Vakantie in de Ardeche met kinderen

De Ardèche met kinderen, veel afwisseling en natuur

Ardèche

De Ardèche is bij gezinnen een erg populaire vakantiebestemming. Het is een Frans departement dat is vernoemd naar de rivier de Ardèche en het was één van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie. Als ik deze plek in drie woorden moet omschrijven? Passie, schoonheid en geschiedenis. Het is een perfecte regio voor gezinnen die van de natuur houden. De Ardèche is onderdeel van de regio Auvergne-Rhône-Alpes en bestaat vervolgens weer uit drie arrondissementen: Largentière, Privas en Tournon-sur-Rhône. Wil je het combineren met een andere regio? De Ardèche wordt begrensd door de departementen Drôme, Vaucluse, Gard, Lozère, Haute-Loire, Loire en Isère.

Villages de Caractère d’Ardèche

21 dorpen in de Ardèche hebben zich verenigd onder de naam ¨Villages de Caractère d’Ardèche´. Deze dorpjes zijn in veel gevallen echt van die karakteristieke plekjes die je wilt zien. Maar kies zorgvuldig, want er zijn echt wel dorpjes die leuker zijn met kinderen dan andere dorpjes. Let op de vermelding ´Chasse aux trésors´ die bij sommige dorpjes staat, je weet dan dat je er met je kinderen op schattenjacht of speurtocht kunt gaan. Je kunt met deze tochten echt door de steegjes dwalen met je kinderen en een dorpje ineens heel anders beleven. Bij de lokale VVV-kantoren en op veel gemeentehuizen kun je de speurtochten krijgen om de schatten te gaan zoeken, fun!

Fietsen in de Ardèche: La Dolce Via 

Houden jullie net als wij met het gezin van wat avontuur en lekker bewegen op vakantie in Frankrijk? Dan is het fantastisch om een aantal dagen een fiets te huren en om de bergen in te trekken met de fiets. In de Ardèche ligt de vlakke fietsroute La Dolce Via die je langs en zelfs over een oude spoorlijn meeneemt langs de prachtige natuur en sfeervolle dorpjes van het noordelijke stuk van de Ardèche. Onderweg kun je zwemmen in de riviertjes, een ritje maken met een stoomtrein, leuke stadjes bezoeken en zelfs een toffe geocache zoeken.

Fietsroute La Dolce Via in de Ardèche met kinderen
0
Fietsroute La Dolce Via in de Ardèche met kinderen

Mireille Steegmans

Fietsroute La Dolce Via in de Ardèche met kinderen

Mireilles Ardèche reistips voor gezinnen

De meeste gezinnen regelen zelf hun vakantie naar de Ardèche. Dit stukje Frankrijk is heel goed bereikbaar met de auto en de trein vanuit Nederland en er zijn eindeloos veel mogelijkheden en accommodaties voor gezinnen. Hieronder staan mijn tips voor een leuke gezinsvakantie naar de Ardèche .

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over de Ardèche?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi je vraag in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips