Vakantie in de Ardeche met kinderen

De Ardèche met kinderen, Frankrijk op haar mooist

Ardèche

De Ardèche is bij gezinnen een erg populaire vakantiebestemming. Het is een Frans departement dat is vernoemd naar de rivier de Ardèche en het was één van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie. Als ik deze plek in drie woorden moet omschrijven? Passie, schoonheid en geschiedenis. Het is een perfecte regio voor gezinnen die van de natuur houden. De Ardèche is onderdeel van de regio Auvergne-Rhône-Alpes en bestaat vervolgens weer uit drie arrondissementen: Largentière, Privas en Tournon-sur-Rhône. Wil je het combineren met een andere regio? De Ardèche wordt begrensd door de departementen Drôme, Vaucluse, Gard, Lozère, Haute-Loire, Loire en Isère.

Villages de Caractère d’Ardèche

21 dorpen in de Ardèche hebben zich verenigd onder de naam 'Villages de Caractère d’Ardèche'. Deze dorpjes zijn in veel gevallen echt van die karakteristieke plekjes die je wilt zien. Maar kies zorgvuldig, want er zijn echt wel dorpjes die leuker zijn met kinderen dan andere dorpjes. Let op de vermelding 'Chasse aux trésors' die bij sommige dorpjes staat, je weet dan dat je er met je kinderen op schattenjacht of speurtocht kunt gaan. Je kunt met deze tochten echt door de steegjes dwalen met je kinderen en een dorpje ineens heel anders beleven. Bij de lokale VVV-kantoren en op veel gemeentehuizen kun je de speurtochten krijgen om de schatten te gaan zoeken, fun!

Fietsen in de Ardèche: La Dolce Via 

Houden jullie net als wij met het gezin van wat avontuur en lekker bewegen op vakantie in Frankrijk? Dan is het fantastisch om een aantal dagen een fiets te huren en om de bergen in te trekken met de fiets. In de Ardèche ligt de vlakke fietsroute La Dolce Via die je langs en zelfs over een oude spoorlijn meeneemt langs de prachtige natuur en sfeervolle dorpjes van het noordelijke stuk van de Ardèche. Onderweg kun je zwemmen in de riviertjes, een ritje maken met een stoomtrein, leuke stadjes bezoeken en zelfs een toffe geocache zoeken.

Kindvriendelijke wereldplekken in Frankrijk

Domaine Le Bost Dordogne ontbijt

Domaine le Bost
Glamping & gîtes

Dordogne, zuidwest Frankrijk

  • Glamping & gîtes
  • Verwarmd zwembad (omheind)
  • Vanaf € 760 per week (5 pers.)
Appartement Parijs met kinderen

Saint-Ouen-sur-Seine
Appartement

Parijs, Frankrijk

  • 5 min. lopen van Garibaldi station
  • Amazon Prime, Disney+ en  Netflix
  • Gratis parkeren op terrein
Natuurhuisje in de Elzas met gezin

Nutchel Forest Village Alsace
Natuurhuisje

Plainem Elzas, Noord-Frankrijk

  • Back to basic in de natuur
  • Met hot tub optie
  • Prachtige omgeving (Elzas)