Sfeer proeven in Europa-Park met een peuter en een kleuter
Europa-Park
Daphne Liebrand
Europa-Park
06/13/2019
2 min

Sfeer proeven in Europa-Park met een peuter en een kleuter

06/13/2019
2 min

Is Europa-Park leuk met een peuter of kleuter? Jazeker! Europa-park kun je prima bezoeken met een peuter of een kleuter. Sterker nog, wij deden het met een peuter én een kleuter voor een dagje vanuit ons vakantieadres in de Elzas en het is een aanrader.

Schattige schapen in Ierland

We zijn fan van Ierland waar de schattige schapen talrijk aanwezig zijn. Hier heb je een groot aantal attracties die echt geschikt zijn voor peuters én kleuters, want het is vaak toch het leukste om samen met het hele gezin in een attractie te kunnen. We stappen in de bootjes van de ‘Sheep Rock’, rijden een rondje in de tractors van ‘Old Mac Donald’s Tractor Fun’ en onze peuter speelt in ‘Little Lambs Land’ terwijl de kleuter in de kano stapt en van de hoge glijbaan roetsjt!

Sheep Rock in Ierland
Sheep Rock in Ierland
Old Mac Donald’s Tractor Fun in Ierland
Old Mac Donald’s Tractor Fun in Ierland

In Europa-park zijn er genoeg darkrides voor de jongsten waarvoor we nauwelijks hoeven te wachten zoals de ‘Snowflake Sleigh Ride’ in Rusland en je kunt een stel feestende dino’s bekijken bij ‘Madame Freudenreich Curiosités’ in Frankrijk. Natuurlijk hebben we de sprookjes van Grimm niet overgeslagen. Naast Roodkapje, Hans en Grietje, Doornroosje en Zwaan kleef aan is ook vrouw Holle aanwezig, die flink haar best doet om het te laten sneeuwen.

Kleine wereldreiziger Assepoester

Wie het muiltje past…

Samen rijden onze kids in een mijnwerkerswagentje door het kabouterdorpje. We zijn ook erg enthousiast over een tochtje over het water door gekoloniseerd Afrika met de ‘Jungle Rafts’, het vliegen in een luchtballon in Griekenland, racen in de rups door de Spaanse arena en het bekijken van het park en haar omgeving van grote hoogte in de ‘Euro-Tower’.

Samen in het mijnwerkerskarretje
Samen in het mijnwerkerskarretje
Atlantis Adventure in Griekenland
Atlantis Adventure in Griekenland is favoriet!

Eén favoriete attractie

Onze peuter en kleuter hebben echter al snel één favoriete attractie. En het mooie is, het is voor beide dezelfde. Dat is een interactieve darkride in Griekenland, ‘Atlantis Adventure’ genaamd. Tijdens de rit kun je met een lasergun punten scoren door zoveel mogelijk vissen, draken, haaien en ander gespuis neer te schieten. Kortom, ook voor een gezin met een peuter en kleuter is er in Europa Park genoeg te genieten en te beleven voor een dagje uit. Als je twee dagen gaat is het wel net wat meer relaxen, want Europa-Park is aardig groot.

Station in Griekenland