van de buitenlucht en de omgeving. Verder is natuurlijk een bezoek aan een middeleeuws kasteel een must do. Ik tip Château de Foix in het gelijknamige plaatsje Foix. Dit middeleeuwse kasteel ligt op een heuvel en biedt een fantastisch uitzicht op de omgeving. Natuurlijk kun je er met kinderen de verschillende kamers en torens te verkennen.

Franse gastronomie

´s Avonds geniet je in de Franse Pyreneeën van de lokale gastronomie en wijnen als de kinderen in bed liggen. Een accommodatie met restaurant kan dan een slimme keuze zijn. De Franse Pyreneeën staan bekend om hun heerlijke gerechten en wijnen. Zijn je kinderen echte lekkerbekken en kunnen ze prima wat later mee opblijven -in Frankrijk wordt vaak laat gegeten- dan is dit een geweldige gelegenheid om samen met kinderen te proeven en te ontdekken. Overdag zijn er in de vele leuke stadjes en dorpjes tal van lokale markten met verse producten. Wij houden ervan om heerlijk rond te struinen en hier onze boodschappen te doen. 


Gezinsvakantie in de Tarn en de Haute-Garonne: natuur & avontuur
0
Gezinsvakantie in de Tarn en de Haute-Garonne: natuur & avontuur

Mireille Steegmans

Gezinsvakantie in de Tarn en de Haute-Garonne: natuur & avontuur